Photo Gallery, Τοπικά

Χαμηλά τα ποσοστά συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία

 

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τους απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας

 

 

 

Πορεία διαμαρτυρίας χθες από το ΠΑΜΕ στο Βόλο

 

 

 

 

 

Μέτρια προς χαμηλά ήταν τα ποσοστά συμμετοχής στη χθεσινή δεύτερη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν χθες τα μέλη του ΠΑΜΕ ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Μία πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Βόλο και ήταν από το ΠΑΜΕ, η οποία βέβαια δεν είχε τη μαζικότητα της προχθεσινής ημέρας. Νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ είχαν στήσει πανό έξω από εμπορικά καταστήματα και ζητούσαν από τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου, όπου εκφώνησε χαιρετισμό το μέλος της γραμματείας κ. Στέργιου.

Ο ίδιος ερωτηθείς για τη συμμετοχή των εργαζομένων χθες στην απεργία τόνισε πως με εξαίρεση το Συνδικάτο Μετάλλου, όπου υπήρξε σχεδόν καθολική συμμετοχή, στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα η συμμετοχή ήταν γύρω στο 10%-15%.

Πάντως και στο δημόσιο τομέα η συμμετοχή κυμάνθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα, ενώ πιο έντονη ήταν η παρουσία στην απεργία από τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, όπως στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ. Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ στο ΙΚΑ η συμμετοχή στην απεργία ήταν 40%, ενώ στη Εφορία 10%. Πολύ χαμηλή ήταν και η συμμετοχή στο Νοσοκομείο.

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, «χαιρετίζει τους απεργούς  που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας στις πύλες των εργοστασίων,  σε πολλούς χώρους δουλειάς, όλους τους διαδηλωτές που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλο το νομό.

Αναδεικνύεται επιτακτική ανάγκη οι εργαζόμενοι να μη σκύψουν το κεφάλι αλλά να δυναμώσουν τους αγώνες τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Τα σκληρά μέτρα που αποφασίζουν στη Βουλή δεν είναι προσωρινά. Τα παίρνουν για να μείνουν. Θέλουν να γονατίσουν τους εργαζόμενους, να πάρουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα που αποκτήθηκαν με αγώνες και αίμα.

Είναι καθήκον να απαντήσουμε αποφασιστικά, μαχητικά, να δυναμώσουμε την πάλη μας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, να οργανωθούμε στα σωματεία μας, σε σωματειακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, υπέρ των ταξικών δυνάμεων σε βάρος των συμβιβασμένων – εργοδοτικών και κυβερνητικών πλειοψηφιών που και σε αυτή τη 48ωρη απεργία αποκαλύφτηκε ακόμα πιο χαρακτηριστικά ο απεργοσπαστικός τους ρόλος».

Χθες το απόγευμα οι «Αγανακτισμένοι» πραγματοποίησαν μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας, τη στιγμή που 100 και πλέον ταξίδεψαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος.

Από το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν αναχώρησαν τελικά τα λεωφορεία, καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

 

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το