Photo Gallery, Τοπικά

Χωρίς νερό και πάλι η Αγριά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σύμφωνα με ολιγόλογη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, παρακαλούνται οι καταναλωτές της Αγριάς να περιορίσουν την κατανάλωση και χρήση του νερού, ώστε να μην δημιουργούνται διακοπές στην υδροδότηση

Χωρίς νερό μένει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Αγριά, όταν εκατοντάδες πολίτες θα επισκεφθούν την περιοχή, με τη ΔΕΥΑΜΒ να δηλώνει ότι θα αποκαταστήσει τη βλάβη, την Τρίτη.

Νέο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τις προηγούμενες μέρες την περιοχή, και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο μετά τις εκτεταμένες εργασίες συντήρησης που πραγματοποιήθηκαν στις δύο γεωτρήσεις της Δημοτικής Ενότητας.

Αυτή τη φορά η βλάβη στο υδραγωγείο της Αγριάς οφείλεται στην καταστροφή του δεύτερου κινητήρα της γεώτρησης «Τρύπιο Λιθάρι» από κεραυνό, με συνέπεια την οριακή κάλυψη των αναγκών του οικισμού με πόσιμο νερό. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ολιγόλογη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, παρακαλούνται οι καταναλωτές να περιορίσουν την κατανάλωση και χρήση του νερού, ώστε να μην δημιουργούνται διακοπές στην υδροδότηση. Η αποκατάσταση της βλάβης θα ξεκινήσει σήμερα  Σάββατο με την ανέλκυση του κατεστραμμένου εξοπλισμού και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 05.06.2012 με τοποθέτηση νέου αντλητικού συγκροτήματος.

Επειδή τα προβλήματα βλαβών από κρουστικές υπερτάσεις έχουν μεγάλη συχνότητα, η Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ προχωρεί σε μελέτη αντικεραυνικής προστασίας, της οποίας η υλοποίηση θα ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς τριμήνου.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο εβδομάδες η Αγριά έμεινε χωρίς νερό από το μπουρίνι που ξέσπασε, και είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί βλάβη σε μετασχηματιστή της ΔΕΗ και να καταστραφούν τα μοτέρ άντλησης νερού στις δύο γεωτρήσεις από τις οποίες υδροδοτείται η Αγριά, «Τρύπιο Λιθάρι» και «Κναβάκι».

Με την αντικατάσταση του αντλητικού μηχανισμού και στη δεύτερη γεώτρηση της Αγριάς, που ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου, αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση της περιοχής. Μετά και τις αναλύσεις που έγιναν το νερό ήταν πλέον κατάλληλο για κάθε χρήση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το