Τοπικά

Τουρισμό όλο το χρόνο βλέπει στη Μαγνησία η Υπουργός Πολιτισμού

IMG_20151120_182630

Την δυνατότητα αλλά και την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Μαγνησία τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που μίλησε μέσω skype σήμερα στην πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism στο Πήλιο που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Xenia.
Όπως είπε η Υπουργός, που η καταγωγή της είναι από την Αργαλαστή, η Μαγνησία διαθέτει τις υποδομές για να αναπτύξει τουρισμό και τους 12 μήνες του χρόνου καθώς ο τουρίστας έχει πρόσβαση στη θάλασσα, στο λιμάνι και στα νησιά των Σποράδων ενώ το Πήλιο μπορεί να δεχθεί τουρίστες όλο το χρόνο.

Την άποψη ότι η Μαγνησία μπορεί να φιλοξενήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού 12 μήνες το χρόνο, ενώ σε συνδυασμό με την εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα, το λιμάνι και τα νησιά, μπορεί να αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό και τον θαλάσσιο τουρισμό, εξέφρασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, που μίλησε μέσω skype στην πρώτη Έκθεση Φυσιολατρικού Τουρισμού Bienal Nature Tourism στο Πήλιο, που ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή στο ξενοδοχείο Domotel Xenia Βόλου.
Στην έκθεση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μουκώρος, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου και παράγοντες του τουρισμού. Ηχογραφημένο μήνυμα απηύθυνε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου
Ο δήμαρχος Ζαγοράς- Μουρεσίου και πρόεδρος της Εταιρίας Ανάπτυξης Πηλίου Παναγιώτης Κουτσάφτης τόνισε ότι η έκθεση βασίζεται σε πρόγραμμα Leader, σημειώνοντας επίσης ότι λόγω των capital controls, οι δήμοι του Πηλίου απορρόφησαν μόνο τα 6 από τα 7 εκ. του Leader. Εξήγησε έτσι ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να συντηρηθούν ξενώνες, μονοπάτια, ένα μουσείο, εστιατόρια και μία επιχείρηση οικοτουρισμού.

Την ανάγκη ανάδειξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού επεσήμανε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Κώστας Λεβέντης και εξέφρασε την ελπίδα το 2016 να γίνει μία Bienal με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Θεσσαλία.
Οι εργασίες της έκθεσης θα συνεχιστούν αύριο με τους συμμετέχοντες στις Μηλιές για πεζοπορία και ιππασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το