Τοπικά

Διεκδικεί την πρόσληψη 65 γιατρών και εργαζομένων η διοίκηση του «Αχιλλοπούλειου»

Την πρόσληψη τουλάχιστον δέκα μόνιμων γιατρών καθώς και 55 μόνιμων εργαζομένων, όπως πολλών νοσηλευτών, διεκδικεί το Νοσοκομείο Βόλου μέσα από τις δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα βγάλει το υπουργείο Υγείας.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου προσπαθεί να αξιοποιήσει όσο τον δυνατόν περισσότερο τις νέες προκηρύξεις που θα βγάλει εντός ολίγων ημερών το υπουργείο υγείας και οι οποίες σχετίζονται με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών και εργαζομένων από διάφορες ειδικότητες.
Η μία προκήρυξη αφορά στην πρόσληψη 1.000 μόνιμων γιατρών και η δεύτερη στην πρόσληψη 1.800 μόνιμων εργαζομένων από διάφορες ειδικότητες, όπως νοσηλευτικού.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «από την προκήρυξη της πρόσληψης 1.000 μόνιμων γιατρών στα Νοσοκομεία της επαρχίας, γνωρίζουμε ότι 90 θα προσληφθούν σε Νοσοκομεία της 5ης υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εμείς διεκδικούμε την πρόσληψη τουλάχιστον δέκα μόνιμων γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν. Μάλιστα θα πραγματοποιηθεί για το θέμα των προσλήψεων και συνάντηση στη διοίκηση της 5ης ΥΠΕ».

Στο μεταξύ θέμα λίγων εβδομάδων είναι η πρόσληψη μόνιμου νευρολόγου αλλά και μόνιμου ογκολόγου.
Ο κ. Δραμητινός αναφέρθηκε και στο θέμα των μονίμων εργαζομένων λέγοντας πως «αναμένεται να βγει και μια δεύτερη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό. Συνολικά οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 1.800 και εμείς έχουμε ζητήσει με έγγραφό μας από τον αρμόδιο φορέα την πρόσληψη τουλάχιστον 55 μόνιμων εργαζομένων εκ των οποίων οι περισσότεροι θα είναι νοσηλευτές, όπου υπάρχουν σημαντικές ανάγκες».
Ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος επισήμανε πως «έχουν περάσει περίπου 20 μέρες από τότε που στείλαμε την επιστολή στο υπουργείο Υγείας και τους άλλους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς διεκδικώντας την πρόσληψη τουλάχιστον δεκαπέντε μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου και άλλων δεκαπέντε μόνιμων γιατρών για τα Κέντρα Υγείας. Προς το παρόν δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση, αν και μια ανεπίσημη ενημέρωση που είχαμε, αναφέρει πως γενικώς γίνεται μια προσπάθεια για πρόσληψη δεκάδων μόνιμων γιατρών στην 5η Υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και στερεάς Ελλάδας. Εμείς επιμένουμε ότι οι προσλήψεις των μόνιμων γιατρών θα έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί στο νοσοκομείο Βόλου όχι αύριο, αλλά χθες, καθώς υπάρχουν σημαντικά ανοικτά ζητήματα. Επίσης να αναφέρουμε ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα υπάρξουν και άλλες συνταξιοδοτήσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μεγαλώσουν, αν δεν προσληφθούν μπόλικοι μόνιμοι γιατροί. Παράλληλα απαιτείται η πρόσληψη και μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, όπου τα κενά είναι πολλά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το