Photo Gallery, Τοπικά

“Χτενίζεται” το Πήλιο για τους δολοφόνους της ηλικιωμένης

Δέκα προσαγωγές αλλοδαπών, για τους οποίους δεν προέκυψαν στοιχεία, έγιναν χθες από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας που βρισκόταν από το πρωί στον Άγιο Λαυρέντιο για τις έρευνες

«Χτενίζεται» στην κυριολεξία όλη η περιοχή του Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου από τους αστυνομικούς σε μία προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες της άγριας δολοφονίας της Σταυρούλας Πανάγου, 81 ετών, μέσα στο σπίτι της, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Όλο το χωριό βρίσκεται στο «πόδι», επικρατούν μεγάλη ανησυχία και φόβος και οι κάτοικοι ζητούν επιτακτικά προστασία από την Αστυνομία. Άλλωστε εδώ και μήνες οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονται στο στόχαστρο αδίστακτων κακοποιών. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν καταγραφεί αρκετές ληστείες με θύματα ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, κατά τις νυχτερινές ώρες. Η ανασφάλεια κυριαρχεί στους κατοίκους, οι οποίοι κλειδαμπαρώνονται στα σπίτια τους για να προστατευτούν από τους ληστές. Σοκ έχει προκαλέσει στη μικρή τοπική κοινωνία η πρωτοφανής βιαιότητα των δραστών σε μία ανυπεράσπιστη ηλικιωμένη γυναίκα, από την οποία τελικά αφαίρεσαν τη ζωή.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη με επικεφαλής την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας βρισκόταν από το πρωί στον Άγιο Λαυρέντιο για τις έρευνες. Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, των τμημάτων Περιφέρειας, Λεχωνίων και Μηλεών ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή όλη την περιοχή. Καλύβια, ποιμνιοστάσια, εγκαταλειμμένα σπίτια για τυχόν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών. Οι έρευνες επικεντρώνονται στους αλλοδαπούς, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή. Έως αργά χθες το απόγευμα, όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Δημ. Κατσίκας, οι έρευνες δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί έκαναν δέκα προσαγωγές, αλλοδαπών, χωρίς όμως να καταλήξουν κάπου. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σε «καλό δρόμο» η έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομίας εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι οι έρευνες θα έχουν θετικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Έως αργά χθες το απόγευμα πάντως, επίσημη ενημέρωση δεν υπήρχε από την Αστυνομική Διεύθυνση, πέραν του ότι «οι έρευνες συνεχίζονται».

Η φρικτή δολοφονία της ηλικιωμένης γυναίκας έφερε και πάλι στο προσκήνιο την έλλειψη αστυνόμευσης εξαιτίας του μειωμένου προσωπικού, αλλά και των μέσων της Αστυνομίας. «Από το 2004, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ζητάμε αναδιάρθρωση της Αστυνομίας. Ενίσχυση με προσωπικό και μέσα, αλλά φωνή βοώντος…» αναφέρει – για ακόμη μία φορά, από τις πολλοστές – ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας κ. Στέργιος Κωνσταντάρας. Όπως τονίζει το βασικό ζήτημα που θέτουν συνεχώς οι αστυνομικές ενώσεις τόσο στις ηγεσίες της Αστυνομίας, όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι η απαλλαγή των αστυνομικών από τα πάρεργα. «Αυτό που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας» τονίζει και προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «εδώ και δύο μήνες η Αστυνομία ασχολείται με τις εκλογές. Τις τελευταίες ημέρες και με τις πανελλαδικές εξετάσεις». «Απασχολούμαστε από τον αγώνα ράλι μέχρι τον αγώνα βόλεϊ. Τις πορείες, τις συγκεντρώσεις, τις εκδηλώσεις. Αντί να μας αφήσουν απερίσπαστους να ασχοληθούμε με το καθαρά αστυνομικό έργο, μας στέλνουν από δω και από εκεί».

Τα αστυνομικά τμήματα της περιφέρειας έχουν αρμοδιότητα μεγάλες εκτάσεις, που λογικά δεν μπορούν να καλύψουν. Εν προκειμένω το τμήμα Μηλεών, έχει στην αρμοδιότητά του την περιοχή από τα Καλά Νερά μέχρι το Τρίκερι. Διαθέτει δε ένα περιπολικό…

Υψηλό το ποσοστό εξιχνίασης ληστειών

Ωστόσο, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τα προβλήματα, καταγράφεται αυξημένο ποσοστό εξιχνιάσεων και αυτό είναι θετικό στοιχείο. Ειδικότερα, στη Μαγνησία, έχουν εξιχνιαστεί σχεδόν όλες οι ληστείες και οι δράστες βρίσκονται προφυλακισμένοι. Στατιστικά η εξιχνίαση ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων φτάνει στο 80%.

Στις άμεσες προτεραιότητες τώρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είναι η εξιχνίαση της δολοφονίας της ηλικιωμένης στον Άγιο Λαυρέντιο. Ανεξιχνίαστη παραμένει η δολοφονία μίας άλλης ηλικιωμένης γυναίκας, πριν από το Πάσχα, στην Ανάβρα. Για την υπόθεση αυτή η έρευνα συνεχίζεται και ο φάκελος είναι ανοικτός.

Η έρευνα των αστυνομικών για τη δολοφονία στον Άγιο Λαυρέντιο θα συνεχιστούν και σήμερα εντατικά.

 

Τούλα Κεκάτου

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το