Τοπικά

1.000 δέματα σε άπορους από σήμερα μέχρι και Μεγάλη Τετάρτη θα διανείμει η Μητρόπολη Δημητριάδος 

Πάνω από 1.000 δέματα με διάφορα τρόφιμα και κοτόπουλα θα μοιράζονται από σήμερα και μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη από την κοινωνική υπηρεσία της Μητρόπολης Δημητριάδος σε άπορες οικογένειες.
Τα δέματα ήδη εστάλησαν από χθες το πρωί στην κοινωνική υπηρεσία και θα ξεκινήσουν να μοιράζονται.
Οι δικαιούχοι υπολογίζονται στους 1.000 και είναι ήδη καταγεγραμμένοι στους καταλόγους της κοινωνικής υπηρεσίας μετά από διασταύρωση των στοιχείων που γίνονται με τα Σπίτια Γαλήνης αλλά και τη Μητρόπολη.

Την ίδια στιγμή με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν στα Σπίτια Γαλήνης οι διαδικασίες για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν στους άπορους. Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που θα βοηθηθούν, θα ανέλθουν στα 2.000 άτομα. Τα Σπίτια Γαλήνης θα κλείσουν το Σάββατο του Λαζάρου και θα ανοίξουν ξανά μετά την Κυριακή του Θωμά.
Οι ιερείς και οι εθελόντριες γυναίκες έχοντας τη στήριξη των πιστών και των επαγγελματιών μαζεύουν τρόφιμα και κρέατα, προκειμένου να διατεθούν στους άπορους.

Στο μεταξύ μετά από πρόσκληση της διεύθυνσης του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ο πρόεδρος του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», π. Θεόδωρος Β. Μπατάκας επισκέφθηκε το σχολείο αυτό και μίλησε ενώπιον των μαθητών της Γ΄ τάξεως με θέμα: «Σεβασμός στον άλλο». Ο καλεσμένος ιερέας μίλησε στα παιδιά με απλότητα και σαφήνεια για τη μεγάλη και αναγκαία αρετή του σεβασμού στον Θεό και τον συνάνθρωπο καταθέτοντας προσωπικά βιώματα από τη 40χρονη ιερατική του διακονία, αλλά και πολλά περιστατικά από τη διακονία του στον «Εσταυρωμένο» και στους χώρους κράτησης. Τα παιδιά παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον όλα όσα κατέθεσε ο καλεσμένος ιερεύς και άκουσαν για έναν άγνωστο κόσμο, όπως είναι: Οι φυλακές, τα ιδρύματα, οι άστεγοι, οι τσιγγάνοι, οι χρήστες κ.ά. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας «θεματικής εβδομάδος».

Η Ακολουθία της Πανυχίδος
Η παλαιά και ξεχασμένη Ακολουθία της Πανυχίδος του Βυζαντινού Ασματικού (κοσμικού) τυπικού, θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 19/4, στις 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.
Στην ακολουθία, η οποία προσβλέπει στην προετοιμασία μας για τη βίωση της Μεγάλης Εβδομάδος, θα ψάλει ο χορός του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Ευσταθίου Γραμμένου, καθώς και ο Γυναικείος χορός «Αι Άδουσαι», υπό τη διεύθυνση της δρ. Σεβαστής Μαζέρα.
Στο μεταξύ ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, προκηρύσσει, τον Θ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκκλησιαστικής Ψαλτικής Τέχνης, το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσάτικα Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το