Αθλητισμός

“Χόρευε” στη λάσπη η Νίκη, 2-1 τον Οικονόμο

Δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία σημείωσε η Νίκη κερδίζοντας με 2-1 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Οι «κυανόλευκοι» απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο ενθουσιάζοντας τους φιλάθλους που έδωσαν το «παρών» στο «Παντελής Μαγουλάς» παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, δίνοντας υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΡΙΣΙΛΑΣ

 

Μπορεί πριν την έναρξη του αγώνα να υπήρχε προβληματισμός για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του χλοοτάπητα, αλλά η Νίκη δεν πτοήθηκε από όλα αυτά. Παρότι το τερέν ήταν πολύ βαρύ εξαιτίας της βροχής, οι «κυανόλευκοι» έφτασαν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και επικράτησαν με 2-1 του Οικονόμου Τσαριτσάνης πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης είχε δύσκολο έργο. Λόγω των αρκετών απουσιών επιστράτευσε αρκετά …τρικ στην προσπάθεια του να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Έτσι είδαμε αρκετούς παίκτες να αγωνίζονται σε διαφορετικές θέσεις απ’ ό,τι τους είχαμε συνηθίσει. Για παράδειγμα ο Παντελής Ριζογιάννης τοποθετήθηκε στη δεξιά πλευρά της οπισθοφυλακής, ο Γιώργος Δεληζήσης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα έκανε ο Χρήστος Χολέβας. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής άφησε πολύ καλές εντυπώσεις ως στόπερ δίπλα στον Ανδρέα Μκρτσιαν και ο Απόστολος Χαραλαμπίδης μπορεί να στηρίζεται πάνω του.

Ο 44χρονος προπονητής επέλεξε επιθετικό σχήμα. Χρησιμοποίησε δύο «φουνταριστούς», τους Γιώργο Πουλάκο και Απόστολο Αναστασίου, οι οποίοι συνδυάστηκαν αρμονικά. Ειδικότερα ο πρώτος ήταν εκ των κορυφαίων των νικητών. Στο 7’ προέβλεψε το λάθος του αντίπαλου τερματοφύλακα εξαιτίας του βρεγμένου χλοοτάπητα, δείχνοντας ότι «μυρίζεται» τα γκολ. Ήταν ο δημιουργός του δεύτερου τέρματος στο 13’ δίνοντας «ασίστ» με το κεφάλι στον Παυλίδη, ο οποίος τελείωσε άψογα τη φάση με πλασέ (2-0). Επίσης μέχρι το τελευταίο λεπτό ο 29χρονος φορ έτρεχε ακατάπαυστα κυνηγώντας όλες τις φάσεις, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλα γκολ.

Στο χώρο του κέντρου στο πρώτο ημίχρονο ο Χαράλαμπος Παυλίδης ήταν εντυπωσιακός. Έκανε ό,τι ήθελε τον προσωπικό του αντίπαλο στην αριστερή πλευρά και εκτός από το γκολ δημιούργησε πολλούς κινδύνους στα μετόπισθεν του Οικονόμου. Ωστόσο στην επανάληψη παρουσίασε σημάδια κόπωσης και δεν είχε την ίδια απόδοση.

Η δύναμη της Νίκης στην κυριακάτικη αναμέτρηση ήταν ο άξονας. Ο Κώστας Διαμαντίδης έκανε εξαιρετικό παιχνίδι οργανώνοντας σωστά τις επιθέσεις της ομάδας του, ενώ έτρεξε πάρα πολύ. Δίπλα του είχε τον «ογκόλιθο» Γιώργο Δεληζήση, ο οποίος αρίστευσε στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Αναχαίτισε πολλές επιθέσεις του Οικονόμου, ενώ πέρασε και μερικές ωραίες πάσες προς τους επιθετικούς.

Στα δεξιά η απόδοση του Γιάννη Λουκίνα δεν ήταν ανάλογη των παραπάνω συμπαικτών του. Ωστόσο πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, αλλά σωστά αντικαταστάθηκε.

Στην άμυνα η Νίκη τα πήγε πολύ καλά με εξαίρεση κάποιες στημένες φάσεις. Μάλιστα σε μια απ’ αυτές στο 30’ ο Νικούλης μείωσε το σκορ σε 2-1. Ο Ριζογιάννης από τα δεξιά και ο Λαμπρόπουλος από τα αριστερά ήταν απροσπέλαστοι, ενώ οι Μκρτσιαν και Χολέβας κέρδισαν τις περισσότερες «μονομαχίες» στην περιοχή.

Στο 69’ ο Αλέξανδρος Παπατζίκος πέρασε στο ματς αντί του Αναστασίου. Το σύστημα από 4-4-2 μετατράπηκε σε 4-5-1 με «κόφτες» τους Δεληζήση, Παπατζίκο και τον Διαμαντίδη σε επιτελικό ρόλο πίσω από τον Πουλάκο. Η αλλαγή αυτή αρχικά προκάλεσε κάποιες …μουρμούρες στην εξέδρα, επειδή θεωρήθηκε κίνηση οπισθοχώρησης. Τελικά η αλλαγή μάλλον ωφέλησε τη Νίκη, αφού μ’ αυτό το σχήμα έγινε πιο δυνατή ανασταλτικά και έβγαζε πιο εύκολα αντεπιθέσεις.

Σε γενικές γραμμές οι «κυανόλευκοι» πήραν …υψηλό βαθμό σε όλους τους τομείς. Έπαιξαν όπως πρέπει να αγωνίζεται μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της. Άλλωστε σ’ ένα ακόμη ματς είχαν τη συμπαράσταση του κόσμου, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες βοήθησε τα μέγιστα τους παίκτες του Απόστολου Χαραλαμπίδη να φτάσουν στην πολύτιμη νίκη.

ΝΙΚΗ: Βούρας, Ριζογιάννης, Λαμπρόπουλος, Χολέβας, Μκρτσιαν, Δεληζήσης, Διαμαντίδης, Λουκίνας (64’ Λαζαρίδης), Παυλίδης (86’ Πεχλιβανόπουλος), Πουλάκος, Αναστασίου (69’ Παπατζίκος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ: Πίτκας, Καραγιάννης, Τσιανάκας, Παλάσκας, Φλώρος, Λένβαϊτς (64’ Βούλγαρης), Μπαλής, Νικούλης, Κουλτσιάκης, Παπαϊωάννου, Μπανούσης

(78’ Κέρι).

 

Ριζογιάννης: Νίκη αφιερωμένη

σε Χαραλαμπίδη και Δαλούκα

Ο Παντελής Ριζογιάννης επισήμανε ότι το παιχνίδι με τον Οικονόμο ήταν πολύ σημαντικό και εξ αρχής πίστευε ότι η Νίκη θα το κερδίσει. «Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου για τη νίκη αυτή. Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Παίξαμε πάρα πολύ δυνατά. Είχαμε το μυαλό μας 90 λεπτά στο παιχνίδι. Πίστευα από την αρχή ότι θα κερδίσουμε. Όπως είχα ξαναπεί την Παρασκευή, ματς που έρχεται δεν ξανάρχεται. Τώρα κοιτάμε τον επόμενο αγώνα που είναι με τον Βατανιακό. Πρόκειται για πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά» τόνισε ο 24χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος -εκ μέρους των ποδοσφαιριστών- ευχαρίστησε τον κόσμο για τη βοήθειά του και αφιέρωσε τη νίκη στον Απόστολο Χαραλαμπίδη και στον Γιώργο Δαλούκα.

«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σ’ αυτό τον υπέροχο κόσμο που είναι πάντα δίπλα μας και τον χρειαζόμαστε συνέχεια κοντά μας. Αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον προπονητή μας και τον κ. Δαλούκα. Ο κ. Δαλούκας έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτή την ομάδα και τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ» ήταν τα λόγια του Παντελή Ριζογιάννη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το