Αθλητισμός

Ολυμπιακός Β.: «Ανώφελη η αντιδικία με την ΕΠΟ»

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επρόκειτο να εκδικαστεί χθες η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με την οποία η βολιώτικη ΠΑΕ ζητούσε την εφαρμογή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων (διατήρηση στη Σούπερ Λιγκ με -10 βαθμούς). Η ΠΑΕ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία πάντως δεν ξεκαθαρίζει αν η υπόθεση αναβλήθηκε ή η ίδια παραιτήθηκε της προσφυγής.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Στην ανακοίνωση τονίζεται εμμέσως, πως για το συμφέρον της ομάδας κρίθηκε ανώφελη – προς το παρόν –  κάθε δικαστική αντιδικία με την ΕΠΟ, τη στιγμή που έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για την αποκατάσταση του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Επίσης, τα δεδομένα έχουν αλλάξει ύστερα και από την κατάθεση του φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου να ζητεί τη χορήγηση πιστοποιητικού. Στην ανακοίνωση, πάντως, δεν αναφέρεται με σαφήνεια, αν η υπόθεση πήρε αναβολή, αν ματαιώθηκε ή η ΠΑΕ παραιτήθηκε της υπόθεσης. Η λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Μετά τα νέα δεδομένα υποβολής φακέλου ενώπιον της ΕΕΑ και έναρξης των συζητήσεων με τη διοίκηση της ΕΠΟ, κάθε δικαστική αντιδικία ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, προς το παρόν, κρίνεται ανώφελη για την ομάδα του Ολυμπιακό Βόλου».

Στο μεταξύ, συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία όπως ήταν αναμενόμενος δεν ασχολήθηκε με την εξέταση του φακέλου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, από τη στιγμή που ο φάκελος κατατέθηκε στην ΕΕΑ προχθές και χρονικά ήταν αδύνατο να εξεταστεί. Όπως έχουμε τονίσει, θα πρέπει να οριστεί εισηγητής (μέλος της Επιτροπής), ο οποίος αφού πρώτα μελετήσει τον φάκελο, στη συνέχεια θα εισηγηθεί στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου πληροί τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση του πιστοποιητικού.

Πάντως, ούτε και ο φάκελος της ΠΑΕ Καβάλα εξετάστηκε χθες, παρόλο που έχει κατατεθεί στην ΕΕΑ στις 6 Απριλίου, γεγονός που σημαίνει πως και οι δύο φάκελοι θα εξεταστούν από την ΕΕΑ στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής. Οι δύο ΠΑΕ πιέζουν έτσι ώστε να υπάρξει εμβόλιμη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα και πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

«Χείμαρρος» ο Αχ. Μπέος

Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, με δηλώσεις του χθες στον Sport-Fm Μαγνησίας και στην εκπομπή «Αθλητικό Περισκόπιο» αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο προσωπικό πρόβλημα που βιώνει στις φυλακές Ναυπλίου, δεν παρέλειψε να κάνει επικριτικά σχόλια για το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, χωρίς να γνωρίζει, όμως, σε ποια κατηγορία. Επίσης, εξέφρασε την αντίθεσή του, σχετικά με την κατάθεση από την ΠΑΕ φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικού. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε, ότι πρώτα έπρεπε η ΕΠΟ να αποκαταστήσει την ομάδα του Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός να ζητήσει τη χορήγηση του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ.

Αρχικά ο κ. Αχιλλέας Μπέος τόνισε: «Είμαι μαθημένος στα δύσκολα, αλλά και υποχρεωμένος να επιβιώσω μέσα από το μαρτύριο της φυλακής και να βγω πιο δυνατός. Έξω με περιμένει αγώνας, καθώς τώρα που βρίσκομαι μέσα στη φυλακή κάποιοι έχουν βρει ευκαιρία και πολεμούν χωρίς αντίπαλο».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Γ.Γ.Α., κ. Μπιτσαξή στην εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΪ ότι μπορεί να μη γίνει καν δίκη για όσους το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια, απάντησε: «Οι δικηγόροι μου απορούν με τις νομικές αθλιότητες. Η υπόθεση σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει και αποδεικνύεται η μεγάλη αδικία που έγινε εις βάρος μου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μετά από δέκα μήνες επαληθεύεται αυτό που είχα πει τον περασμένο Ιούνιο, πως όλη αυτή η ιστορία είναι ένα φιάσκο.

Γιατί συνεχίζουν να με κρατούν στη φυλακή, χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις; Συνεχίζουν να παρανομούν. Κάνουν παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.

Κάποια στιγμή, όμως θα βγω από τη φυλακή, γιατί δεν θα μπορούν να με κρατήσουν άλλο. Τα ελληνικά δικαστήρια, ωστόσο, δε μου αρκούν, όποια αθωωτική απόφαση κι αν βγάλουν υπέρ μου. Θα συνεχίσω και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, γιατί το χρωστάω στα παιδιά μου και γιατί έχω μάθει από τη φύση μου να νικάω.

Το χειρότερο, πάντως, στην υπόθεση είναι ότι διέλυσαν μια ομάδα κόσμημα, όπως ήταν ο Ολυμπιακός, προκαλώντας τεράστια ζημιά στην πόλη του Βόλου.

Ο κόσμος έχει υποχρέωση να στείλει ένα μήνυμα στις εκλογές που έρχονται και να τιμωρήσουν όσους διέλυσαν τον Ολυμπιακό Βόλου, την πιο υγιή ομάδα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά. Το έκαναν με το έτσι θέλω, χωρίς να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν.

Γιατί τα αθλητικά δικαστήρια δεν τιμώρησαν τον Ολυμπιακό Βόλου; Ο Νικητιάδης είπε στη Βουλή ότι επεμβαίνει η ΕΕΑ, όταν μια ομάδα δεν έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα. Τι απ’ αυτά δεν είχε, ο Ολυμπιακός Βόλου; Μια εταιρεία κλείνει, όταν δεν τηρεί τις προϋποθέσεις. Ο Ολυμπιακός Β. δεν υποβιβάστηκε στα αθλητικά δικαστήρια. Οι πολιτικές δυνάμεις τον απέπεμψαν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Από τη στιγμή που εκκρεμεί η δική μου υπόθεση, δεν θα ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο ποτέ. Το να πω τη γνώμη μου, όμως, δε θα μου το απαγορεύσει κανένας».

«Η ΠΑΕ δεν έπρεπε

να καταθέσει φάκελο

στην ΕΕΑ»

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου για το γεγονός ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, επισημαίνοντας τα εξής: «Εγώ είμαι αντίθετος σ’ αυτό. Καταθέτεις ένα φάκελο, όταν υπάρχει μία ομάδα και παίζει σ’ ένα πρωτάθλημα. Πρώτα θα έπρεπε ο Ολυμπιακός Βόλου να διεκδικήσει μέσα από τη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ αυτό που πρέπει, την επιστροφή της ομάδας είτε στην Α’ Εθνική είτε στη Β’ κατηγορία και μετά να πάρει την αδειοδότηση. Αυτή είναι η εκτίμησή μου.

Κατά τη γνώμη μου η ΠΑΕ κινήθηκε αντίστροφα. Εγώ θα είχα καταθέσει αγωγές κατά της Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ, όχι μόνο ως θεσμούς, αλλά και ως πρόσωπα. Τώρα γιατί η ΠΑΕ δεν κατέθεσε αγωγές, δεν το γνωρίζω. Αυτά βέβαια στοιχίζουν. Με τις αγωγές αυτές ή πάμε στα δικαστήρια ή ερχόμαστε σε συμβιβασμό.

Είμαι σίγουρος ότι θα ‘ρθουν σε συμβιβασμό».

«Ο Ολυμπιακός

θα επιστρέψει

στα επαγγελματικά

πρωταθλήματα»

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο:

«Είμαι πεπεισμένος και σίγουρος, ότι η ομάδα θα επιστρέψει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Το ζητούμενο είναι αν θα επιστρέψει στην Α’ ή στην Β’ Εθνική κατηγορία. Θα εξαρτηθεί από τους χειρισμούς που θα υπάρξουν τους επόμενους έναν-δύο μήνες».

Για το αν θεωρεί ότι θα είναι δύσκολο για τον Ολυμπιακό Βόλου να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα μια απόφαση για την αποκατάσταση της ομάδας του Βόλου, απάντησε:

«Δεν είναι το θέμα αν δώσουν την άδεια στις 30 Μαΐου ή στις 20 Ιουνίου. Είναι θέμα ικανότητας και βούλησης να φτιάξεις μια καινούργια ομάδα. Εγώ φτιάχνω μια ανταγωνιστική ομάδα σε μια εβδομάδα. Αλλά δεν είναι όλοι σαν και μένα. Ο χρόνος θα βρεθεί. Το θέμα είναι αν δίπλα στον κ. Μποτσιβάλη βρεθούν οι κατάλληλοι συνεργάτες να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και να οδηγηθεί η ομάδα εκεί που της αξίζει και που έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται».

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος εξέφρασε εμμέσως την επιθυμία του να διοικήσει ξανά τον Ολυμπιακό Βόλου, εφόσον βέβαια δικαιωθεί στα πολιτικά δικαστήρια: «Ήθελα να δημιουργήσω μια ομάδα και να διεκδικήσω πολύ σύντομα έναν τίτλο με τον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Πιστεύω ότι θα μου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να ξαναδημιουργήσω αυτό που μου στέρησαν…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το