Τοπικά

Φόλες στις πλατείες του Βόλου – Νεκρά τρία σκυλιά, άμεσος κίνδυνος και για τα παιδιά

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

11 Σεπτεμβρίου 2013: άγνωστοι γέμισαν με φόλες κεντρικά σημεία του Βόλου. Απολογισμός τρία σκυλιά νεκρά. 11 Οκτωβρίου 2013: Ένα ακριβώς μήνα μετά, επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο. Απολογισμός δύο σκυλιά νεκρά στην πλατεία του Αγίου Νικολάου. Κάτοικοι της περιοχής μάζεψαν δύο σακούλες διάσπαρτες φόλες.

Ασυνείδητοι έχουν αναλάβει με αυτόν τον τρόπο, τη θανάτωση των σκυλιών που εντοπίζονται στην πόλη. Κάτοικοι, φιλοζωικές οργανώσεις και η Δημοτική Αρχή είναι ανάστατοι, ενώ άμεσα θα καταθέσουν μήνυση στην Αστυνομία. Ήδη το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου άρχισε έρευνα, για την συγκέντρωση στοιχείων, με σκοπό τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Χθες το μεσημέρι, γύρω στη μία, στην «καρδιά» του Βόλου, στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, διερχόμενοι, αλλά και κάτοικοι της περιοχής είδαν δύο σκυλιά νεκρά. Αμέσως έγινε αντιληπτό ότι κάποιος έριξε φόλες και θανάτωσε τα άμοιρα ζώα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο από τον Άγιο Νικόλαο, όσο και από την πλατεία Ελευθερίας, όπου βρέθηκε νεκρό ένα σκυλί, κάτοικοι περισυνέλεξαν δύο με τρεις τσάντες φόλες.

Οι κάτοικοι κάλεσαν τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Απ. Παντσά και μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, που έχουν κινητοποιηθεί. Ο κ. Παντσάς τονίζει πως οι άγνωστοι δράστες δεν αντιλαμβάνονται πως εκτός από τα σκυλιά, κινδυνεύουν άμεσα και παιδιά, που παίζουν στις πλατείες της πόλης. Κάνει λόγο για εγκληματική πράξη και επισημαίνει πως όλοι πρέπει να έχουμε αυξημένη την προσοχή μας και να αποτρέψουμε επανάληψη του φαινομένου.

Όπως διαπιστώνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία, τόσο τον περασμένο μήνα, όσο και τώρα, επιτήδειοι στοχευμένα ρίχνουν φόλες μέσα στον περίβολο του Αγίου Νικολάου και στην πλατεία Ελευθερίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ασυνείδητοι συμπολίτες είχαν «φυτέψει» κάποιες από τις φόλες στα χόρτα και στα παρτέρια. Κάτοικοι, χθες το μεσημέρι, στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, ανέφεραν πως αυτό είναι έργο ομάδας ατόμων, που ενήργησε κατόπιν σχεδίου, για την εξόντωση των αδέσποτων και όχι μόνο σκυλιών. Σημείωναν ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται αυτό. Κάποιοι τοποθετούν δηλητηριασμένα δολώματα στο κέντρο και στην ευρύτερη περιοχή εδώ και χρόνια. «Αναρωτιόμαστε πόσο ανεγκέφαλος μπορεί να είναι κάποιος, ώστε να ρίχνει δηλητήρια σε χώρους, όπου καθημερινά συχνάζουν γονείς με μικρά παιδιά, τα οποία παίζουν στο γρασίδι του περιβόλου και ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να αγγίξουν κάποια από αυτά τα κομμάτια, να βάλουν το χέρι στο στόμα, με αποτέλεσμα την πιθανή δηλητηρίασή τους» σημειώνουν μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου. Παράλληλα κάνουν έκκληση σε όποιον έχει στοιχεία, που μπορεί να οδηγήσει στους δράστες, να ενημερώσουν το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, που διενεργεί την έρευνα ή τα φιλοζωικά σωματεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το