Τοπικά

17χρονη στον Αλμυρό αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει – 30χρονος κατηγορείται ότι προσπάθησε να τη βιάσει

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παράγγειλε εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση απόπειρας βιασμού και συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας ανήλικης στην περιοχή του Αλμυρού. Το προανακριτικό έργο της υπόθεσης ανατέθηκε ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, που θα λάβει καταθέσεις από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους.

Δράστης της απόπειρας βιασμού και της απόπειρας συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας της ανήλικης μαθήτριας, φέρεται να είναι 30χρονος Έλληνας από την εν λόγω περιοχή της Μαγνησίας.
Η ανήλικη φέρεται να είναι 17 χρόνων και να είχε γνωριστεί με τον 30χρονο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (facebook). Η 17χρονη φέρεται να συναντήθηκε με τον άνδρα και όλη η υπόθεση εξελίχθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου φέτος. Ωστόσο κάτι φαίνεται να «στράβωσε» στην επικοινωνία τους και έτσι η ανήλικη φέρεται να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει παίρνοντας μεγάλο αριθμό ναρκωτικών χαπιών «Ζάναξ»… Μάλιστα της απόπειρας αυτοκτονίας φέρεται να προηγήθηκε απόπειρα βιασμού από τον 30χρονο, που είναι άγαμος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του και η αδερφή του φέρονται να διαφωνούσαν με τη σύναψη δεσμού με την 17χρονη…
Ακόμη την απόπειρα βιασμού φέρεται να πιστοποιεί και σχετική ιατροδικαστική έκθεση, καθώς και γνωμάτευση νοσηλείας σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
Μετά την απόπειρα αυτοκτονίας με τα χάπια η 17χρονη φέρεται να νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μηνυτήρια αναφορά κατά του 30χρονου φέρονται να υπέβαλαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού η 17χρονη, που επίσης είναι Ελληνίδα, με τη μητέρα της.
Περισσότερα για την υπόθεση αναμένεται να γίνουν γνωστά σύντομα, με την ολοκλήρωση της προανάκρισης και της προκαταρκτικής εξέτασης. Ο 30χρονος, εφόσον ασκηθούν διώξεις εναντίον του, θα αντιμετωπίσει κατηγορία για απόπειρα βιασμού, που είναι σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχής σε απόπειρα αυτοκτονίας, σε βαθμό πλημμελήματος.
Αναφορικά με την επικινδυνότητα του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων.

Γι’ αυτό τον λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:
-Ημερομηνία Γέννησης. Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται, όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook, να γεμίζει από ευχές γενεθλίων. Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου…
-Οικογενειακή Κατάσταση. Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας, έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως, ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».
-«Πού βρίσκομαι». Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το πού βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές, όπου βρίσκεστε, δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας, είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
-Μόνος στο σπίτι. Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι», είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες, αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.
-Φωτογραφίες των παιδιών σας. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το