Τοπικά

24ωρη απεργία σήμερα στον Ιμάντα

 

IMANTAS

Άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολύσεων συναδέλφων τους ζητούν οι εργαζόμενοι στον Ιμάντα, οι οποίοι έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να αποφασίσουν περαιτέρω κινητοποιήσεις, στην οποία πιθανότατα θα συζητηθεί και πρόταση της εταιρείας για να συμπεριληφθεί στη νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση και η εκ περιτροπής εργασία.

Σε όλα τα προαναφερόμενα αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων στον Ιμάντα και του ΕΚΒ Θ. Πανόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Σήμερα έχουμε 24ωρη απεργία για την άμεση ανάκληση των τεσσάρων απολυθέντων συναδέλφων μας και την Πέμπτη έχουμε τρίωρη στάση εργασίας και θα κάνουμε γενική συνέλευση και εκεί θα αποφασίσουμε και για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις για την επόμενη εβδομάδα. Χθες το πρωί μας κάλεσε ο προσωπάρχης του Ιμάντα και αξίωσε να θέσουμε στη συνέλευση της Πέμπτης, να συμπεριληφθεί στη νέα τριετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, για την οποία εκκρεμεί η διαπραγμάτευση, και η εκ περιτροπής εργασία.

Μας είπε ότι αν δεν θέσουμε το δίλημμα στους εργαζόμενους την Πέμπτη στη συνέλευση, τότε θα είναι η τελευταία συνέλευση, απειλώντας μας ευθέως ότι ο Ιμάντας θα κλείσει. Εμείς λέμε ότι ο Ιμάντας ανήκει στους εργάτες και θα αντισταθούμε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα στις 10π.μ. στα γραφεία του εργοστασίου «ΣΥΡΜΑ» θα γίνει συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Continental, που έχουν έρθει στο Βόλο από τη Γερμανία για εργασίες των μετόχων και των ισολογισμών. Μας ζήτησαν να συναντηθούν με το Σωματείο του Ιμάντα. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η διοίκηση του Σωματείου να υπογράψει μια τέτοια κατάπτυστη επιχειρησιακή σύμβαση» προσέθεσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το