Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 02-07-2013

Χαμηλή πίεση

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής Βλαχάβα και Αναλήψεως ότι εδώ και ένα δεκαήμερο έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση του νερού από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα έχουν ενημερώσει σχετικά τη Δημοτική Επιχείρηση και πήραν τη διαβεβαίωση της Υπηρεσίας ότι θα επιληφθεί του θέματος, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι ένοικοι όχι μόνο των διαμερισμάτων που είναι στα υψηλά πατώματα, αλλά ακόμη και στα ισόγεια.

Γ. Τσ.

 

 

Σπατάλη νερού

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒ, και δεν πρόκειται για ρατσιστική αντίληψη, το ένα τρίτο της κατανάλωσης νερού στο Βόλο, γίνεται στη συνοικία του Αλιβερίου Ν. Ιωνίας… Εκεί δηλαδή όπου διαμένουν Ρομά. Μήπως πρέπει να ξεκινήσει η ΔΕΥΑΜΒ μια εκστρατεία ενημέρωσης των αθιγγάνων για τη χρησιμότητα της περιστολής της κατανάλωσης νερού; Το ερώτημα τίθεται, καθώς στο Αλιβέρι οι βρύσες είναι συνεχώς ανοιχτές…

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 

Χωρίς δικαιολογία

Εάν οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι αποσπασμένοι σε άλλες εργασίες και δεν «επέμβουν», από τις 6 τα ξημερώματα, η πρώτη εικόνα που  αντικρίζουν οι περιπατητές στην παραλία το πρωί, είναι η «χωματερή» του πάρκου. Σπασμένα μπουκάλια, κουτιά από μπίρες, σακούλες από σουβλάκια, κουτιά από πίτσες. Ένα αίσχος.

Και ενώ το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου μετατρέπεται σε ΧΥΤΑ, απέναντι ακριβώς από τα ρείθρα του, στα τρία μέτρα, είναι τοποθετημένα στη σειρά τα δημοτικά καλάθια απορριμμάτων. Και είναι άδεια. Μέσα δεν βρίσκει κανείς ούτε χαρτί από τσίχλα.

Υποτίθεται ότι στο πάρκο το βράδυ συγκεντρώνεται νεολαία. Κόσμος «φρέσκος» και «ζωντανός».

Κόσμος καθυστερημένος, θα λέγαμε εμείς, με βαθιά αντικοινωνική συμπεριφορά, με έλλειμμα σκέψης και συνείδησης, κόσμος χωρίς δικαιολογία.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

 

Διαρκεί πολύ

Εδώ και καιρό έχει τονιστεί ότι το «κόκκινο» στον πρώτο φωτεινό σηματοδότη που συναντά κανείς ερχόμενος από την εθνική οδό στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, στην οδό Λαρίσης, διαρκεί πολύ. Εννοείται ότι υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες και σε άλλες διασταυρώσεις, αλλά δεν δικαιολογείται να περιμένουν τα οχήματα στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη ακόμη και ένα λεπτό μέχρι να «ανάψει» το πράσινο. Εξάλλου πρόκειται για την κεντρική οδική αρτηρία, όπου παρατηρείται, όπως είναι φυσικό, ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός φόρτος.

Φ.Σ.

 

 

Εγκατάλειψη

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Γερασίμου στη συνοικία Χιλιαδούς. Τα αγριόχορτα έχουν θεριέψει και έχουν σκεπάσει το χώρο, όπου παλιότερα υπήρχε γκαζόν. «Δεν υπάρχει πλέον γκαζόν και τα αγριόχορτα έχουν ξεπεράσει τα είκοσι εκατοστά», έλεγε χθες κάτοικος της συνοικίας, που ζητεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να παρέμβει.

Γ. Τσ. 

 

 

Και πάλι για την καθαριότητα

Καθημερινά είναι τα παράπονα δημοτών για θέματα καθαριότητας. Βολιώτης μάς επισήμανε ότι σε πολλά σημεία του Βόλου γύρω από τους κάδους απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια. Με την αποκομιδή τα σκουπίδια έπεσαν από τους ξεχειλισμένους κάδους και μένουν εκεί δημιουργώντας μια άσχημη εικόνα. Ζητεί, δε, να ληφθεί μέριμνα για να καθαριστούν οι χώροι γύρω από τους κάδους.

Γ. Τσ. 

 

 

Θέλει σκούπισμα

Τα ξερά φύλλα από τα πλατάνια στο Αθλητικό Κέντρο της Χιλιαδούς έχουν σκεπάσει τα πάντα. Ακόμη και το πεζοδρόμιο επί της Γιάννη Δήμου είναι καλυμμένο, ενώ στον εσωτερικό χώρο του πάρκου η κατάσταση είναι χειρότερη. Άνθρωποι που καθημερινά επισκέπτονται το πάρκο ζητούν να παρέμβει η αρμόδια Υπηρεσία και να μαζέψει τα φύλλα.

Γ. Τσ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το