Αθλητισμός

“Χαστούκι” για Ολυμπιακό Β. από τη Λάρισα

 

Με το βαρύ 3-0 επέστρεψε από τη Λάρισα ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του θεσσαλικού ντέρμπι, απογοητεύοντας και προβληματίζοντας με την εμφάνισή τους. Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ η άμυνα η οποία είχε κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν στα τρία προηγούμενα ματς, δέχθηκε τρία γκολ. Το βολιώτικο συγκρότημα κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Παλαιολόγου.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι αδυναμίες και τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού επέτρεψαν στη Λάρισα να φτάσει σε μια θριαμβευτική νίκη, χωρίς οι «βυσσινί» να πιάσουν σπουδαία απόδοση. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Δεινόπαπας στο 36’, ο Καρανίκας στο 88’ και ο Ζεκίνια στο 95’. Ο Καρδιτσιώτης διαιτητής Τίκας αδίκησε τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς έβγαλε με μεγάλη ευκολία την 2η κίτρινη κάρτα στον Παλαιολόγο, δεν απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Δεινόπαπα (τον τιμώρησε με κίτρινη), ο οποίος χτύπησε εκτός φάσης τον Παλαιολόγο, ενώ δεν καταλόγισε και δύο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Το πρώτο στο 12’ όταν ο Σκόνδρας έβγαλε στην κυριολεξία τη φανέλα του Πινδώνη, ρίχνοντάς τον στο έδαφος μέσα στην περιοχή και το δεύτερο στο 81’, σε χέρι του Παπαγεωργίου, κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 για τη Λάρισα. Φρόντισε, επίσης, να «φορτώσει» με κίτρινες κάρτες τους παίκτες του Ολυμπιακού, δείχνοντας συνολικά έξι κίτρινες.

Πως έπαιξαν οι ομάδες

Ο Μιχάλης Ζιώγας παρέταξε την ΑΕΛ με σύστημα 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σέρεμετ, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Παγώνης. Στην αριστερή πλευρά αγωνίστηκε ο Παπαγεωργίου. Οι Ραπτάκης και Σκόνδρας ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Νεμπεγλέρα και Τσιάρα να αγωνίζονται ως αμυντικοί χαφ. Στις πτέρυγες έπαιξαν οι Τσιμπάμπα δεξιά και Δεινόπαπας αριστερά, ενώ ο Ζεκίνια κινούνταν πίσω από τον προωθημένο Τσίγκα.

Ο Γιώργος Βαζάκας για λογαριασμό του Ολυμπιακού παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2. Ο Γκίτκος υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ οι Στουρνάρας και ο Κατσιαρός κάλυψαν τις θέσεις των δύο πλάγιων μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Οι Παλαιολόγος και Γόγολος αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ ο Πινδώνης θα είναι ο ένας αμυντικός χαφ, με τον Μπολάτι να παίζει στον άξονα. Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Ανιέτε, με τον Ογιαρμπίντε να παίζει στην αριστερή πτέρυγα και τους Γενγκά, Μπακαγιόκο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Δυνατό ματς στο

πρώτο ημίχρονο

Δυνατό και γεμάτο πάθος ήταν το θεσσαλικό ντέρμπι στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες. Η Λάρισα στο 12’ επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα καρέ του Γκίτκου, με τον Ζεκίνια να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να μπλοκάρει τη μπάλα.

Μετά το πρώτο 15λεπτο ο Ολυμπιακός ανέπτυξε επιθετική δραστηριότητα. Ήταν αυτός που απείλησε πρώτος το τέρμα της Λάρισας και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ με τον Γόγολο στο 17’. Ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» σε μια από τις προωθήσεις του έπιασε την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Ανιέτε, με τον Σέρεμετ να μπλοκάρει τη μπάλα. Στη συγκεκριμένη φάση ο κ. Τίκας θα μπορούσε να είχε δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Πινδώνη από τον Σκόνδρα μέσα στην περιοχή, με τον μέσο του Ολυμπιακού να διαμαρτύρεται δικαιολογημένα στον διαιτητή. Ένα λεπτό νωρίτερα, ο Γενγκά έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Δεινόπαπα για να καταλήξει κόρνερ.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων για τον Ολυμπιακό κράτησε ένα δεκάλεπτο, καθώς μετά το 25’ η Λάρισα ανέβασε ρυθμούς και ήταν καλύτερη του Ολυμπιακού. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι «βυσσινί» είχαν μια σπουδαία ευκαιρία με τον Ζεκίνια, έφτασαν στο γκολ με τον Δεινόπαπα, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν την άμυνα του Ολυμπιακού, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος τους μετά το γκολ που σημείωσαν.

Η Λάρισα …προειδοποίησε την άμυνα του Ολυμπιακού στο 25’, με τον Ζεκίνια να πιάνει την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα, με τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γκίτκου.

Στο 30’σε φάση διαρκείας στα καρέ της Λάρισας, ο Μπολάτι από το ύψος της περιοχής σούταρε για να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Σέρεμετ.

Για να φτάσουμε στο 36’, όπου η Λάρισα κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, στη δεύτερη, ουσιαστικά, αξιόλογη επιθετική της προσπάθεια στο παιχνίδι. Οι «βυσσινί» αναπτύχθηκαν υποδειγματικά στην επίθεση, με τον τον Ζεκίνια να βρίσκει δεξιά τον Τσίγκα, αυτός έκανε τη σέντρα και ο Δεινόπαπας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκίτκου, γράφοντας το 1-0. Στη φάση του γκολ η άμυνα του Ολυμπιακού …πιάστηκα απροετοίμαστη και το …πλήρωσε.

Το γκολ που πέτυχαν οι «βυσσινί» τους ανέβασε την ψυχολογία και στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο επιθετικοί και προσπάθησαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενοι και τα κενά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Θρίαμβος στο

τέλος για την ΑΕΛ

Με τη έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιώργος Βαζάκας πέρασε στο παιχνίδι τον Τσιάτσιο στη θέση του Ανιέτε. Έτσι, οι Πινδώνης και Τσιάτσιος αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ, ο Ογιαρμπίντε πέρασε δεξιά, ενώ ο Μπολάτι αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού δεν άλλαξε, τα προβλήματα στην ανάπτυξη και στην κυκλοφορία της μπάλας συνεχίστηκαν, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι ακίνδυνοι επιθετικά. Ο Ολυμπιακός δεν φαινόταν ικανός να αντιδράσει και να απειλήσει την εστία του Σέρεμετ, με τη Λάρισα να παίζει έξυπνα, να ελέγχει τον ρυθμό και να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της. Στο διάστημα 46’-70’ Λάρισα και Ολυμπιακός είχαν από μια καλή επιθετική προσπάθεια, με τη Λάρισα να χάνει πιο κλασική ευκαιρία για να φτάσει στο 2-0. Συγκεκριμένα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 47’, ο Ζεκίνια στάθηκε άτυχος για δεύτερη φορά, βλέποντας την μπάλα να σταματά και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού Βόλου στην κεφαλιά που επιχείρησε. Είχε προηγηθεί εξαιρετική σέντρα του Παπαγεωργίου.

Σε μια από τις ελάχιστες φορές που ο Μπακαγιόκο έγινε κάτοχος της μπάλας, στο 66’, προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Σέρεμετ, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Μετά από συνδυασμό Ογιαρμπίντε-Γενγκά, ο Κονγκολέζος πάσαρε στον Μπακαγιόκο, το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής δεν ανησύχησε τον Σέρεμετ, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα.

Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των «ερυθρολεύκων» στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το 70’ η Λάρισα ήταν σαφώς ανώτερη του Ολυμπιακού και στο 73’ έφτασε κοντά στο 2-0, όταν ο Ζεκίνια ελίχθηκε στην επίθεση, έπιασε το σουτ, με τον Γκίτκο να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 79’ σε «κοκορομαχία» Παλαιολόγου-Δεινόπαπα μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο δεύτερος χτύπησε εκτός φάσης τον παίκτη του Ολυμπιακού, με τον κ. Τίκα να του δείχνει κίτρινη κάρτα, αντί κόκκινη και παράλληλα να βγάζει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Παλαιολόγο, αποβάλλοντάς τον από το παιχνίδι.

Με αριθμητικό μειονέκτημα ο Ολυμπιακός ήταν δύσκολο να αντιδράσει, ωστόσο, στο 81’ ο διαιτητής Τίκας αρνήθηκε για δεύτερη φορά τον καταλογισμό ενός πέναλτι για τον Ολυμπιακό, όταν ο Παπαγεωργίου έκανε κοντρόλ της μπάλας με το χέρι μέσα στην περιοχή.

Στα τελευταία λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά μήπως και φτάσουν στην ισοφάριση, αφήνοντας κενά στην άμυνα. Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο η Λάρισα, η οποία στο 88’ και στο 95’ πέτυχε άλλα δύο τέρματα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.

Στο 88’ο Ζεκίνια έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καρανίκας που είχε περάσει πριν από λίγα λεπτά στο παιχνίδι, ως αλλαγή, με κεφαλιά «ψαράκι» έγραψε το 2-0, προλαβαίνοντας τον Στουρνάρα.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κατέρρευσαν αγωνιστικά για να έρθει και το τρίτο γκολ από την ΑΕΛ στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χασομέρης έβγαλε τη σέντρα και ο κορυφαίος παίκτης της Λάρισας, ο Πορτογάλος Ζεκίνια, αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή με πλασέ έγραψε το 3-0, σφραγίζοντας με το γκολ που πέτυχε την εξαιρετική του εμφάνιση.

 

Λάρισα-Ολυμπιακός Β. 3-Ο

Λάρισα

1. Σέρεμετ

7. Παγώνης

33. Παπαγεωργίου

26. Ραπτάκης

44. Σκόνδρας

6. Νεμπεγλέρας

Τσιάρας

(27. λ.τ. Γιώτας 65’)

99. Τσιμπάμπα

(20. Καρανίκας 60’)

10. Δεινόπαπας

(22. Χασομέρης 86’)

24. Ζεκίνια

11. Τσίγκας

Ολυμπιακός Β.

1. Γκίτκος

72. Στουρνάρας

14. Κατσιαρός

4. Γόγολος

19. Παλαιολόγος

8. Πινδώνης

23. Μπολάτι

(34. λ.τ. Στογιάνοφ 66’)

20. Ανιέτε

(6. Τσιάτσιος 46’)

10. Ογιαρμπίντε

77. Γενγκά

(15. Γαλάνης 85’)

18. Μπακαγιόκο

Σκόρερ: 26’ Δεινόπαπας, 88’ Καρανίκας, 95’ Ζεκίνια

Κίτρινες: Γόγολος, Κασιαρός, Παλαιολόγος, Τσιάτσιος, Μπολάτι, Πινδώνης-Δεινόπαπας, Νεμπεγλέρας, Παγώνης, Καρανίκας

Κόκκινη: 79’ Παλαιολόγος (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Τίκας (Καρδίτσας)
Βοηθοί: Πατσιάς (Μακεδονίας), Βαφειάδης (Καρδίτσας)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το