Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: “Έβαλαν λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ”

Μετά και τη δεύτερη συνεχόμενη μέσα σε λίγες ημέρες εκταμίευση χρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, η υποψήφια Δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το χρηματιστήριο ανικανότητας της δημοτικής αρχής Βόλου, έχει χτυπήσει «κόκκινο», μετά και τη νέα εξέλιξη ότι η ΕΡΓΗΛ προχώρησε σε νέα εκταμίευση 500.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ, ανεβάζοντας το ποσό που έχει εκταμιεύσει μέσα σε λίγες μέρες στα 5.500.000 εκ. ευρώ.
Όλα αυτά συνέβησαν κατά την διάρκεια των σημερινών (22-5-2019) βαρύγδουπων δηλώσεων στο Δ.Σ. της επιχείρησης και την απόφαση ότι θα κλείσουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΜΒ, πλην του λογαριασμού που αφορά τη μισθοδοσία των εργαζομένων.

Δυστυχώς οι παραπάνω ενέργειες εγείρουν σοβαρά ερωτήματα όπως:
– Για ποιο λόγο υπήρχαν τόσα χρήματα σε αυτόν το λογαριασμό και για ποιο λόγο δεν είχαν μεταφερθεί στους ακατάσχετους λογαριασμούς, η οποίοι προστατεύονται με δικαστική απόφαση, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ;
– Γιατί δεν μεταφέρθηκαν τα χρήματα που υπήρχαν μέσα στο λογαριασμό άμεσα, όταν ήδη είχε χτυπήσει «καμπανάκι» ότι υπήρξε εκταμίευση ποσού 480.000 ευρώ από την εταιρεία;
– Από τη στιγμή που υπήρχαν τόσα χρήματα σε έναν λογαριασμό, περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ, γιατί η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ δεν προχώρησε στην κάλυψη των υποχρεώσεων που έχει προς τους δημότες της και δεν εξυπηρέτησε τις άμεσες ανάγκες της, που υπάρχουν;

– Το κλείσιμο των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ σημαίνει ουσιαστικά λουκέτο στη επιχείρηση, καθώς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες της ούτε για το πιο απλά ζητήματα και σκεφτόμαστε τι θα συμβεί με οικονομικές εκκρεμότητες προς τρίτους, αλλά και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Περιμένουμε απαντήσεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και το δήμαρχο Βόλου και υποσχόμαστε σε όλους τους πολίτες αυτού του τόπου, ότι εμείς θα προστατέψουμε πλήρως την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται εκτός ελέγχου.
Δυστυχώς φαίνεται πως κάποιοι ζήλεψαν τη δόξα και θέλουν να είναι οι πρωτοστάτες για να ξεκινήσει ο 4ος παγκόσμιος πόλεμος που θα αφορά το νερό, από την πόλη του Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το