Photo Gallery, Αθλητισμός

Η μπάλα …τιμώρησε τη Νίκη

 

Ο …άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε χθες στο Πανθεσσαλικό. Η Νίκη είχε εξαιρετική απόδοση, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά αξιοποίησε μόνο μία με τον Τάσο Κυριάκο στο 74’. Ωστόσο η μπάλα …τιμώρησε τη βολιώτικη ομάδα με τον Τσιλιγκίρη να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο 89’ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

Πέρα για πέρα άδικη ήταν η χθεσινή ισοπαλία 1-1 για τη Νίκη. Το συγκρότημα του Περικλή Αμανατίδη ήταν εμφανώς ανώτερο από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ιδίως στο πρώτο μέρος δημιούργησε σωρεία ευκαιριών, οι περισσότερες από τις οποίες σταμάτησαν στον φανταστικό Κοτταρά. Ο έμπειρος τερματοφύλακας «κατέβασε τα ρολά» με εντυπωσιακές επεμβάσεις και νικήθηκε μόνο στο 74’ από την βολίδα του Κυριάκου. Ωστόσο η τύχη χαμογέλασε στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», η οποία ισοφάρισε αναπάντεχα στο 89’ με τον Τσιλιγκίρη που μόλις είχε μπει ως αλλαγή

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 χωρίς αλλαγές σε σχέση με το ματς στα Ψαχνά. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Καρακούτσης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Βέρτζο, Καρατζά και Μήτση. Στη μεσαία γραμμή οι Ριζογιάννης και Κυργιάκος έπαιξαν ως αμυντικοί μέσοι, με τους Σκούφαλη (δεξιά), Τάντιτς (αριστερά) και Πουρτουλίδη (στο μέσον) να κινούνται λίγο πιο πίσω από τον Φλίγκο που αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του βολιώτικου συγκροτήματος.

 

Σωρεία ευκαιριών

έχασε η Νίκη

Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης ανήκε στη Νίκη. Ήταν το 4ο λεπτό, όταν ο Τάντιτς έστρωσε την μπάλα με το στήθος για τον Σκούφαλη που έπιασε βολέ, το οποίο πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Για πρώτη φορά επισκέφθηκε την περιοχή της Νίκης ο Απόλλων Σμύρνης στο 11’. Ο Κατσίκης πέρασε κάθετη πάσα για τον Μανιά, ο οποίος κλείστηκε σωστά από τον Βέρτζο με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο και η μπάλα να κυλήσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο 16’ ο Σκούφαλης πραγματοποίησε ατομική ενέργεια και έδωσε στον Ριζογιάννη, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε σε αμυντικό.

Ακολούθησε ένα …εκρηκτικό τρίλεπτο. Πρώτα στο 17’ φαλτσαριστό σουτ του Χιντζίδη πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ, για να χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες η Νίκη στα δύο επόμενα λεπτά. Στο 18’ ο Σκούφαλης βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ αρχικά κόντραρε στον Ιασωνίδη, για να επιχειρήσει νέο σουτ με τον Κοτταρά να αποκρούει ενστικτωδώς. Η μπάλα κατέληξε στον Σκούφαλη που σούταρε για να αποκρούσει πάνω στη γραμμή πάλι ο Ιασωνίδης.

Στο 19’ ο Φλίγκος κινήθηκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στον Κοτταρά. Ο τερματοφύλακας της «ελαφράς ταξιαρχίας» ενήργησε θετικά και στο 23’ μπλοκάροντας θεαματικά σουτ του Σκούφαλη με εξωτερικό φάλτσο.

Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη είχε αρχίσει να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στο ημίωρο πλησίασε για μια ακόμη φορά στο γκολ. Ο Ριζογιάννης έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και «έβγαλε» στα αριστερά για τον Σκούφαλη, ο οποίος τροφοδότησε τον Τάντιτς. Ο Σέρβος μέσος έπιασε αμέσως πλασαριστό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 33’ οι «κυανόλευκοι» βγήκαν ωραία στην επίθεση με τον Μήτση να επιχειρεί σέντρα-σουτ και τον Ιασωνίδη να αποκρούει προ του Φλίγκου. Ο Κοτταράς ήταν φανερό πως βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα κι αυτό φάνηκε και στη φάση του 35’ όταν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ πλασαριστό σουτ του Φλίγκου. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Τάντιτς, η μπάλα έφτασε στον Πουρτουλίδη που σούταρε απευθείας χωρίς να βρει στόχο.

Στο 42’ ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει όταν ο Διαμαντίδης μπήκε επικίνδυνα μέσα στη μεγάλη περιοχή αποφεύγοντας τον Μήτση, αλλά η επέμβαση του Καρατζά ήταν καίρια και αποσόβησε τον κίνδυνο που πήγαινε να διαγραφεί για την εστία του Καρακούτση. Η Νίκη θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ. Ωστόσο, το βολέ του Σκούφαλη πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

 

«Γκολάρα» από Κυριάκο,

ψυχρολουσία στο 89’

Στο δεύτερο μέρος οι «κυανόλευκοι» διατήρησαν την μπάλα στην κατοχή τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν καλά «οχυρωμένοι» στα καρέ τους κλείνοντας τους διαδρόμους προς την εστία τους. Πάντως στο 58’ λίγο έλειψε να σταθούν τυχεροί οι γηπεδούχοι, όταν ο Κοτταράς έστειλε την μπάλα πάνω στον Τάντιτς, αλλά η μπάλα είχε τέτοια φάλτσα που δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βρει τρόπους να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα ο κ. Αμανατίδης έδωσε πιο επιθετικό τόνο ρίχνοντας στη «μάχη» τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον αντί του Μπόζινταρ Τάντιτς. Ο Βραζιλιάνος τοποθετήθηκε λίγο πιο πίσω από τον Φλίγκο και ο Πουρτουλίδης μετατέθηκε στα αριστερά.

Κι ενώ η Νίκη πίεζε λίγο έλειψε στο 70’ ο Απόλλων να «παγώσει» το Πανθεσσαλικό. Ο  Χιντζίδης πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας για τον Μανιά που έπιασε γυριστή κεφαλιά αλλά η μπάλα –για καλή τύχη της βολιώτικης ομάδας- χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια απομάκρυνε ο Βέρτζος.

Η φάση αυτή φάνηκε να «αφυπνίζει» τους γηπεδούχους και στο 74’ πήραν προβάδισμα στο σκορ χάρη στην έμπνευση του Τάσου Κυριάκου. Ο αρχηγός της Νίκης εξαπέλυσε «κεραυνό» με το «κακό» του πόδι (το αριστερό). Ο Κοτταράς αιφνιδιάστηκε, αλλά άγγιξε λίγο την μπάλα, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε καθαρά τη γραμμή του τέρματος (1-0).

Το γκολ έδωσε …φτερά στα πόδια των «κυανόλευκων» και στο 80’ πλησίασαν στο 2-0. Ο Σκούφαλης έστρωσε για τον Τάσιτς που σούταρε για να μπλοκάρει ο Κοτταράς.

Βλέποντας τα πράγματα να εξελίσσονται άσχημα για την ομάδα του ο Αλέκος Βοσνιάδης έδωσε εντολή στον Δεληζήση να προωθηθεί στην επίθεση γυρίζοντας πίσω τον Ντουτσαρίδη. Στο 87’ ο Περικλής Αμανατίδης απάντησε βάζοντας τον Σαμαρά, για να επιτηρεί τον υψηλόσωμο σέντερ μπακ του Απόλλωνα, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κακό. Στο 89’ σε μια βαθιά μπαλιά ο Δεληζήσης με κεφαλιά τροφοδότησε τον νεοεισελθόντα Τσιλιγκίρη, ο οποίος νίκησε τον Καρακούτση που έπεσε καθυστερημένα προς την πορεία της μπάλας.

Δυστυχώς για τη Νίκη δεν υπήρχαν χρονικά περιθώρια να αντιδράσει. Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος αφήνοντας τους παίκτες του Περικλή Αμανατίδη και τους φιλάθλους με την πίκρα για τους δύο χαμένους βαθμούς…

ΝΙΚΗ 

21. Καρακούτσης

6. Ψιάνος

11. Μήτσης

5. Βέρτζος

4. Καρατζάς

14. Ριζογιάννης

7. Κυριάκος

20. Σκούφαλης

(55. Σαμαράς 88’)

1. Τάντιτς

(10. Ουέλινγκτον 63’)

23. Πουρτουλίδης

46. Φλίγκος

(26. Τάσιτς 75’)

 ΑΠΟΛΛΩΝ

1. Κοτταράς

6. Κωνσταντίνου

3. Κρουσταλέλης

(91. Ντουτσαρίδης 39’)

21. Ιασωνίδης

5. Δεληζήσης

44. Τσεμπερίδης

(14. Τσιλιγκίρης 87’)

25. Καμαρά

7. Κατσίκης

(91’ 4. Κύργιας)

23. Χιντζίδης

85. Διαμαντίδης

33. Μανιάς

 

Σκόρερ: 74’ Κυριάκος – 89’ Τσιλιγκίρης

Κίτρινες: Μήτσης, Τάντιτς – Κρουσταρέλης, Ντουτσαρίδης

Διαιτητής: Καμπαξής (Εύβοιας)

Βοηθοί: Λιανός (Βοιωτίας), Κουρέντας (Τρικάλων)

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το