Τοπικά

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου στη Στοκχόλμη για την κλιματική αλλαγή

Στη Στοκχόλμη θα εκδράμει το 1ο Γυμνάσιο Βόλου την άνοιξη στο πλαίσιο περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα την Ευρώπη και την κλιματική αλλαγή.

Στην ολιγοήμερη επίσκεψη του σχολείου στη Σουηδία αναμένεται να συμμετέχουν και μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου.
Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Πάτρας, που έχει την επιμέλεια του περιβαλλοντικού προγράμματος, ανέφερε πως στην εκδρομή αναμένεται να συμμετέχουν περίπου 25 μαθητές, κυρίως από τη Β’ Τάξη του 1ου Γυμνασίου Βόλου, καθώς και άλλοι δέκα μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Βόλου.
«Μαζί με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννη Καραφέρη και άλλους εκπαιδευτικούς προγραμματίζουμε αυτή την εκπαιδευτική επίσκεψη σε μια χώρα που εδώ και 30 χρόνια έχει εντάξει την περιβαλλοντική εκπαίδευση στο διδακτικό ωρολόγιο πρόγραμμα ως υποχρεωτικό μάθημα στο εννιατάξιο Δημοτικό. Έτσι οι Σουηδοί είναι οι πιο ευαισθητοποιημένοι μαθητές με το περιβάλλον» σημείωσε ο κ. Πάτρας και πρόσθεσε πως στη Σουηδία θα υπάρξει και συνεργασία με σχολείο της Στοκχόλμης για να γνωρίσουμε από κοντά την εφαρμογή της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Πάντως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει πλέον και τις σκανδιναβικές χώρες με το λιώσιμο των πάγων και είναι ένας λόγος της επίσκεψης του σχολείου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το