Αθλητισμός

“Άσφαιρος” στα Μέγαρα ο Ολυμπιακός Β.

Με το βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από τα Μέγαρα ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» στην πρώτη τους φετινή έξοδο για το πρωτάθλημα της Football League, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον Βύζαντα, σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, στο οποίο κυριάρχησε το πάθος και η δύναμη. Ο δυνατός άνεμος που έπνεε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δυσκόλεψε τις κινήσεις των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα των ξένων παικτών του Ολυμπιακού Βόλου που διέθεταν καλύτερη τεχνική κατάρτιση.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα, κερδίζοντας η μάχη της μεσαίας γραμμής και δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. Έδειξαν, ωστόσο, αδυναμία στην τελική προσπάθεια, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο πρώτο 45λεπτο. Ο Βύζας ήταν νωθρός, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι του και ακίνδυνος επιθετικά.

Στο β’ μέρος και ενώ όλοι περίμεναν από τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου να ανεβάσουν την απόδοσή τους, από τη στιγμή που είχαν ευνοϊκό τον άνεμο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Βύζας παρουσιάστηκε βελτιωμένος, είχε αρκετά καλό ρυθμό, περιόρισε την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Ολυμπιακού και με αντεπιθέσεις κυνήγησε το γκολ και τη νίκη.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 1500 φίλαθλοι, μεταξύ αυτών ήταν και περίπου 150 Βολιώτες, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στις εξέδρες και έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τις εκδηλώσεις και τα συνθήματά τους.

Προς το τέλος του πρώτου μέρους, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Αλέξη Κούγια στο στάδιο των Μεγάρων, οι οπαδοί του Ολυμπιακού φώναξαν διάφορα συνθήματα κατά του «ισχυρού άνδρα» της ΠΑΕ Παναχαϊκής.

Καλύτερος στο πρώτο

μέρος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, και προσπαθούσε να απειλήσει το τέρμα του Παναγόπουλου, κυρίως με τους Ανιέτε και Γενγκά. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είχε να κάνει με το τελείωμα των φάσεων. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας δεν ήταν αρκετή για να φτάσουν οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα στο γκολ. Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 20’, όταν οι «ερυθρόλευκοι» εκτέλεσαν φάουλ, τελικός αποδέκτης ήταν ο Ανιέτε, το σουτ του οποίου χτύπησε σε πόδια αμυντικών και κατέληξε κόρνερ.

Επίσης, ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες είχαν οι Γενγκά και Μπολάτι, χωρίς όμως να έρθει το πολυπόθητο γκολ.

Μέτριοι στο β’ ημίχρονο

οι «ερυθρόλευκοι»

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, παρουσίασε αδυναμίες και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, δίνοντας τη δυνατότητα στον Βύζαντα να ανεβάσει ρυθμούς και να απειλήσει το τέρμα του Ολυμπιακού.

Παρόλα αυτά, υπήρξαν ορισμένα διαστήματα όπου ο Ολυμπιακός βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση και θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να σκοράρει, χάνοντας την καλύτερή του ευκαιρία με τον Γενγκά στο 67’. Ο Κονγκολέζο επιθετικός ξεπέρασε την αντίσταση δύο ποδοσφαιριστών, έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να βρίσκει το πάνω μέρος του δοκαριού του Παναγόπουλου.

Οι παίκτες του Βύζαντα από την πλευρά τους κρατούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν το τέρμα του Γκίτκου. Οι περισσότερες, ωστόσο, επιθετικές προσπάθειες, σταματούσαν έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Στο 75’ ξαφνικό σουτ του Γενγκά δεν βρήκε το στόχο, ενώ στο 80’ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Χαρτσιάς εκτέλεσε φάουλ με τον Γρομητσάρης να πιάνει την κεφαλιά και με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 83’ο Ογιαρμπίντε εκτέλεσε φάουλ με τον Παναγόπουλο να αποκρούει τη μπάλα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 0-0, με τον Ολυμπιακό Βόλου να κρατά για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την εστία του ανέπαφη.

Βύζας-Ολυμπιακός Β. 0-0

Βύζας

Παναγόπουλος

Θ. Βλάχος

(Αρναρέλης 85’)

Κοκόλης

Ταμπάκης

Γρομητσάρης

Χαρτσιάς

Βελέτης

Σιώκος

(Ζούμας 57’)

Ρεκλείτης

Μπιτσάκος

Κρητικός

(Ντιαλό 65’)

Ολυμπιακός Β.

Γκίτκος

Καρράς

Κατσιαρός

Γόγολος

Παλαιολόγος

Πινδώνης

Μπολάτι

Γενγκά

Ογιαρμπίντε

Ανιέτε

(83’ Κόλεφ)

Μπακαγιόκο

(65’ Γαλάνης)

Σκόρερ:-

Κίτρινες: Μπιτσάκος, Κοκόλης, Βελέτης, Ρεκλείτη, Παναγόπουλος-Πινδώνης, Ανιέτε, Καρράς

Διαιτητής: Καρυοφύλλης (Πειραιά)

Βοηθοί: Ζησιμόπουλος, Συνιοράκης (Πειραιά)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το