Κόσμος

ΗΠΑ: Ελεύθερος ο άντρας που δάνεισε όπλο στους βομβιστές της Βοστώνης

newego_LARGE_t_1101_54192285

Ο άνδρας που είχε δανείσει ένα όπλο στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστόνης το 2013, θα αποφυλακιστεί άμεσα καθώς ο δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση τον καταδίκασε σήμερα σε ποινή ίση με τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει για την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και όπλων.

Ο δικαστής Μαρκ Γουλφ επέβαλε επίσης τριετή επιτήρηση στον Στίβεν Σίλβα, που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014. Ο Σίλβα δεν είχε διαδραματίσει κανέναν ρόλο στις βομβιστικές επιθέσεις της Βοστόνης, στις 15 Απριλίου 2013, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 264. Δάνεισε όμως στον Τσαρνάεφ ένα όπλο, ένα Ruger P95, με το οποίο ο τελευταίος σκότωσε έναν αστυνομικό τρεις ημέρες αργότερα.

Όπως είπε καταθέσει ο Σίλβα στη δίκη του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ο νεαρός του είχε πει ότι ήθελε το όπλο για να ληστέψει φοιτητές στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί για τη βομβιστική επίθεση που διέπραξε μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Ταμερλάν, αλλά και για τη δολοφονία του αστυνομικό Σον Κολίερ στις 18 Απριλίου 2013. Ο Ταμερλάν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς την ίδια νύχτα και μέχρι σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί ποιος από τους δύο αδελφούς πυροβόλησε και σκότωσε τον Κολίερ.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για τα αδικήματα που διέπραξα. Δεν είχα ιδέα ότι το όπλο που δάνεισα στον Τσαρνάεφ θα το χρησιμοποιούσε με αυτόν τον τρόπο. Ήμουν νέος, ανόητος και νόμιζα ότι ήμουν πιο έξυπνος απ’ όλους», είπε στο δικαστήριο ο Σίλβα ο οποίος συνεργάστηκε με τις αρχές στην έρευνα για τις βομβιστικές επιθέσεις και κατέθεσε εναντίον του Τσαρνάεφ.

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ έχει καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το