Πολιτισμός

Ξεπέρασν τις 150 οι κιθάρες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο

a8bb2cbd-fd8a-48d9-bee5-a701fd1aaf4b

Το ιστορικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε από  18-20 Δεκεμβρίου 2015, στον πανέμορφο Βόλο. Οι συμμετοχές των μελών του Φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις 150, ενώ κατά κοινή ομολογία, το επίπεδο τόσο των Σολίστ-Καθηγητών, όσο και των μαθητών που συμμετείχαν, ήταν για μία ακόμη φορά διεθνούς επιπέδου.

Στο 16ο Χειμερινό Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, πρωτοεμφανίστηκε η νεοϊδρυθείσα Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, υπό την Διεύθυνση του «Θρύλου της Κιθάρας», Βαγγέλη Μπουντούνη, με Σολίστ τον Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και τον παγκοσμίου φήμης κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο, σε σύμπραξη με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Γιώργο Φουντούλη και τους σπουδαστές κιθάρας του Ωδείου Φουντούλη. Στην ορχήστρα συμμετείχαν ακόμη σπουδαστές από άλλα μέρη της Θεσσαλίας και ο σπουδαίος Τρικαλινός Σολίστ, Σπύρος Τσιώλης.

Συναυλίες στα πλαίσια του Φεστιβάλ έδωσαν ακόμη η εξαιρετική Σολίστ Γεωργία Παπαδάτου, ο νεαρός Γιάννης Μητρούσης και το περίφημο μουσικό σύνολο ArtGuitaRistas, από την Βέροια, υπό την Διεύθυνση του γνωστού Συνθέτη-Κιθαριστή Πέτρου Ρίστα.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 13 Ετών του Φεστιβάλ βραβεύθηκαν με Ά Βραβείο ο Γιάννης Μιχαηλίδης από την Αθήνα και με ΄Γ Βραβείο η Μαρίτα Βαγιοπούλου, από τον Βόλο. ΄Β Βραβείο δεν δόθηκε.

Στον Διαγωνισμό Ηλικίας μέχρι 17 Ετών, το Ά Βραβείο μοιράστηκαν, ο Γιάννης Μιχαηλίδης από την Αθήνα και η Χρυσοβαλάντια Δρούγκα από τα Τρίκαλα. ΄Γ Βραβείο δόθηκε στον Χρήστο Καρώνη από την Βέροια, ενώ ΄Β Βραβείο δεν απονεμήθηκε.

Τέλος στον Διαγωνισμό Σολίστ νικητής κατακτώντας το Ά Βραβείο, ήταν ο Γιώργος Δεληγιώργης, μαθητής του Βασίλη Μαστοράκη, από την Αθήνα,ενώ ΄Β Βραβείο κέρδισε η Χρυσοβαλάντια Δρούγκα, μαθήτρια του Σπύρου Τσιώλη, από τα Τρίκαλα. ΄Γ Βραβείο δεν δόθηκε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το