Τοπικά

ΠΑΣΚΕ: Οι διασπάστες απογυμνώθηκαν κατά την εκλογή διοίκησης στο ΕΚΒ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Aνακοίνωση μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Βόλου κατά την εκλογή της νέας Διοίκησης εξέδωσε η ΠΑΣΚΕ- Συνεργαζόμενοι στην οποία αναφέρει ότι οι μάσκες έπεσαν όταν  η παράταξη ζήτησε αντιπροσωπευτική και αναλογική διοίκηση και κοινή δράση από όλες τις παρατάξεις. Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ αναφέρει:

«Η Παράταξή μας θεωρεί υποχρέωσή της να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες της για την τιμητική επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης που της έδειξαν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας, αναδεικνύοντάς την, για πολλοστή και συνεχόμενη φορά ηγέτιδα Συνδικαλιστική δύναμη στην περιοχή μας και με ισχυρή αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, που προήλθε από τις εκλογικές διαδικασίες του 20ου Συνεδρίου του.

Η ΠΑΣΚΕ, με απόλυτη συναίσθηση του τιμητικού και υπεύθυνου αυτού ρόλου της και σταθμίζοντας  την κρισιμότητα των προβλημάτων που είναι μπροστά μας (Ασφαλιστικό, Εργασιακά, λοιπές πολυμέτωπες επιθέσεις), θέλησε από την αρχή κιόλας της νέας θητείας αυτής της Διοίκησης να κατευθύνει τον αγωνιστικό λόγο του ΕΚΒ συσπειρωτικά και ενιαία. Ξεπερνώντας τις διαχωριστικές γραμμές και «αποβάλλοντας» τον κομματικό …καθοδηγητικό λόγο, που «ποδηγετούσε» και «πατρονάριζε» τους αγωνιστικούς στόχους του, ειδικά την τριετία αυτή, που θα είναι, μετά βεβαιότητας, η κρισιμότερη όλων.

 Δυστυχώς, η διαδικασία συγκρότησης του ΔΣ σε Σώμα, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους μας, έκανε όμως, παράλληλα, να πέσουν οι μάσκες και να απογυμνωθούν οι διασπαστές!

Στην τίμια αλλά και …αφοπλιστική, όπως αποδείχθηκε,  πρόταση της Παράταξή μας, για σφυρηλάτηση της ενότητας στην πράξη και όχι στα λόγια, που επαναδιατυπώθηκε με την απαρέγκλιτη θέση της για συγκρότηση Αντιπροσωπευτικού – Αναλογικού Προεδρείου, στο ΕΚΒ, κάποιοι έδειξαν να πανικοβάλλονται και να εγκλωβίζονται στον ενωτικό στόχο, που όμως ήταν πέρα και έξω από τις Κομματικές τους φιλοδοξίες κι επιταγές!

Και όταν αυτή η πρόταση της ΠΑΣΚΕ θωρακίσθηκε και με την αποφασιστικότητά της να υπερασπίσει στην πράξη την έννοια της αναλογικότητας ώστε αυτή να μην καταστεί μια απλή αριθμητική αποτύπωση «διοικητικής ποσόστωσης», μιά διαδικαστική, μόνον, «διαπαραταξιακή μοιρασιά καρεκλών», κάποιοι άφησαν τα προσχήματα και ξανάγιναν υβριστές!

Δικαίωμά τους! Όπως και δικαίωμα της Παράταξής μας ήταν και είναι να μην ξαναεπιτρέψει να αλλοιωθεί η πραγματική βούληση των εργαζόμενων για ενότητα και να μην ξαναγίνει το ΕΚΒ «στίβος» κομματικών αντιπαραθέσεων και «σοβιέτ» του ΠΑΜΕ!

Στη βάση αυτή, η ΠΑΣΚΕ ρητά και κατηγορηματικά κατέστησε προϋπόθεση απαρέγκλιτη, για μιά πραγματική Αντιπροσωπευτική και Αναλογική νέα Διοίκηση, την ύπαρξη Προγραμματικής Συμφωνίας και την συνομολογία, ρητά και κατηγορηματικά, της κοινής δράσης από ΟΛΕΣ τις Παρατάξεις, η οποία κοινή δράση θα πιστοποιούνταν από την ενιαία, πλέον, αγωνιστική έκφραση του Εργατικού Κέντρου, καθώς τότε μόνον θα απηχούσε και την πραγματικά ενιαία λειτουργική έκφραση της Διοίκησής του.

 Στο ΠΑΜΕ, όμως, δεν άρεσε αυτό! Και δεν άρεσε, γιατί πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι, εφεξής, θα έπρεπε να αφήσει τις ξεχωριστές του συγκεντρώσεις και τις ξεχωριστές του πλατείες, να σταματήσει τις υβριστικές και απαξιωτικές του επιθέσεις κατ’ εκείνων που εκκινούν τον αγωνιστικό λόγο τους από διαφορετική ιδεολογική θέση.

Δεν ήταν όρος, η πρότασή μας αυτή, όπως τεχνηέντως και σκοπίμως παρουσιάσθηκε! Ήταν λειτουργικός κανόνας κοινής δράσης, ήταν «ασφαλιστική δικλείδα» αποκλεισμού των κομματικών παιχνιδιών στις πλάτες των εργαζόμενων!

Η λογική του «τόσα εμείς οι πρώτοι, τόσα εσείς οι δεύτεροι και τόσα οι άλλοι…» δεν εκπηγάζει από την δική μας ιδεολογική ταυτότητα και δεν μπορεί, ως εκ τούτου, να μειώσει τον βαθμό της συνειδητότητας της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνουμε ξανά ως Παράταξη, με την ανανέωση της εντολής των εργαζομένων, να τους εκπροσωπήσουμε και τη νέα, απείρως πιο δύσκολη, τριετία!

Όσοι ενοχλήθηκαν, ασεβώντας στη βούληση των εργαζόμενων για πραγματική και όχι …διαχειριστική του Κόμματός τους, ενότητα, είχαν, ασφαλώς, τους προφανείς λόγους τους! Δεν μας ξάφνιασαν, ούτε βεβαίως και μας φόβισαν οι «απειλές» τους ότι, αφού δεν υποταχθήκαμε στα κελεύσματα Κομματικού εντολέα τους, από δω και πέρα «θα δούμε…»!

  Η ΠΑΣΚΕ, ως παράταξη που έλκει την ιδεολογική της ταυτότητα απ’ ευθείας από τον σεβασμό της διαφορετικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης, και από τις Αρχές που ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν τους καθαρούς αγώνες υπέρ του δικαίου και των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, δεν θα μπορούσε και αυτή τη φορά να μην εμφορείται από τις ίδιες αξίες.

Αυτό, όμως, δεν επιτρέπει και σε κανένα, που αυτοχρίζεται «υπεραγωνιστής» ή «τιμητής των εργαζομένων», να εκλαμβάνει το δικαίωμα αυτής της ιδεολογικής  του διαφορετικότητας και ως «μέτρο» για την απαξιωτική ή –το χειρότερο ακόμα- υβριστική συμπεριφορά προς τους άλλους.

Χαρακτηρισμοί όπως «ξεπουλημένη» και «εργοδοτική ηγεσία του ΕΚΒ», «υποταγμένο και συμβιβασμένο Σ.Κ.», δεν συνιστούν, ασφαλώς, εχέγγυα …ενωτικής δράσης και όσοι, επομένως, έδειξαν, με την …φυγή τους απ’ τη συγκρότηση του Προεδρείου βάσει Προγραμματικών Αρχών, πως θέλουν να συνεχίσουν να τους χρησιμοποιούν, συνειδητά επιλέγουν και την αυτοαπομόνωσή τους, «καίγοντας το χαρτί» της αναλογικότητας!

Το γεγονός ότι τελικώς δεν θέλησαν να συνομολογήσουν, μέσω Προγραμματικής Συμφωνίας, την ενιαία και αδιάσπαστη υλοποίηση των ληφθησόμενων αποφάσεων και δεν θέλησαν να αναγνωρίσουν ρητά και κατηγορηματικά τον δεσμευτικό χαρακτήρα αυτής της συνομολογίας, έδειξε και τα πραγματικά πρόσωπα πίσω από τα κομματικά προσωπεία!

Η Παράταξή μας είχε χρέος να πεί –και είπε- «όχι» στην παραβίαση των καταστατικών και ιδεολογικώντης Αρχών, υλοποιώντας την πεντακάθαρη ετυμηγορία των εργαζόμενων για μια λειτιουργική και όχι άσκοπη και αναντικρυσματική Αναλογική συγκρότηση Προεδρείου. Η ευθύνη λοιπόν, άλλους τώρα βαρύνει.

  Η προσήλωση της Παράταξής μας στα ιδανικά και στις αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, όπου, όμως, θα ευημερούν οι Λαοί και όχι οι αριθμοί, νοηματοδοτούν και συγκροτούν το Πλαίσιο Δράσης της ΠΑΣΚΕ, ενάντια στις πολιτικές εκείνες που κατευθύνουν τον Καταστατικό Χάρτη της Ευρώπης όχι προς τις ιδρυτικές στοχεύσεις κι αξίες του, αλλά προς τις στοχεύσεις και τους σχεδιασμούς του Κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του, παραμένει σταθερή.

Στη βάση αυτή και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους εκείνους, που έχουν τις ίδιες στοχεύσεις εμφορούνται από τα ίδια Πανευρωπαϊκά – Πανανθρώπινα οράματα, και κατευθύνουν στον ίδιο προορισμό την δυναμική του αγώνα τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το