Photo Gallery, Αθλητισμός

Χρυσό στο Πανελλήνιο κωπηλασίας ο Παπαχρήστος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα η Α’ φάση του 78ο Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών, Ανδρών-Γυναικών.

Ο αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέργιος Παπαχρήστος κατάφερε να αναδειχθεί χρυσός πανελληνιονίκης με διαφορά από τους αντιπάλους του στο αγώνισμα του (1Χ) σκιφ ανδρών και μάλιστα στην κατηγορία βαρέων βαρών. Καταξιώθηκε έτσι ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών και απέδειξε για μία ακόμη φορά την άριστη κατάστασή του εν όψη της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο (ως μέλος της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου).

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ όπως και πολλοί ναυτικοί Όμιλοι-σωματεία της Ελλάδας δεν συμμετείχαν φέτος στο παραπάνω πρωτάθλημα με πολλούς εφήβους και νεάνιδες λόγω έλλειψης αθλητών από αυτές τις κατηγορίες . Ως κύρια αιτία θεωρείται η κατάργηση των κινήτρων από την Πολιτεία, τα προηγούμενα χρόνια, που είχαν οι αθλητές ώστε με Πανελλήνια νίκη να είχαν μόρια (Bonus) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έτσι οι μαθητές του Λυκείου προτίμησαν να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα μαθήματα τους και όχι στο άθλημα της κωπηλασίας, αφού δεν θα είχαν κανένα επαγγελματικό όφελος για το μέλλον τους.

Φέτος με νέα εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, επαναφέροντας τα κίνητρα στους αθλητές-αθλήτριες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίνει ώθηση και δυναμική στο άθλημα της κωπηλασίας, εμπλουτίζοντας το με νέους αθλητές.

Έτσι και ο ΟΕΑ/ΝΑΒ με το νέο δυναμικό του σε παίδες και κορασίδες συμμετείχε στην Α’ Φάση του 78ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας στις κατηγορίες εφήβων – Νεανίδων , ώστε οι αθλητές-αθλήτριες να προετοιμαστούν για την Β’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 21-22 Ιουλίου 2012. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτής οι αθλητές-αθλήτριες του Ομίλου έφεραν τις ακόλουθες θέσεις:

Παπασακελλαρίου Γεώργιος: 5η θέση στον μεγάλο τελικό του (1Χ) σκιφ εφήβων.

Μπίλλη Ασημήνα-Στούκα Θεοδώρα: 4η θέση στον μεγάλο τελικό της (2-) δικώπου  άνευ νεανίδων.

Άνθης Δημήτριος-Αλκίνοος, Μπαρέκας-Αραμπατζής Αλέξανδρος, Μητρομάρας Χρήστος, Ευαγγελινός Ιωάννης: 4η  θέση στον μικρό τελικό του (4Χ) τετραπλού σκιφ εφήβων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Στέργιος Παπαχρήστος αναχωρεί την ερχόμενη Κυριακή απευθείας από το Ολυμπιακό κωπηλατήριο του Μαραθώνα, όπου προπονείται με την Εθνική ομάδα , για το Βελιγράδι της Σερβίας όπου θα λάβει μέρος στο 1ο Παγκόσμιο κύπελλο κωπηλασίας. Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΕΑ/ΝΑΒ εκφράζει τα συγχαρητήριά του και τους εύχεται καλή συνέχεια…

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το