Τοπικά

Πολύπλευρες υπηρεσίες από το Βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου “Θ”

vivliopwleio

Πολύπλευρες υπηρεσίες παρέχει το βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προωθώντας εκτός από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις, και τα βιβλία που διανέμονται μέσω του συστήματος «Εύδοξος», ενώ στηρίζει με την παροχή υλικού τη διεξαγωγή επιστημονικών συνεδρίων, ενώ προωθεί και άλλα είδη που συνδέονται με τον τοπικό Ακαδημαϊκό ίδρυμα.

Το βιβλιοπωλείο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν μερικές εβδομάδες και ήδη υπάρχει κινητικότητα.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βύρων Κοτζαμάνης τόνισε πως το βιβλιοπωλείο ξεκίνησε να λειτουργεί κανονικά το πρωί και το απόγευμα στο ισόγειο του κτηρίου Τσικρίκη το οποίο ανακαινίστηκε. Προσπαθούμε να διερευνούμε τις δραστηριότητες του βιβλιοπωλείου που σημαίνει ότι δεν θα πουλάμε μόνο βιβλία αλλά και άλλα πράγματα που είναι συνδεδεμένα και δίνουν το στίγμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως φανελάκια, καπελάκια, μολύβια, τσάντες και άλλα. Επίσης στηρίζουμε όλο και περισσότερα επιστημονικά συνέδρια που αναλαμβάνουν να διεξάγουν μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Και λέγοντας στήριξη εννοούμε ότι αναλαμβάνουμε να παρέχουμε όλο το υλικό του συνεδρίου. Το βιβλιοπωλείο έχει προμηθευτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε και σε πολύ χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές μπορούμε να προσφέρουμε σε ένα συνέδριο με τα απαραίτητα είδη. Άλλωστε όλο και περισσότερα συνέδρια έχουν δυσκολία στην εύρεση χορηγών και εξωτερικών πηγών χρηματοδότησης.

Βασικός στόχος του βιβλιοπωλείου είναι η προώθηση των πανεπιστημιακών εκδόσεων, των βιβλίων δηλαδή που εκδίδουν

Ο κ. Κοτζαμάνης τόνισε πως ταυτόχρονα έγινε αποκλειστικός διανομέας για το Βόλο για το σύστημα «Εύδοξος». Δηλαδή ό,τι βιβλίο διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο και χρησιμοποιείται για τις διδακτικές ανάγκες, αποκλειστικός διανομέας είναι το Βιβλιοπωλείο. Βέβαια τα έσοδα δεν είναι πολλά, αφού για κάθε βιβλίο υπάρχει κέρδος 50 λεπτών στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσίας διανομής των βιβλίων.

Από το βιβλιοπωλείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι: Παρέχεται έκπτωση -10% σε όλα βιβλία των Εκδόσεων Π.Θ. Για τους φοιτητές -25%.
Επίσης παρέχεται: δυνατότητα παραγγελίας βιβλίων άλλων πανεπιστημιακών Εκδόσεων, κάλυψη γραφικής ύλης συνεδρίων. Έπειτα από επικοινωνία με τους καθηγητές του Π.Θ, δίνεται η δυνατότητα παραλαβής σημειώσεων τους από τους φοιτητές, μέσω του βιβλιοπωλείου. Επιπλέον το βιβλιοπωλείο δίνει τη δυνατότητα επιλογής πρωτότυπων και ξεχωριστών αναμνηστικών και δώρων, με το λογότυπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στη συλλογή του υπάρχουν ρούχα (t-shirt, αντιανεμικά, γραβάτες, καπέλα, φούτερ).

Κούπες, γραφική ύλη, φλασάκια, διακοσμητικά, και κοσμήματα, ειδικά σχεδιασμένα για το Πανεπιστήμιο, από καλλιτέχνες του Βόλου και για τις ημέρες των Χριστουγέννων, χριστουγεννιάτικες κούπες, στολίδια, γούρια και διακοσμητικά, με το λογότυπο του Πανεπιστημίου.

Ώρες λειτουργίας του βιβλιοπωλείου: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 9:00 – 14:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9:30 – 13:30 και 17:00 – 20:30.

Μάλιστα στους στόχους της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του μεγάλου ισόγειου χώρου του κτιρίου Τσικρίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το