Ματιές & Γνώμες

Ματιές και Γνώμες 10-9-2013

Οι έλεγχοι Υγείας

Παράπονο διατυπώνει πολίτης για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίνεται στα αιτήματα των πολιτών η Διεύθυνση Υγείας Μαγνησίας. «Έχουν περάσει 40 ημέρες από τότε που ζήτησε από την Υπηρεσία να παρέμβει για ένα πρόβλημα που υπάρχει δίπλα από την παιδική χαρά στο πάρκο της Νεάπολης και ακόμη να επιληφθούν», είπε ο διαμαρτυρόμενος πολίτης, σύμφωνα με τον οποίο στο συγκεκριμένο σημείο έχει δημιουργηθεί μια εστία μόλυνσης. Και δικαιολογημένα αναρωτήθηκε: Πότε θα δεήσει η Υπηρεσία να παρέμβει; Ακόμη και αν η έλλειψη προσωπικού σημαίνει κατάργηση των ελέγχων και επομένως ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας προστατεύσει, συμπλήρωσε.

Γ. Τσ.

 

Διαμαρτυρίες περιοίκων

Ερμού-Κουμουνδούρου

Τις έντονες διαμαρτυρίες περιοίκων στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Κουμουνδούρου προκαλούν οι συνεχιζόμενες εργασίες σε ανεγειρόμενη πολυκατοικία. Ο πεζόδρομος έχει υποστεί πολλές ζημιές από τα βαρέα οχήματα που πηγαινοέρχονται για τις εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, με αποτέλεσμα καταστηματάρχες της περιοχής να δεινοπαθούν κυριολεκτικά…

Τα περισσότερα καταστήματα στην περιοχή έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, ενώ όσα συνεχίζουν να λειτουργούν, αντιμετωπίζουν και τα προβλήματα υποβάθμισης των πεζοδρόμων Ερμού και Κουμουνδούρου. Μια παρέμβαση αποκατάστασης των οδοστρωμάτων θα βοηθούσε.

ΔΗΜΟ.Σ.

 

 Μια φθαρμένη πινακίδα

Η πινακίδα που έχει αναρτηθεί έξω από τον προαύλειο χώρο, όπου βρίσκεται το Λιμενικό Ταμείο Βόλου και αφορά στο δράμα της Κύπρου, έχει φθαρεί, καθώς ο χρόνος άφησε πάνω της τα σημάδια. Βολιώτης που το παρατήρησε μας επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχει μια πινακίδα με αυτή την κατεστραμμένη εικόνα σ’ ένα σημείο της πόλης από το οποίο διέρχονται οι περισσότεροι επισκέπτες, αλλά και αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Και δεν έχει άδικο.

Γ. Τσ.

 

Πού καιρός…

Σε ένα απέραντο πάρκιν αυτοκινήτων μετατράπηκε το βράδυ της Κυριακής ο πεζόδρομος της Ερμού, μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο.

Μόνο ο παρκαδόρος απουσίαζε για να βάλει τάξη στο traffico…

Εάν, λέμε εάν, εμφανιζόταν η Τροχαία να πάρει πινακίδες, θα είχε να αντιμετωπίσει σοβαρές κατηγορίες περί  κατασταλτικής παρέμβασης του Κράτους στην υποκειμενική αίσθηση ελευθερίας του καθενός, βάσει της οποίας κάνει ό,τι του κατεβαίνει…

Γι’ αυτό και δεν μπήκε στον κόπο να εμφανιστεί κανείς στο κέντρο. Πού καιρός για καβγάδες.

ΚΑΤ. ΤΑΣ

 

«Φρένο»

Ευτυχώς που έχουμε και τον τουρισμό και έτσι «φρέναρε» λίγο η ύφεση. Η ικανοποίηση από την έλευση τουριστών ξεχειλίζει. Θα ξεπεράσουν τα 17.000.000 οι τουρίστες. Στη Μαγνησία, πώς πήγαν τα πράγματα; Πήραμε καλό μερίδιο από το τουριστικό ρεύμα; Οι αρμόδιοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια αποτίμηση. Να δούμε, τι κερδίσαμε και εμείς ως περιοχή, αλλά και πού μπορούμε να βελτιωθούμε. Και έτσι να χαραχτεί η στρατηγική για την επόμενη χρονιά. Γιατί, όσο η Ελλάδα είναι πηγή σταθερότητας σε ένα ιδιαίτερα ασταθές περιβάλλον της ευρύτερης Μεσογείου, τόσο οι τουρίστες θα δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Φ.Σ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το