Τοπικά

Φυλάκιση έξι μηνών για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου

Dikastiko Megaro

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονο, ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή σε βάρος ηλικιωμένου που κινούταν πεζός στο κέντρο της πόλης την περασμένη Παρασκευή. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με το σκεπτικό των «ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πράξης» και επεσήμανε ότι ο κατηγορούμενος έχει «εμπειρία από τα δικαστήρια και γνωρίζει τις διαδικασίες».

Το περιστατικό είχε κάνει αίσθηση στην κοινή γνώμη καθώς έγινε μέσα –μεσημέρι (λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής) στο κέντρο της πόλης και μπροστά στα μάτια περαστικών. Ο 46χρονος συνελήφθη από πολίτες, όταν έγινε αντιληπτός ότι αφαίρεσε μία διάφανη θήκη με προσωπικά του έγγραφα από την πίσω τσέπη του παντελονιού 86χρονου πεζού. Ο κατηγορούμενος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την κατηγορία. Το ίδιο έκανε και χθες στο δικαστήριο.

Στην ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατάθεσε ο 86χρονος παθών, ο οποίος υποστήριξε ότι περπατούσε στην οδό Σωκράτους όταν κάποιος του πήρε την διάφανη θήκη από την πίσω τσέπη του παντελονιού. Ανέφερε ότι δεν το αντελήφθη έως ότου πολίτες άρχισαν να φωνάζουν και τότε είδε κάποιον να τρέχει και κάποιον άλλον να τον κυνηγά. «Δεν είχα καταλάβει τίποτε. Αν δεν το έλεγαν περαστικοί δεν θα είχα αντιληφθεί ότι μου πήραν την θήκη με τα προσωπικά μου έγγραφα, ταυτότητα κ.αλ. Δεν γνωρίζω τον κατηγορούμενο. Το δικαστήριό σας ας κρίνει. Αυτό που έχω να πω είναι μόνο να βάλει μυαλό» ανέφερε στην κατάθεσή του ο 86χρονος, πρώην διευθυντής στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας. Ο ηλικιωμένος εμφανίστηκε στο δικαστήριο βοηθούμενος από νεαρό άτομο και στους διαδρόμους του Δικαστικού Μεγάρου σημείωσε πως ήταν τυχερός που δεν έπεσε κάτω γιατί θα μπορούσε να τραυματιστεί και κάτι τέτοιο στην ηλικία του θα ήταν οδυνηρό.

Ακολούθησε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος με απόλυτη βεβαιότητα κατέθεσε πως είδε τον κατηγορούμενο να παίρνει από την τσέπη του παντελονιού του ηλικιωμένου την θήκη. Επανέλαβε αρκετές φορές στο δικαστήριο ότι «είναι σίγουρος 1000%» ότι είδε τον κατηγορούμενο να αφαιρεί την θήκη από το παντελόνι του ηλικιωμένου. Ανέφερε ότι άρχισε να φωνάζει «κλέφτης πιάστε τον» και τότε εκείνος το έβαλε στα πόδια και τον κατεδίωξε.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι είδε τον μάρτυρα να κινείται επιθετικά εναντίον του και άρχισε να φωνάζει. Εκείνος φοβήθηκε και το έβαλε στα πόδια του. Για να δώσει ένα στίγμα της προσωπικότητάς του κατέθεσε έγγραφο στο δικαστήριο σύμφωνα με το οποίο εμφανίζεται να επέστρεψε σημαντικό χρηματικό ποσό που είχε κατατεθεί κατά λάθος στον τραπεζικό λογαριασμό του. «Εχω βρει πολλές φορές πορτοφόλια, τσάντες, διάφορα αντικείμενα και τα παρέδωσα στην Αστυνομία», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος.

Ο Εισαγγελέας της έδρας επεσήμανε την εμπειρία του κατηγορούμενου με τα δικαστήρια και διερωτήθηκε γιατί άρχισε να τρέχει και δεν κάλεσε την Αστυνομία όταν αντελήφθη ότι είχε γίνει κλοπή σε βάρος του ηλικιωμένου.

Ο 46χρονος είναι γνώριμος στα δικαστήρια καθώς συχνά επισκέπτεται την Εισαγγελία καταθέτει μηνύσεις κατά διαφόρων προσώπων και με διάφορες αιτιολογίες και ο ίδιος βρίσκεται σε εκκρεμοδικίες.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως του Αυτοφώρου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το