Κόσμος

Χίλαρι Κλίντον: Εσβησα τα email για το γάμο της κόρης μου, την κηδεία της μάνας μου και τη γιόγκα!



Παραδέχθηκε πως έκανε λάθος που δεν χρησιμοποιούσε τον κυβερνητικό λογαριασμό και είπε πως προτιμούσε το δικό της για προσωπική της ευκολία

Για πρώτη φορά η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το σκάνδαλο με το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο, κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών, παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος ο τρόπος που το χειρίστηκε και ισχυρίστηκε ότι όσα έχουν διαγραφεί είναι εκείνα που αφορούσαν το γάμο της κόρης της, την κηδεία της μητέρας της και τη γιόγκα! 

Όπως είναι γνωστό, η τότε υπουργός δεν χρησιμοποιούσε για την αλληλογραφία της τον κυβερνητικό λογαριασμό ως όφειλε, αλλά τον προσωπικό της, ισχυριζόμενη πως το έκανε για την δική της διευκόλυνση.

Μετά το σάλο στις ΗΠΑ για την τακτική της αυτή, η ίδια η Κλίντον έδωσε την άδεια ώστε να δημοσιοποιηθούν τα προσωπικά της email, από τα οποία όμως κάποια έχουν, ως φαίνεται, διαγραφεί. 

Σε μια εικοσάλεπτη τοποθέτησή της ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, η Χίλαρι Κλίντον, που φαίνεται να είναι έτοιμη να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατιών για την αμερικανική προεδρία, δήλωσε ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε το προσωπικό της email για να συζητήσει απόρρητα ζητήματα του χαρτοφυλακίου που διαχειριζόταν τότε. 

Είπε επίσης ότι από τα 60.000 email που έστειλε και έλαβε το επίμαχο διάστημα, τα μισά περίπου αφορούν προσωπικά της ζητήματα και ως εκ τούτου διεγράφησαν. 

«Δεν είχα λόγο να τα κρατήσω», τόνισε και εξήγησε ότι αφορούσαν στον γάμο της κόρης της, την κηδεία της μητέρας της και την γιόγκα! 

Πηγή:protothema.gr


Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το