Ελλάδα

Φίλης: Εκπαιδευτικός δεν έχει δικαίωμα να αναπαράγει ρητορική μίσους

ÂÏÕËÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÅÓ ÄÇËÙÓÅÉÓ

«Δεν έχει δικαίωμα κανένας Έλληνας πολίτης, πολύ περισσότερο εκπαιδευτικός, να δημιουργεί καταστάσεις που αναπαράγουν την ρητορική του μίσους, την μισαλλοδοξία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας» διεμήνυσε από την Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αιχμή κινητοποιήσεις, με πρωταγωνιστές εκπαιδευτικούς, εναντίον της φιλοξενίας των προσφύγων.

Ειδικώς, ο κ. Φίλης, αναφέρθηκε στα γεγονότα των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου – όπως είπε – είδαμε να πρωτοστατούν εκπαιδευτικοί που έκλεισαν Δημοτικά σχολεία με αίτημα να φύγουν ή να μην πάνε πρόσφυγες στην περιοχή επισημαίνοντας ωστόσο ότι «ευτυχώς οι δυνάμεις αυτές, που δημιουργούν αρνητικό κλίμα, είναι λίγες».
«Το υπουργείο Παιδείας, θα προσφέρει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για την ένταξη των προσφύγων όσο μείνουν, στο σύστημά μας, αλλά δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στο μεγάλο πρόβλημα δημιουργώντας στη χώρα μας καταστάσεις που δεν τιμούν την Ελλάδα» τόνισε ο υπουργός Παιδείας και κατέληξε λέγοντας πως «η Μυτιλήνη δείχνει τον δρόμο της αξιοπρεπούς και δημοκρατικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το