Κόσμος

Μαθητές από την Ιταλία συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν νησί

nisi.22.2.708

Γιατί να είναι αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων ένα ιδιωτικό νησί. Κάποια παιδιά στην Ιταλία κάνουν τα ίδια όνειρα. Και ξεκίνησαν έρανο.

Οι μαθητές ενός χωριού στο Πιεμόντε ζητούν τη βοήθεια των παιδιών σε όλη τη χώρα, σε μία φιλόδοξη καμπάνια να αγοράσουν το μικροσκοπικό ακατοίκητο νησί Μπουντέλι, ανάμεσα στη Σαρδηνία και την Κορσική.

Στη σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook, μαθητές και καθηγητές της τάξης δηλώνουν ότι θέλουν να μετονομάσουν το νησί σε Isola dei Ragazzi- ή το Νησί των Παιδιών- ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνει σε ιταλικά χέρια.

Στόχος τους να συγκεντρώσουν 3 εκατομμύρια ευρώ και το πήραν απόφαση όταν ο Μάικλ Χάρτε, ένας Νεοζηλανδός τραπεζίτης, απέσυρε την αρχική προσφορά του αυτού του ύψους για να αγοράσει αυτό το νησί, μετά από πολύχρονη διαμάχη.

«Θέλουμε αυτό το νησί για όλους τους μαθητές της Ιταλίας», έγραψε ένα από τα παιδιά στο Facebook. «Εχουμε υπολογίσει ότι αν κάθε μαθητής δώσει από 50 λεπτά του ευρώ, τότε θα συγκεντρώσουμε το απαιτούμενο ποσό. Βέβαια, θα δεχθούμε βοήθεια και από ανθρώπους που δεν είναι μαθητές», ανέφερε ακόμη.

Οι ροζ παραλίες αυτού του μικροσκοπικού νησιού είχαν μαγέψει τον Χάρτε, που προσπάθησε να το αγοράσει. Ομως μετά από πολύχρονη δικαστική διαμάχη για το Μπουντέλι- του οποίου ο προηγούμενος ιδιοκτήτης χρεοκόπησε- ο Νεοζηλανδός εγκατέλειψε τα πλάνα του. Ο ίδιος δήλωνε ότι ήθελε να κάνει το νησί σε ανοιχτό μουσείο ιστορίας, αλλά δημοσιεύματα στην Ιταλία ανέφεραν ότι στόχος του ήταν να κατασκευάσει μαρίνες για πολυτελή γιοτ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

Πάντως, για τους πιτσιρικάδες από το Πιεμόντε, η αποστολή της αγοράς του νησιού έχει εξελιχθεί σε κανονικό μάθημα. Στην αρχή, εκείνοι που είναι καλύτεροι στα μαθηματικά υπολόγισαν τι θα χρειαστεί για να συγκεντρώσουν τα 3 εκατ. ευρώ που προσέφερε και ο Νεοζηλανδός τραπεζίτης. Αλλοι μελέτησαν την ιστορία του νησιού, ενώ κάποιοι μαθητές κατάστρωσαν την τακτική που ακολουθούν στα social media, σύμφωνα με το Radio Popolare.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το