Photo Gallery, Τοπικά

Χαλάζι «άσπρισε» Βελεστίνο – Αλμυρό

Τέσσερις εκτροπές οχημάτων στην εθνική οδό με υλικές ζημιές
Τέσσερις εκτροπές οχημάτων στην εθνική οδό με υλικές ζημιές

Έντονη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε για μισή ώρα χθες το απόγευμα έπληξε την Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή του Βελεστίνου και του Αλμυρού. Για 30 λεπτά έπεφτε χαλάζι προκαλώντας ζημιές στις καλλιέργειες, αλλά και προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων στους δρόμους. Μεγάλα όμως προβλήματα προκλήθηκαν και στην αγροτική οδοποιία. Άλλωστε η κατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι αρκετά κακή.

Οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό, αλλά και στους επαρχιακούς δρόμους τρόμαξαν από την ένταση του φαινομένου. Στην εθνική οδό σημειώθηκαν τέσσερις εκτροπές αυτοκινήτων, ευτυχώς, μόνο με υλικές ζημιές. Οδηγοί αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους περιμένοντας να σταματήσει η έντονη χαλαζόπτωση. Ο δρόμος στρώθηκε με χαλάζι δέκα εκατοστών…

Η περιοχή που επλήγη από την χαλαζόπτωση ιδιαίτερα είναι η Χλόη, το Περιβολάκι, το Ελευθεροχώρι, αλλά και περιοχές που βρίσκονται στα όρια Μαγνησίας- Λάρισας.

Όπως ανέφεραν αγρότες από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, με αγωνία και μεγάλη έκπληξη παρακολουθούσαν το φαινόμενο που ήταν έντονο. Όλη η περιοχή «άσπρισε», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ήδη καταγράφονται ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής, κυρίως φακές και σιτηρά.

Έντονη ήταν η βροχόπτωση σε συνδυασμό με χαλάζι στα ορεινά του Δήμου Αλμυρού. Οι περιοχές που επλήγησαν είναι ο Μαυρόλοφος, η Φυλάκη, όπου το χαλάζι σκέπασε τα πάντα. Στον Αλμυρό καταγράφονται προβλήματα στην αγροτική οδοποιία από την χθεσινή έντονη βροχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το