Πολιτισμός

4ο θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος 2018 στο Θέατρο Αλώνι

Το Θέατρο Αλώνι διοργανώνει τον Ιούλιο σε συνεργασία με τον έμπειρο σκηνοθέτη και καθηγητή υποκριτικής Θεόδωρο Εσπίριτου 15νθήμερο Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με θέμα τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή απο 12 έως 26 Ιουλίου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί όπως κάθε χρονο στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας Πηλίου και στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι με τη μαγευτική θέα του Παγασητικού.
Αποτέλεσμα όλης της δημιουργικής διαδικασίας θα είναι μία παρουσίαση – παράσταση στο Θέατρο Αλώνι στις 26 Ιουλίου, με τη συμβολή του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές/σπουδάστριες δραματικών σχολών, φοιτητές/φοιτήτριες Πανεπιστημιακών Τμημάτων Θεάτρου και σπουδαστές/σπουδάστριες εργαστηρίων από όλη την Ελλάδα με καλή φυσική κατάσταση.

Το Θερινό σεμινάριο Αρχαίου Δράματος πραγματοποιείται από το 2015 σε δύο εβδομάδες δημιουργικής έρευνας με καθημερινή εξειδικευμένη για το αρχαίο δράμα σωματική και φωνητική εξάσκηση σε υπαίθριο χώρο στο δάσος, στο Θέατρο Αλώνι και σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο δάσος οξιάς που οδηγούν τα παραδοσιακά και φυσικά μονοπάτια .To πρόγραμμα οργανώνεται από τον καλεσμένο καλλιτέχνη και τους διοργανωτές του θεάτρου. Η φυσική πανέμορφη θέση του χωριού αλλά και του Θεάτρου αποτελούν ιδανικό μέρος εξάσκησης για το απαιτητικό είδος του θεάτρου του αρχαίου δράματος.
Ο πυρήνας της τραγωδίας του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος» -που έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα όχι μόνο θεατρικά, αλλά και ψυχαναλυτικά- είναι η αναζήτηση του μιάσματος που οδηγεί τη Θήβα στον αφανισμό. Σύμφωνα με τον θεό Απόλλωνα, ο ένοχος βρίσκεται στην πόλη και πρέπει να εντοπιστεί και να εκδιωχθεί. Ο Οιδίπους αρχίζει μια μεθοδική έρευνα για τον εντοπισμό του ενόχου, για να ανακαλύψει τελικά -με τη συμβολή της σύμπτωσης και της τύχης- ότι ο ένοχος είναι ο ίδιος.

Το 4ο θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος θα είναι ένα ταξίδι μύησης στη «χώρα» της συγκεκριμένης τραγωδίας, με κλειδί το Σώμα, το Συναίσθημα, και τη Νόηση του ηθοποιού• θα είναι η αινιγματική διαδρομή από το σημείο μηδέν της υποκριτικής στην ενσυναίσθηση των τραγικών προσώπων. Η επίτευξη αυτού του σκοπού θα επιδιωχθεί μέσω δύο τομέων: αφενός του τομέα της θεωρητικής κάλυψης, αφετέρου (και κυρίως) του τομέα της πρακτικής που περιλαμβάνει κύκλους ασκήσεων

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο που πραγματοποιείται από το 2015 www.theatroaloni.gr
Γιώργος Τριανταφύλλου 6973339142

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το