Τοπικά

1.652 δηλώσεις μαθητών για ενισχυτική διδασκαλία – Σε 20 σχολεία του Νομού Μαγνησίας θα λειτουργήσει το πρόγραμμα

Στις 1.652 ανέρχονται οι δηλώσεις που έγιναν από μαθητές Γυμνασίων Μαγνησίας για τα έξι μαθήματα που προβλέπονται να διδαχθούν στο πλαίσιο του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ήδη η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ολοκλήρωσε τις διαδικασίες με τη συγκέντρωση των στοιχείων και θα τα προωθήσει προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αλλά και το υπουργείο Παιδείας για να λάβουν τη σχετική έγκριση.
Τις προηγούμενες ημέρες ενημερώθηκαν οι μαθητές των Γυμνασίων του Νομού για την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος. Οι μαθητές δήλωσαν τα μαθήματα που θα ήθελαν να βοηθηθούν διδακτικά σε διδασκαλία που διεξάγεται μετά το τέλος του διδακτικού ωραρίου.

Ο μαθητής μπορούσε να επιλέξει από ένα μέχρι και έξι μαθήματα που είναι τα εξής: Αρχαία, Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά.
Οι μαθητές έκαναν τις δηλώσεις τους για τα μαθήματα που ένιωθαν ότι χρειάζονταν βοήθεια και τα σχολεία τους έστειλαν τα στοιχεία στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.
Σύμφωνα τα στοιχεία, για τη Νεοελληνική Γλώσσα έχουν ζητήσει να λαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία στην Α’ Τάξη 129 μαθητές, στη Β’ Τάξη 97 μαθητές, στη Γ’ Τάξη 63.
Για τα Αρχαία Ελληνικά οι δηλώσεις μαθητών είναι για την Α’ Τάξη 182, στη Β’ Τάξη 108 μαθητές, στην Γ’ Τάξη 61 μαθητές.
Στα μαθηματικά έχουν ζητήσει ενισχυτική διδασκαλία για την Α’ Τάξη 207 μαθητές, τη Β’ Τάξη 139 μαθητές, τη Γ’ Τάξη 104 μαθητές.
Για τη Φυσική οι δηλώσεις έχουν ως εξής: Α’ Τάξη 97 μαθητές, Β’ 103 μαθητές και Γ’ Τάξη 101 μαθητές.
Στη Χημεία οι δηλώσεις είναι για τη Β’ Τάξη από 70 μαθητές και στη Γ’ Τάξη από 57 μαθητές.
Για τα Αγγλικά έχουν ζητήσει να λαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία για την Α’ Τάξη 72 μαθητές, για τη Β’ Τάξη 29 και για τη Γ’ Τάξη 33 μαθητές.

Από τα παραπάνω στοιχεία φαίνεται πως η μεγαλύτερη ανάγκη για ενισχυτική διδασκαλία εντοπίζεται στα Μαθηματικά.
Οι μαθητές για να κάνουν την ενισχυτική διδασκαλία θα μεταβαίνουν στα σχολικά κέντρα αντισταθμιστικής ενίσχυσης που θα αποτελούν τα κέντρα από διάφορες ομάδες σχολείων.
Στη Μαγνησία θα λειτουργήσουν τα εξής σχολικά κέντρα αντισταθμιστικής εκπαίδευσης: 3ο, 7ο, 8ο, 10ο Γυμνάσια Βόλου, 2ο και 4ο Γυμνάσια Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Μηλεών, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Καναλίων και Στεφανοβικείου, Νέας Αγχιάλου, παραρτήματος Κασαβέτειας, 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, Γυμνάσιο με λυκειακές Τάξεις Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας και Αλοννήσου.
Η εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας στα Γυμνάσια αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Νοεμβρίου ή αρχές Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το