Photo Gallery, Αθλητισμός

Χωρίς Ολυμπιακό για φέτος

Ανενεργός αγωνιστικά για την περίοδο 2011-12 μένει ο Ολυμπιακός Βόλου ύστερα από την κοινή απόφαση που έλαβαν ΠΑΕ, Ερασιτέχνης και Σύνδεσμοι Φιλάθλων για απόσυρση του αιτήματος προς την ΕΠΟ για συμμετοχή ομάδας του Ερασιτέχνη στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Τους επόμενους μήνες οι «ερυθρόλευκοι» θα …παίζουν μόνο στα δικαστήρια, αφού ετοιμάζουν την αίτηση ακύρωσης της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, αλλά και τις «μάχες» στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της κατά της ΟΥΕΦΑ για τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ και κατά της ΕΠΟ για την καταπάτηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τις προηγούμενες ημέρες η «οικογένεια» του Ολυμπιακού Βόλου φάνηκε διχασμένη ως προς το αίτημα προς την ΕΠΟ για τη συμμετοχή ομάδας του Ερασιτέχνη στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες Κ20 και Κ17 του συλλόγου να λάβουν μέρος σε κάποια διοργάνωση κρατώντας και τον κόσμο «ζεστό», αφού οι φίλαθλοι διψούν να δουν τον Ολυμπιακό ξανά μέσα στα γήπεδα.

Ωστόσο, η ίδια η Σούπερ Λιγκ φρόντισε να «ανοίξει τα μάτια» στους ιθύνοντες του Ολυμπιακού με ότι έκανε εις βάρος του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ο «γηραιός» είχε προσφύγει και αυτός στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, προσβάλλοντας την απόφαση για τον υποβιβασμό του στη Δ’ Εθνική, αλλά η Σούπερ Λιγκ απέστειλε έγγραφο στο CAS και ζήτησε να απορρίψει την υπόθεση υποστηρίζοντας ότι το αίτημα το έκανε ο Ερασιτέχνης Ηρακλής και όχι η ΠΑΕ διότι αυτή δέχθηκε να αγωνιστεί στη Δ’ Εθνική. Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Σούπερ Λιγκ ο Ηρακλής δεν έχει έννομο συμφέρον και γι’ αυτό δεν χρειάζεται να ασχοληθεί το CAS.

Ανάλογη κίνηση εις βάρος του βολιώτικου συγκροτήματος ήθελαν να αποφύγουν στον Ολυμπιακό που ποντάρουν σε δικαίωση μέσω του CAS. Εξάλλου, η Σούπερ Λιγκ έχει φανεί ιδιαίτερα αναξιόπιστη με τα μέλη της να μη σέβονται ούτε την υπογραφή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι είχαν δεσμευτεί εγγράφως ότι δεν θα πάρουν καμία απόφαση βλαπτική για τα συμφέροντα της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, αν δεν υπήρχε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στο αίτημα των «ερυθρολεύκων» για ακύρωση της απόφασης της Ε.Ε.Α., που δεν τους έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Ωστόσο, όταν ο Ολυμπιακός απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της Σούπερ Λιγκ, μετά την πίεση της ΕΠΟ, τα μέλη του συνεταιρισμού δεν περίμεναν την 19η Νοεμβρίου, όπως είχαν δεσμευτεί, αλλά έστειλαν άμεσα έγγραφη κατάθεση στο Διοικητικό Εφετείο, ζητώντας του να μην ασχοληθεί με την υπόθεση διότι ήδη ο Ολυμπιακός είχε ήδη αντικατασταθεί (μαζί με την Καβάλα) στο πρωτάθλημα από τους Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας.

Όπως είναι λογικό στον Ολυμπιακό κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τη Σούπερ Λιγκ, αλλά ούτε και την ΕΠΟ, από τη στιγμή που και οι δύο φορείς λειτούργησαν δόλια εις βάρος του, κάνοντας παράλληλα τα «στραβά μάτια» στην σαφή καταπάτηση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου από την Ε.Ε.Α., που αποδείχθηκε πως επαναδραστηριοποιήθηκε για να αποτελέσει το «μακρύ χέρι» του υπουργού πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι τα μέλη της Ε.Ε.Α. διορίστηκαν από τον υφυπουργό πολιτισμού Γιώργο Νικητιάδη λίγες ημέρες πριν εξεταστεί ο φάκελος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ότι αρνήθηκαν να τον επανεξετάσουν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν έπραξαν το ίδιο στις περιπτώσεις άλλων συλλόγων. Έτσι, ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια του Ολυμπιακού Βόλου, όπως δηλαδή επιθυμούσε από την αρχή η ηγεσία του υπουργείου πολιτισμού, που τον στοχοποίησε στο βωμό της δήθεν κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

1 Comment

  1. Το ‘ότι η λεγόμενη σούπερ λίνγκ (τρομάρα τους) δεν τήρησε την υπογραφή της είναι επακόλουθο των όσων έπραξε το δόλιο ΠΑΣΟΚ και οι υπουργοί του με πρωτοστάτη τον πανάθλιο Γερουλάνο,στο ποδόσφαιρο και τον τυχοδιώκτη Βενιζέλο στην οικονομική πολιτική.Αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ,για αυτό και θα πάει στα τάρταρα όποτε και να γίνουν εκλογές.Αυτό όμως που είναι ασυγχώρητο και που τώρα πια πρέπει να γίνει μάθημα στους παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου,είναι ότι δεν εμπιστεύεσαι ΚΑΝΕΝΑΝ γιατί απλά κανείς τους εκεί μέσα και ειδικά σ’ αυτό τον χώρο, δεν έχει μπέσα.Θα σε πουλήσει με την πρώτη ευκαιρία, ‘οπως και το έκαναν,στην περίπτωση του Ολυμπιακού Βόλου.
    Και καλά αν πούμε ότι οι άλλοι ο λόγος τους και η υπογραφή τους δεν έχει καμία αξία και αντίκρυσμα,γιατί φέρονται σαν νοικοκυρές,εσύ ορέ Παπουτσάκη που είσαι απο την λεβεντογέννα Κρήτη γιατί τα πούλησες τζάμπα και τα δύο;;;;Γιατί;;;;
    Αφού και αυτός δεν τα τίμησε μην το περιμένετε απο Πιλάβιους και λοιπά σημερινά παλικαράκια.Κε Μπέο πιστεύω να το θυμάσαι το ΄΄Ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθέντος΄΄¨¨ Όταν με το καλό βγεις με το καλό σφύριξε το στον φίλο σου;; τον Μαρινάκη που και αυτός σαν άλλος Παπουτσάκης τον κράτησε τον λόγο του……………Έτσι παίζεται το σημερινό ποδόσφαιρο.Αξίζει τον κόπο;;;;Μάλλον όχι.

Μοιραστείτε το