Αθλητισμός

Φουλάρει για επιθετικό ο Ολυμπιακός Β.

 

Σ25 Φ1 ΔΙΣΤ

Μία ακόμη μεταγραφή προτίθεται να κάνει ο Ολυμπιακός Βόλου προκειμένου να κλείσει το ρόστερ για την περίοδο 2013-14. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται ένα σέντερ φορ και γι’ αυτό προσπαθούν να φέρουν στην Ελλάδα έναν Ισπανό ποδοσφαιριστή, ενώ στη λίστα τους βρίσκονται και οι Μάρκος Μαραγκουδάκης και Νέστωρ Στεφανίδης. Έναν Ολυμπιακό με «όπλο» την ταχύτητα θέλει ο Γιώργος Βαζάκας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Δύο ποδοσφαιριστές ισάξιους για κάθε θέση της ενδεκάδας θέλει για τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής του Γιώργος Βαζάκας. Αυτό ουσιαστικά έχει επιτευχθεί με τις μεταγραφικές κινήσεις που έγιναν ως τώρα, αλλά λείπει ένα ακόμη κομμάτι για να συμπληρωθεί το «ερυθρόλευκο» παζλ. Έχει να κάνει με την απόκτηση ενός σέντερ φορ μια και για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει μόνο ο Γιάννης Γκέσιος.

Εξάλλου, ο Μανού Μπούστο είναι περισσότερο περιφερειακός επιθετικός και όχι φορ περιοχής, ενώ ο Τρέβορ Μουτέρο, που δείχνει εξαιρετικά στοιχεία ως τώρα, παίζει κυρίως πίσω από τον επιθετικό. Αυτοί οι δύο παίκτες ακόμη δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο, αλλά λογικά σύντομα θα κληθούν να το κάνουν.

Όσον αφορά το θέμα της απόκτησης σέντερ φορ στον Ολυμπιακό εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση ενός Ισπανού επιθετικού. Οι διαπραγματεύσεις με τον ίδιο και τον μάνατζέρ του συνεχίζονται, αλλά τίποτε δεν είναι σίγουρα. Όπως είναι λογικό οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν να μείνουν… ξεκρέμαστοι αν δεν προχωρήσει αυτή η περίπτωση και γι’ αυτό έχουν και άλλα ονόματα στη λίστα τους.

Σε περίοπτη θέση είναι αυτά του Μάρκου Μαραγκουδάκη και του Νέστορα Στεφανίδη. Ο πρώτος είναι 31 ετών και εξακολουθεί να είναι ελεύθερος μετά τη διετή θητεία του στον Πλατανιά (51 συμμετοχές και 14 γκολ), ενώ έχει αγωνιστεί και στους Εθνικό Πειραιώς, ΠΑΣ Γιάννινα, Ακράτητο, Φωστήρα, ΠΑΟ Ρουφ και Ρόδο. Όσο για τον 29χρονο Στεφανίδη έχει φορέσει τη φανέλα των Κιλκισιακού, Ακράτητου, Πολυκάστρου, Καστοριάς, Αγροτικού Αστέρα, Πανσερραϊκού και Ηρακλή Θεσσαλονίκης με τον οποίο έλυσε τη συνεργασία του.

 

«Όπλο» η ταχύτητα

Δύο προπονήσεις περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Πορταριά. Το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν αρκετά χιλιόμετρα και έκαναν ασκήσεις για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα το βάρος έπεσε στην τεχνική και την τακτική. Το μοναδικό πρόβλημα ακούει στο όνομα Λευτέρης Γιαλούσης, που δεν γυμνάστηκε διότι υποφέρει από ίωση.

Από κει και πέρα, αυτό που επιθυμεί ο Γιώργος Βαζάκας είναι να δημιουργήσει μία ομάδα που θα παίζει γρήγορο και πιεστικό ποδόσφαιρο. Που θα μπορεί να  βγαίνει ταχύτατα στην επίθεση, είτε από τα άκρα με τους γρήγορους επιθετικούς που διαθέτει, είτε από τον άξονα με τους ποιοτικούς μέσους που έχει η ομάδα.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παρουσιαστεί αρκετά δυνατός μεσοεπιθετικά με παίκτες όπως οι Γκέσιος, Μπρέσκα, Γενγκά, Δεινόπαπας, Πόνσε, Μπούστο, Μουτέρο, αλλά και με τον φορ που θα αποκτηθεί.

Βελτιωμένος, όμως, θα είναι και αμυντικά με τις προσθήκες που έγιναν. Ως γνωστόν αποκτήθηκε ο δεξιός μπακ Λευτέρης Γιαλούσης, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα των Εργοτέλη και Αστέρα Τρίπολης στη Σούπερ Λιγκ και ουσιαστικά αντικαθιστά τον Πετκάκη. Επέστρεψε μετά από δύο χρόνια παρουσίας στον Πανιώνιο πολυσύνθετος Στάθης Ρόκας, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως αριστερός οπισθοφύλακας, όσο και ως αμυντικό χαφ, ενώ  στην ομάδα ήλθαν και οι έμπειροι κεντρικοί αμυντικοί Χρήστος Μελίσσης και Δημήτρης Αρβανίτης, αντί των Γόγολου και Παλαιολόγου. Νέο πρόσωπο είναι και ο νεαρός δεξιός οπισθοφύλακας Αλέξανδρος Ζέρης, που και αυτός επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην ομάδα και θα περιμένει να του δοθούν ευκαιρίες.

Από το περσινό ρόστερ διατηρήθηκαν οι Θανάσης Κωστούλας, Βαγγέλης Γκότοβος (στόπερ) και οι ακραίοι αμυντικοί Παναγιώτης, Κατσιαρός, Δημήτρης Κόμνος και Σταμάτης Καρράς, με τους δύο πρώτους να παίζουν από την αριστερή πλευρά και τον τελευταίο από τα δεξιά. Επίσης, φέτος η ομάδα θα έχει τρεις Έλληνες τερματοφύλακες, τους Γκίτκο, Σταυράκη και τον νεοαποκτηθέντα Γεωργίου, που παίρνει τη θέση του Μανουέλ Ρόκα, που πλέον είναι βοηθός του κ. Βαζάκα. Ο ανταγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα είναι μεγαλύτερος, καθώς δεν υπάρχει ξένος γκολκίπερ, που ουσιαστικά δεν υπολογιζόταν, διότι η τεχνική ηγεσία δεν ήθελε να «χαραμίσει» μία από τις θέσεις των πέντε αλλοδαπών. Αυτός είναι και ο λόγος που πέρυσι ο Μανουέλ Ρόκα δεν αγωνίστηκε καθόλου, χωρίς κανένας να αμφισβητεί ότι θα μπορούσε να βοηθήσει.

 

Φιλικά με Αιγινιακό

και Αναγέννηση Κ.

Μόνο ένα φιλικό έχει ανακοινώσει ο Ολυμπιακός Βόλου και είναι αυτό με την Κ20 του Ολυμπιακού Πειραιώς που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου. Ωστόσο, φιλικά με τους «ερυθρόλευκους» έκλεισαν ο Αιγινιακός και η Αναγέννηση Καρδίτσας, όπως ανακοίνωσαν οι δύο σύλλογοι.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Αιγινιακό εκτός έδρας την Κυριακή 18 Αυγούστου και μία εβδομάδα αργότερα (25/8) θα ταξιδέψει στην Καρδίτσα για να αναμετρηθεί με την τοπική Αναγέννηση.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το