Ελλάδα

Τραγάκης: Πολύ μεγάλη η προσέλευση-Παράταση έως τις 8.00

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Πάνω από 200.000 ψηφοφόροι είχαν προσέλθει μέχρι τις 14.00 για την ανάδειξη του αρχηγού της ΝΔ, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των επιτελών του κόμματος και οδηγώντας σε απόφαση για παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μια ώρα.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΚΕΦΕ, κ. Τραγάκης, ευχαριστώντας τους οπαδούς και φίλους του κόμματος που ήρθαν “μαζικά και συγκινητικά να τιμήσουν τη δημοκρατία”, παρουσιάζεται το “φαινόμενο της μεγάλης προσέλευσης” και επομένως εξετάζεται το ενδεχόμενο να κλείσουν οι κάλπες στις 20:00 αντί για τις 19:00.

Η προσέλευση του κόσμου κρίνεται ιδιαιτέρως αυξημένη δεδομένων των συνθηκών και του φιάσκου της προηγούμενης απόπειρας διεξαγωγής των εκλογών που έφερε δυσπιστία σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ροή προσέλευσης φθάνει τις 40.000 ανά ώρα, γεγονός που εξηγεί και τις μεγάλες ουρές που έχουν σχηματιστεί σε όλα σχεδόν τα 1.068 τμήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι υποψήφιοι, αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να έχουν ψηφίσει το λιγότερο 320.000 πολίτες ενώ οι αισιόδοξες εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό ακόμα και στους 400.000.

Σε μερικά από αυτά νωρίς το πρωί παρουσιάστηκε μικροπροβλήματα που σχετίζονταν με μέλη της εφορευτικής επιτροπής που δεν είχαν προσέλθει και όχι με το τεχνικό μέρος της διαδικασίας.

Πολλοί είναι είναι οι πολίτες που προσέρχονται στα γραφεία του κόμματος στη λεωφόρο Συγγρού για να λάβουν οδηγίες σχετικά με τα εκλογικά τμήματα στα οποία μπορούν να ψηφίσουν.

Οι ψηφοφόροι μπορούν να ψηφίσουν με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουν δήλωση ότι αποδέχονται τις θέσεις της ΝΔ και να καταβάλλουν τα 3 ευρώ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι βρίσκονται στους καταλόγους του υπουργείου των Εσωτερικών.

Οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν όπου επιθυμούν, ωστόσο στο ίδιο εκλογικό τμήμα θα πρέπει να προσέλθουν και στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, ενώ δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο θα έχουν μόνο όσοι πολίτες ψηφίσουν και σήμερα, χωρίς να πληρώσουν εκ νέου κάποιο αντίτιμο.

Πηγή: megatv

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το