Αθλητισμός

Υποβιβάστηκε ο Ηρακλής

Απορρίφθηκε η έφεσή του και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική

 

 

Εξασφάλισε ο Πανιώνιος την άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ

 

Στη Football League (Β’ Εθνική) θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν ο Ηρακλής. Η έφεσή του απορρίφθηκε, σε αντίθεση με αυτή του Πανιωνίου, καθώς ο φάκελος που κατατέθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν κάλυψαν τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Πλέον αναμένεται η εκδίκαση της προσφυγής της Σούπερ Λιγκ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, όπου η διοργανώτρια αρχή θα εισηγηθεί να διατηρηθεί στη μεγάλη κατηγορία ο Αστέρας Τρίπολης και να μην ανέβει μία επιπλέον ομάδα της Football League στη Σούπερ Λιγκ, όπως αναφέρει ο κανονισμός. Στην εκδίκαση έχει ζητήσει να παρέμβει και η Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής.

Αντίθετα με τον Ηρακλή, ο Πανιώνιος εξασφάλισε την άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ, αφού τα στοιχεία που προσκόμισε κατά την εκδίκαση της έφεσης κρίθηκαν επαρκή. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της (χθεσινή) συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

2. Εκανε δεκτή τυπικά και κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός. Εκδίδει άδεια UEFA για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 7.000 ευρώ για παραβάσεις καταληκτικών προθεσμιών.

3. Εκανε δεκτή τυπικά και απέρριψε κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής.

Σημείωση: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League».

 

Οργή στον Ηρακλή

Οργή και αγανάκτηση υπάρχει στο στρατόπεδο του Ηρακλή για την απόφαση της ΕΠΟ να απορρίψει και σε δεύτερο βαθμό τον φάκελο που κατέθεσαν οι άνθρωποι του «Γηραιού» για να εξασφαλίσουν άδεια, με συνέπεια τον υποβιβασμό στην Football League. Σε ανακοίνωσή τους, οι Θεσσαλονικείς κάνουν λόγο για «πρωτοφανές έγκλημα», ενώ αναφέρονται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

«Οι κύκλοι της διαπλοκής και της ανικανότητας, που έφτασαν στο αηδιαστικό «σήμερα» το Ελληνικό ποδόσφαιρο, έφτασαν μέχρι του σημείου να ολοκληρώσουν την κακόγουστη φάρσα τους εις βάρος του ιστορικότερου συλλόγου, μετασχηματίζοντας τη γελοία φάρσα σε πρωτοφανές έγκλημα.

Οι διαπλεκόμενοι των κασετών, των στημένων αγώνων, οι ανεχόμενοι τη βία και οι, με κάθε τρόπο προαγωγοί της, οδηγούν στην έκρηξη τον κάθε νοήμονα Έλληνα φίλαθλο και πολίτη, όταν ανακηρύσσουν, με πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς ως το «απόλυτο κακό του χώρου» τον Ηρακλή. Τον Ηρακλή, ο οποίος, ακόμη και με τα πιο ατράνταχτα επιστημονικά στοιχεία των Οικονομολογικών γνωματεύσεων, είναι απολύτως βιώσιμος, τον Ηρακλή, που, μέσα από τα τεράστια προβλήματα, που έχει να διαχειριστεί, πληρώνει με αποδείξεις, είναι απολύτως καθαρός και μακριά από κάθε είδους διαπλοκή.

Αυτό ακριβώς έκριναν ως έγκλημα οι επιτροπές της ΕΠΟ και για αυτό, εδώ και δύο χρόνια απεργάζονταν το έγκλημα εις βάρος του Ηρακλή, του κόσμου και της ιστορίας του. Την αθλιότητά τους τη γνωρίσαμε, εμείς και το φίλαθλο πανελλήνιο. Καιρός, ίσως, να γνωρίσουν τα επίχειρα των κατάπτυστων αποφάσεών τους…».

Στο μεταξύ, ο εκ των δικηγόρων της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Χάρης Γρηγορίου, με δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πολύ δύσκολη μέρα για τον Ηρακλή. Δυστυχώς ο υποβιβασμός είναι οριστικός. Δεν μπορούμε να καταφύγουμε σε πολιτικά δικαστήρια. Περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης».

Είναι φανερό επίσης πως δεν υπάρχει περίπτωση προσφυγής στο Διεθνές Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), μια διαδικασία χρονοβόρα, πολυδάπανη και με ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το