Τοπικά

1.118 μαθητές από 50 σχολεία στο φεστιβάλ μαθητικού ραδιοφώνου

Στους 1.118 ανέρχονται οι μαθητές από 50 σχολεία της χώρας, οι οποίοι θα βρίσκονται από σήμερα στον Βόλο στο πλαίσιο του 6ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, που θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Σάββατο.
Σήμερα το βράδυ σε κέντρο εστίασης θα γίνει η υποδοχή των μαθητών, ενώ από αύριο θα πραγματοποιούνται οι καθορισμένες δράσεις μέσα από τα εργαστήρια, όπως οι μαθητές θα γνωρίσουν την ιστορία του ραδιοφώνου, θα μάθουν πώς γίνεται το μοντάζ, αλλά και να πραγματοποιούν μια ραδιοφωνική εκπομπή. Επίσης θα μάθουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μας.
Από χθες λειτουργεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας έκθεση με τα περίπτερα των σχολείων, όπου παρουσιάζονται οι διάφορες ιδέες και προτάσεις τους.
Είναι η πρώτη φορά που ο Βόλος φιλοξενεί το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη στιγμή για την πόλη και τα εκπαιδευτικά δρώμενα.
Το επίκεντρο των δράσεων θα είναι το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στα 50 σχολεία του φεστιβάλ υπάρχουν και έξι από τον Βόλο, εκ των οποίων ένα είναι Δημοτικό.

Συγκεκριμένα, η Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» με τον διακριτικό τίτλο «European School Radio, το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Βόλου και το 7ο Γυμνάσιο Βόλου συνδιοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου από τις 11 έως τις 13 Απριλίου στον Βόλο.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ελλάδας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
Το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου απευθύνεται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Κύπρου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ περιλαμβάνεται και η τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού Μηνύματος & Τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2019».
Το Φεστιβάλ ως εκπαιδευτικός θεσμός αποτελεί μία τριήμερη γιορτή γνωριμίας και συνεργασίας των σχολείων.
Κύριος σκοπός του είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να ανακαλύψουν τον κόσμο του ραδιοφώνου ως μέσου ενημέρωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας, μέσα από την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων, τόσο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όσο και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το