Τοπικά

Ο Βόλος και το Πήλιο «κέρδισαν» τους Βαλκάνιους σε Έκθεση Τουρισμού στη Σόφια

773775fd-688f-44d4-9aab-160d4e47a6a9
Ολοκληρώθηκε με  επιτυχία η κοινή συμμετοχή του Δήμου Βόλου, του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου και του Δήμου Ν. Πηλίου με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού HOLIDAY AND SPA EXPO 2016, από τι 11 έως 13 Φεβρουαρίου στη Σόφια Βουλγαρίας. Στην έκθεση συμμετείχαν 384 εκθέτες ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διοργανωτών, ξεπέρασαν τους 15.000.
Η παρουσία του τουριστικού προορισμού Volos Pelion στη Βουλγαρία, εγκαινίασε με πολύ δυναμικό τρόπο μια σειρά από 3 εκθεσιακές συμμετοχές της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου στις Βαλκανικές χώρες και συγκεκριμένα στις τουριστικές αγορές της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ρουμανίας. Δεδομένης της σημασίας των Βαλκανικών χωρών στην ανάπτυξη της επισκεψιμότητας μέσω της οδικής σύνδεσης, επιλέχθηκε η ισχυρή παρουσία του προορισμού με αυτόνομο περίπτερο με αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες της αποστολής που υλοποίησε την προσπάθεια.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκαν εντός του περιπτέρου αναλυτικές ενημερώσεις σε εκπροσώπους 88 γραφείων τουρισμού που δραστηριοποιούνται στην Βουλγαρία και οι όποιοι με πολύ θετική διάθεση επισκέφτηκαν τα stand της τοπικής συμμετοχής. Διανεμήθηκαν πάνω από 700 πληροφοριακά έντυπα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση και στην γλώσσα της χώρας.
Ολοκληρώθηκε επίσης με μεγάλη επιτυχία εξειδικευμένη παρουσίαση του προορισμού σε 62 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού όπως τουριστικά γραφεία εξερχόμενου τουρισμού, ξεναγοί, δημοσιογράφοι τουριστικών εντύπων και οδηγών, μεγάλος αριθμός εκ των οποίων δήλωσε ήδη συμμετοχή σε επίσκεψη γνωριμίας με την περιοχή, που θα οργανωθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου να την συμπεριλάβουν στους τουριστικούς προορισμούς που προωθούν αλλά και να διερευνήσουν συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις από τον Βόλο και το Πήλιο.
Πάνω από όλα όμως διαπιστώθηκε από το σύνολο των ατόμων της αποστολής, ότι όλες οι επαφές, που έγιναν εντός του περιπτέρου αλλά και στο περιθώριο της παρουσίασης ήταν ουσιαστικές, οι εκπρόσωποι των εταιριών ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να ενημερωθούν καθώς ήθελαν να επεκταθούν σε νέους προορισμούς ενώ το κλίμα της επικοινωνίας ήταν πολύ θετικό.

Η παρουσίαση του προορισμού, που πραγματοποιήθηκε την 2η ημέρα της έκθεσης σε ξεχωριστό χώρο, βοήθησε στην κατανόηση της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου αλλά και των πολλών διαφορετικών μορφών τουρισμού που αναπτύσσονται, ενώ μετά ακολούθησε μπουφές που έδωσε την ευκαιρία για αναλυτικότερες συζητήσεις. Τέλος, την προσπάθεια αυτή υποστήριξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας που στήριξε έμπρακτα την αποστολή του Βόλου και του Πηλίου καθώς την συμπεριέλαβε στην κοινή αποστολή της Θεσσαλίας, τίμησε με την παρουσία της  την παρουσίαση του προορισμού  αναδεικνύοντας και άλλα στοιχεία που δρουν συμπληρωματικά όπως τα Μετέωρα, ο Όλυμπος και η λίμνη Πλαστήρα, ενώ η ύπαρξη ξεχωριστού περίπτερου της Θεσσαλίας μεγέθυνε την παρουσία της περιοχής στην έκθεση.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Σουλδάτος Απόστολος, ο Πρόεδρος της ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας κ. Ζαφείρης Γιώργος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας κ. Σπύρου Θανάσης, και  επιχειρηματίες της περιοχής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το