Τοπικά

Χωρίς γιατρό το Τρίκερι – Κενές οι δύο θέσεις στο ιατρείο του χωριού

ΤΡΙΚΕΡΙ

Χωρίς γιατρό βρίσκεται από χθες το Τρίκερι καθώς και οι δύο θέσεις που προβλέπονται στο περιφερειακό ιατρείο, παραμένουν κενές. Έντονη είναι η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου που ζητεί από τους αρμόδιους φορείς την επίλυση του προβλήματος.

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο, καθώς η περιοχή το καλοκαίρι αριθμεί τουλάχιστον 3.000 κατοίκους, ενώ λόγω της γεωγραφικής της απόστασης από την Αργαλαστή, είναι δύσκολο να εξυπηρετηθεί άμεσα από το Κέντρο Υγείας που λειτουργεί εκεί.

Στο περιφερειακό ιατρείο Τρικερίου εργάζονταν τα τελευταία χρόνια αγροτικοί γιατροί. Μάλιστα παρά τις δυσκολίες στο διορισμό μόνιμων γιατρών, το ιατρείο είχε τη δυνατότητα να καλύπτεται έστω και με τους αγροτικούς γιατρούς, ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Πριν δύο μήνες περίπου, όμως έληξε η θητεία του ενός αγροτικού γιατρού. Τότε η Δημοτική Αρχή επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες τονίζοντας την ανάγκη άμεσης κάλυψης της κενής θέσης, καθώς ήταν γνωστό ότι στις 30 Ιουνίου έληγε η θητεία και του δεύτερου αγροτικού γιατρού. Τελικά προκηρύχθηκαν οι δύο θέσεις και εκδηλώθηκε αρχικά ενδιαφέρον από υποψήφιους αγροτικούς γιατρούς. Ωστόσο φτάσαμε στην προχθεσινή ημέρα που αποχώρησε και ο δεύτερος αγροτικός γιατρός και οι θέσεις δεν είχαν καλυφθεί. Έτσι το περιφερειακό ιατρείο έχει μείνει χωρίς γιατρούς. Μάλιστα σε επικοινωνία που είχε η Δημοτική Αρχή με το Νοσοκομείο, της αναφέρθηκε ότι προς το παρόν η κάλυψη θα γίνεται από το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φουρτούνας εξέφρασε τον ιδιαίτερο προβληματισμό του για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λέγοντας πως «πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Το Τρίκερι που το καλοκαίρι φτάνει ακόμη και τους 3.000 κατοίκους, αυτή τη στιγμή δεν έχει ούτε ένα γιατρό. Έχουμε επικοινωνήσει τόσο με το Νοσοκομείο όσο και με την υφυπουργό Υγείας κ. Ζέττα Μακρή και ζητούμε την άμεση επίλυση του θέματος. Εκσυγχρονίσαμε το περιφερειακό ιατρείο το οποίο διαθέτει τον απαιτούμενο εξοπλισμό, αλλά λείπουν οι γιατροί. Όλοι ευχόμαστε να μην προκύψει κάποιο πολύ σοβαρό περιστατικό. Πάντως σκεπτόμαστε ακόμη και την κατάθεση εξώδικου, γιατί το περιφερειακό ιατρείο έμεινε χωρίς γιατρό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το