Οικονομία

120 δόσεις: 5.000 επισκέψεις την ώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ

Τις 5.000 επισκέψεις την ώρα έφτασαν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ για την ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία σε έως 120 δόσεις. Το ενδιαφέρον των πολιτών αποδεικνύεται ιδιαίτερα ζωηρό καθώς έως τις επτά το απόγευμα την πλατφόρμα του ΕΦΚΑ είχαν επισκεφθεί 24.000 μη μισθωτοί ενώ άλλοι 6.000 εργοδότες είχαν επισκεφθεί την πλατφόρμα του ΚΕΑΟ.
Δηλαδή, συνολικά 30.000 ασφαλισμένοι οφειλέτες επισκέφθηκαν τις ηλεκτρονικές εφαρμογές για την νέα «έξυπνη» και ιδιαίτερα ευνοική ρύθμιση τις πρώτες έξι ώρες λειτουργίας της.

Μέχρι τις έξι το απόγευμα – δηλαδή μέσα σε μόλις πέντε ώρες λειτουργίας – είχαν ήδη υποβληθεί 3.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα του ΕΦΚΑ από μη μισθωτούς και άλλες 520 απευθείας στο ΚΕΑΟ από εργοδότες. Συνολικά τις πρώτες πέντε ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας υποβλήθηκαν 3.520 αιτήσεις από ασφαλισμένους οφειλέτες.
Ειδικότερα, η συντριπτική πλειοψηφία, δηλαδή οι 2.500 αιτήσεις ήταν από ελεύθερους επαγγελματίες, ασφαλισμένους του πρ. ΟΑΕΕ, ενώ 370 αιτήσεις υποβλήθηκαν τις πρώτες πέντε ώρες από αγρότες του πρ. ΟΓΑ.
Αυτό σημαίνει πως υποβάλλονται κατά μέσο όρο περίπου 700 αιτήσεις για υπαγωγή στην ρύθμιση ανά ώρα (το μεσημέρι υποβάλλονταν έως και πάνω από 850 αιτήσεις την ώρα).

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία εξελίσσεται σε δυο στάδια:

  • αρχικώς οι μη μισθωτοί (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ) υποβάλλουν αίτηση στον ΕΦΚΑ για τις ατομικές τους εισφορές, όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός και
  • ακολούθως η διαδικασία συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο ΚΕΑΟ για την επιλογή των δόσεων. Οι εργοδότες (ΙΚΑ) που δεν οφείλουν και ατομικές εισφορές μπορούν να μπουν κατευθείαν στην πλατφόρμα του ΚΕΑΟ και να ρυθμίσουν αφού πιστοποιηθούν ως χρήστες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το