Τοπικά

Χειρουργήθηκε 26 χρονος ασθενής «ύποπτος» για κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου

Με οξεία σκωληκοειδίτιδα και 40 βαθμούς πυρετό μεταφέρεται προχθές το βράδυ στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας 26χρονος από χωριό του Πηλίου. Η πρώτη κίνηση ήταν να ληφθεί επίχρισμα για κορωνοϊό και να νοσηλευτεί αμέσως σε ειδικό θάλαμο της χειρουργικής κλινικής, με την κατάστασή του να επιδεινώνεται συνεχώς, χωρίς να υποχωρούν παρά την φαρμακευτική αγωγή, οι πόνοι.

Τα χειρουργεία χθες δεν άνοιξαν, χωρίς πρώτα ο ασθενής να έχει υποβληθεί σε εξέταση για covid 19 και να έχουν ληφθεί τα αποτελέσματα. Ο 26χρονος, που σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως ασθενής χτυπημένος από τον ϊό και καταχωρήθηκε ως «ύποπτο» περιστατικό από το Τμήμα Επειγόντων, από την ώρα που έφερε συμπτώματα γρίπης, κινδύνευε σοβαρά από μια απλή σκωληκοειδίτιδα, αν οι γιατροί δεν τον χειρουργούσαν. Δεύτερη σκέψη δεν υπήρξε. Ο διευθυντής της χειρουργικής Δημήτρης Λύτρας αποφάσισε να χειρουργηθεί ο ασθενής και την επέμβαση ανέλαβε η χειρουργός Νάσια Μπαμίχα, με μια μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε στη νοσηλευτική υπηρεσία. «Περιμένουμε να αποδειχθεί ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το παιδί, αλλά ήταν αδύνατον να τον αφήσουμε, χωρίς να τον χειρουργήσουμε, αναμένοντας τα αποτελέσματα που κοινοποιούνται σε 48 ώρες. Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, οι γιατροί και οι νοσηλεύτριες  μεταβλήθηκαν σε “διαστημάνθρωποι” και το χειρουργείο έγινε στην αίθουσα, που έχουμε ορίσει για τέτοιου είδους έκτακτες περιπτώσεις. Η αντίδρασή μας ήταν αυτή της κοινής λογικής.

Ήταν αδύνατον να υπάρξει αναμονή χωρίς επέμβαση, γιατί είχαμε σοβαρό ενδεχόμενο για επιπλοκές στην υγεία του. Με βάση τα πρωτόκολλα όλοι αντιμετωπίζονται ως ύποπτα κρούσματα και το χειρουργείο πρέπει να γίνεται με όλες τις προφυλάξεις. Αποφεύγονται τα χειρουργεία, αλλά η περίπτωση ήταν δίκοπο μαχαίρι», δήλωσε ο κ. Λύτρας. Η διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά ανέφερε ότι από την ώρα που αποφάσισε ο διευθυντής της χειρουργικής να γίνει η επέμβαση, όλα δούλεψαν σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόϊ και οι νοσηλεύτριες βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το