Photo Gallery, Τοπικά

Φθινοπωρινός καιρός στη Μαγνησία

Βελτίωση του καιρού και ηλιοφάνεια αναμένεται ουσιαστικά από την Παρασκευή που θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή


Με καλές καιρικές συνθήκες το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

 

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός στη Μαγνησία τουλάχιστον μέχρι και μεθαύριο Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις συννεφιές, τις κατά τόπους ασθενείς βροχοπτώσεις και τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να κυμαίνεται στους 17 βαθμούς Κελσίου. Βελτίωση του καιρού και ηλιοφάνεια αναμένεται ουσιαστικά από την Παρασκευή που θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή.

Οπότε ο καιρός θα βοηθήσει για να γίνει χωρίς προβλήματα η παρέλαση για την εθνική επέτειο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού κ. Τακούδη, μέχρι και την Πέμπτη θα επικρατούν συννεφιές και κάποιες βροχοπτώσεις, κυρίως στο Ανατολικό Πήλιο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Η ελάχιστη τιμή θερμοκρασίας θα είναι αυτές τις ημέρες 13-14 βαθμοί Κελσίου και η μέγιστη τιμή 17-18 βαθμούς Κελσίου. Από μεθαύριο Πέμπτη ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά και θα είναι σχεδόν αίθριος. Μάλιστα θα σημειωθεί και αύξηση θερμοκρασίας. Ειδικότερα μεθαύριο Πέμπτη η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα είναι 18 βαθμοί Κελσίου, την Παρασκευή 19 βαθμοί και το Σάββατο 20 βαθμοί.

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι βοριάδες που θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά του Αιγαίου θα πνέουν και έξι μποφόρ.

Πάντως, όπως σημειώνει, οι καιρικές συνθήκες είναι οι κανονικές για την εποχή, ενώ είναι ενθαρρυντικό πως το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες για την προσέλκυση τουριστών.

Επισημαίνεται πως καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες και στην υπόλοιπη Θεσσαλία, οπότε δίνεται η δυνατότητα για αποδράσεις στα διάφορα τουριστικά θέρετρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του meteo.gr σήμερα Τρίτη στην πόλη του Βόλου η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα αγγίξει στις 3 το μεσημέρι τους 17 βαθμούς, ενώ η υγρασία θα ανέλθει στο 61%. Θα επικρατούν συννεφιές, ενώ θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι τριών μποφόρ.

Αύριο Τετάρτη η μέγιστη τιμή θερμοκρασίας θα σημειώσει μια πολύ μικρή μείωση, 16 βαθμοί Κελσίου, ενώ θα υπάρχει αραιή συννεφιά. Το ποσοστό υγρασίας θα αγγίξει το βράδυ ακόμη και το 76%. Ίδιες καιρικές συνθήκες θα ισχύσουν και μεθαύριο Πέμπτη, με εξαίρεση τη θερμοκρασία, όπου η μέγιστη τιμή θα σημειώνει νέα πτώση, αγγίζοντας τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι καλές σχετικά καιρικές συνθήκες βοηθούν και στη λιγότερη κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης σε μια περίοδο που η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα και τα νοικοκυριά στενάζουν από την οικονομική κρίση.

 

Φώτης Σπανός

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το