Κόσμος

Συναγερμός για το ύποπτο πακέτο σε πτήση της Air France -Independent: Ηταν βόμβα

kenya.20.12.708

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες, μετά από την αναγκαστική προσγείωση που έκανε πτήση της Air France, έπειτα από τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

Το αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στην τουαλέτα του αεροσκάφους, ήταν βόμβα, σύμφωνα με τον Independent. Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται την αρχή διαχείρισης αεροδρομίων της Κένυας για την πληροφορία, η οποία δεν μεταδίδεται ακόμη από άλλα διεθνή ΜΜΕ.

Η πτήση 463 της Air France από τον Μαυρίκιο είχε προορισμό το Παρίσι, όπου αναμενόταν να φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Ομως, έπειτα από τον εντοπισμό του ύποπτου αντικειμένου, οι πιλότοι ζήτησαν άδεια να κάνουν αναγκαστική προσγείωση στην Μομπάσα, όπως και έγινε.

kenya_passengers_o_3531402b
Οι 459 επιβάτες και το πλήρωμα 13 ατόμων εκκένωσαν με ασφάλεια το αεροσκάφος, ενώ το αντικείμενο απομακρύνθηκε από στρατιώτες.

Δύο ύποπτοι, που επέβαιναν στην πτήση, ανακρίνονται από τις δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας, σύμφωνα με τον Independent.

kenya_passengers_a_3531400b
Αλλα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι οι αρχές εξετάζουν ακόμη το ύποπτο αντικείμενο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι πρόκειται για βόμβα.

Εκπρόσωπος της Air France επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές αρχές κάνουν ερωτήσεις σε επιβάτες, ενώ η εταιρεία έστειλε νέο αεροσκάφος για να τους παραλάβει.

«Απαιτήθηκε αναγκαστική προσγείωση όταν βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο στην τουαλέτα, με την υποψία ότι επρόκειτο για βόμβα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και όλοι οι επιβαίνοντες εκκένωσαν το αεροσκάφος. Πυροτεχνουργοί του ναυτικού κλήθηκαν και παρέλαβαν τη συσκευή, την οποία αποσυναρμολογούν για να διαπιστώσουν αν περιλαμβάνει εκρηκτικά», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κένυας.

_87307215_image2
Το τηλεοπτικό δίκτυο ΝΤV της Κένυας μετέδωσε ότι τουλάχιστον ένας επιβάτης είναι υπό κράτηση. «Είναι πραγματική βόμβα και θα μπορούσε να εκραγεί εν ώρα πτήσης ή κατά την άφιξη στο Παρίσι», ανέφερε ένας αξιωματούχος, δίχως να κατονομαστεί, τον οποίο επικαλείται η ιστοσελίδα της Κένυας Standard Digital News, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι κρατείται ένα άτομο.

«Το αεροσκάφος κατέβαινε αργά, οπότε συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα. Το πλήρωμα ήταν εξαιρετικό, μας κράτησαν όλους ήρεμους», είπε ένας επιβάτης της πτήσης, ο Μπενουά Λουσινί. «Δεν ξέραμε τι συμβαίνει, οπότε απλά προσδεθήκαμε για την προσγείωση. Νομίζαμε ότι ήταν τεχνικό πρόβλημα», πρόσθεσε ο Γάλλος.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το