Τοπικά

Χωρίς πετρέλαιο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

Χωρίς να μπορεί να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, καθώς οι πρατηριούχοι της ευρύτερης περιοχής, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης πέρυσι για να πληρωθούν, δεν είναι πρόθυμοι για να το τροφοδοτήσουν.
Έτσι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να ζεστάνουν τους χώρους μέσω των αιρκοντίσιον και άλλων θερμαντικών σωμάτων που προμηθεύτηκαν, ενώ ο διάδρομος δύσκολα ζεσταίνεται. Πάντως άλλα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας κανονικά έλαβαν πετρέλαιο.

 
«Μόνο το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής δεν μπορεί ακόμη να προμηθευτεί πετρέλαιο λίγες ημέρες πριν εισέλθουμε για τα καλά στον χειμώνα» τόνισε η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Νέλη Χονδρογιάννη και πρόσθεσε πως «οι πρατηριούχοι είναι απρόθυμοι να δώσουν πετρέλαιο, γιατί πέρυσι πληρώθηκαν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και δεν θέλουν να πάθουν ξανά το ίδιο. Έτσι το ζήτημα της θέρμανσης προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από τα αιρκοντίσιον, αλλά και τα θερμαντικά σώματα που προμηθευτήκαμε. Όμως ζητάμε να υπάρξει άμεσα και λύση με το θέμα της προμήθειας του Κέντρου Υγείας σε πετρέλαιο, το οποίο είναι πολύ σοβαρό».

 
Πρόπερσι το Κέντρο Υγείας κατανάλωσε μέχρι και οκτώ τόνους πετρέλαιο για την περίοδο φθινόπωρο-άνοιξη και πέρυσι κατανάλωσε μόλις 2,5 τόνους, εκ των οποίων τα 500 λίτρα ήταν από συνδρομή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Τώρα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ενεργοποιηθεί πάλι για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του ζητήματος του Κέντρου Υγείας και τα αποτελέσματα αναμένονται.
Στο μεταξύ στην πρόσληψη δύο ατόμων για το πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και Σκιάθου θα προχωρήσει η 5η ΥΠΕ. Τα δύο άτομα θα εργαστούν για δώδεκα μήνες και θα δώσουν «ανάσα» στην έλλειψη προσωπικού που υπάρχει με το πλήρωμα ασθενοφόρων.

 

Χωρίς αγροτικό γιατρό
Την ίδια στιγμή χωρίς αγροτικό γιατρό βρίσκονται τρία χωριά που καλύπτονται διοικητικά από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, ο Λαύκος, το Νεοχώρι και ο Άγιος Λαυρέντιος, και οι κάτοικοι θα πρέπει να μεταβαίνουν είτε στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής είτε να έρχονται στον Βόλο για να εξυπηρετηθούν σε κάποια εξέταση ή συνταγογράφηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει στην κάλυψη των θέσεων, αλλά θα πρέπει να βγουν και στο «Διαύγεια» για να γίνει και η τοποθέτησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το