Τοπικά

23 συλλήψεις μετά από έλεγχους της αστυνομίας

αστυνομία

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ικανός αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Αντικείμενο των δράσεων ήταν η διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, η δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, ο έλεγχος ατόμων, η προσαγωγή υπόπτων και η σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: 204 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 966 άτομα, εκ των οποίων 756 ημεδαποί και 210 αλλοδαποί και 613 οχήματα.

Προσήχθησαν 70 άτομα και συγκεκριμένα 50 ημεδαποί και 20 αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν 23 άτομα και συγκεκριμένα οκτώ ημεδαποί για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, τρία άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και μία αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, τρεις ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας και φοροδιαφυγή, τρεις ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια κι ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Βεβαιώθηκαν 223 παραβάσεις και συγκεκριμένα 103 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα 17 για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος, μία για τροποποίηση των όρων λειτουργίας καταστήματος, 48 για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων, 13 για στέρηση βιβλιαρίου υγείας, πέντε για στέρηση άδειας εργασίας και 19 λοιπές παραβάσεις.
Ακόμη βεβαιώθηκαν τρεις παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, τρεις παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών, μία παράβαση για επαιτεία, 112 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα 16για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, μία για χρήση κινητού τηλεφώνου, επτά για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, μία για στέρηση άδειας οδήγησης, τρεις για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, έξι για ΚΤΕΟ, μία για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 77 λοιπές παραβάσεις, ενώ βεβαιώθηκε και μία παράβαση του Νόμου 3446/06 «φορτηγά αυτοκίνητα».

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το