Photo Gallery, Αθλητισμός

Στον… αέρα τα πλέι οφ

Σήμερα θα μάθουν στον Ολυμπιακό Β. αν θα διεξαχθεί την Κυριακή η αναμέτρηση με την ΑΕΚ

 

 

 

 

Ο κίνδυνος αναβολής ή ακόμη και ματαίωσης των πλέι οφ είναι ορατός μετά τα όσα αποφασίστηκαν χθες σε έκτακτη σύσκεψη του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου, με τον υφυπουργό κ. Γιώργο Νικητιάδη και τον Γ.Γ.Α. κ. Πάνο Μπιτσαξή. Το θέμα, το οποίο ενδιαφέρει άμεσα και τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος συμμετέχει στα πλέι οφ, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, αφού πρώτα ο κ. Γερουλάνος ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.

Μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το περασμένο Σάββατο ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ, υπήρξε έντονος προβληματισμός για το αν μπορούν να διασφαλιστούν οι συνθήκες για την ομαλή διεξαγωγή των πλέι οφ.

Την περασμένη Δευτέρα υπήρξε έκτακτη σύσκεψη παρουσία και του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, αλλά πλέον από πλευράς Πολιτείας συνεχίστηκαν οι συναντήσεις και χθες.

Η πρώτη σκέψη, ως μέτρο κατά της έξαρσης της γηπεδικής βίας, ήταν να εξεταστεί η δυνατότητα αναβολής ή και ματαίωσης των πλέι οφ, μελετώντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα σε σχέση με τη συμμετοχή των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. (ποιος θα συμμετάσχει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και πως θα δοθούν τα «εισιτήρια» για το Γιουρόπα Λιγκ).
Τελικά, ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού αποφάσισαν να εισηγηθούν στον Παύλο Γερουλάνο την αναβολή των πλέι οφ για είκοσι ημέρες και αν αυτό δεν είναι εφικτό (λόγω ημερομηνιών) να υπάρξει ματαίωση. Ο υπουργός Πολιτισμού, αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τον Πρωθυπουργό, κ. Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να παρθεί η τελική απόφαση.

 

Στάση αναμονής

στον Ολυμπιακό Β.

Στον Ολυμπιακό Βόλου κρατούν στάση αναμονής, με την προετοιμασία της ομάδας, πάντως, να συνεχίζεται κανονικά, καθώς αν τα πλέι οφ διεξαχθούν την Κυριακή, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (17 Απριλίου) μέχρι και σήμερα, οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη φρόντισαν να προετοιμαστούν κατάλληλα, εν όψει των δύσκολων υποχρεώσεών τους. Ο Σερραίος τεχνικός δηλώνει ικανοποιημένος από την διάθεση των παικτών στις προπονήσεις, καθώς και από την αγωνιστική τους ετοιμότητα και δεν κρύβει την αισιοδοξία του, ότι ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει την εξαιρετική του φετινή παρουσία και στα πλέι οφ (εφόσον αυτά διεξαχθούν).

Παράλληλα, με δηλώσεις του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Ολυμπιακός Βόλου επιθυμεί νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα των πλέι οφ: «Ο ΠΑΟΚ θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την έκβαση των υπόλοιπων πέντε αγώνων στα πλέι οφ. Αν κερδίσει τον Παναθηναϊκό και εμείς φέρουμε ισοπαλία ή νικήσουμε την ΑΕΚ, τότε τα πράγματα έρχονται σε μία ευθεία. Εμείς θέλουμε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ».

Θυμίζουμε πως ο Παναθηναϊκός ξεκινά με τρεις βαθμούς την προσπάθειά του στα πλέι οφ, η ΑΕΚ με έναν, ενώ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου ρίχνονται στη «μάχη» χωρίς βαθμούς.

 

Η προετοιμασία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πλην αυτό του τραυματία Χαβιέ Ουμπίντες, συνεχίζεται η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού. Χθες το βράδυ οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν φιλικό παιχνίδι με την ομάδα Νέων του συλλόγου στο Πανθεσσαλικό, με τον Μάκη Κατσαβάκη να δοκιμάζει την ενδεκάδα που σκοπεύει να παρατάξει στο ματς με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παρακολουθήσει σε βίντεο τον τελικό Κυπέλλου, με την τεχνική ηγεσία να αναλύει τον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, τα τρωτά της σημεία, αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στο κυριακάτικό παιχνίδι. Θυμίζουμε πως ο αγώνας θα αρχίσει στις 21.45 και δεν θα υπάρξει παρουσία φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου στο ΟΑΚΑ. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε αίτημα στην ΠΑΕ ΑΕΚ για να λάβει εισιτήρια, ωστόσο η αστυνομία ήταν αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Αυτό σημαίνει πως ούτε η ΑΕΚ θα έχει οπαδούς στο πλευρό της στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Πανθεσσαλικό.

Όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας του Ολυμπιακού, δεν αναμένονται εκπλήξεις από πλευράς τεχνικής ηγεσίας. «Παίζονται» δύο θέσεις, καθώς δεν είναι σίγουρο ακόμη αν θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ο Βιθέντε Μόνχε, με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, πάντως, να προπονείται κανονικά τις τελευταίες μέρες μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Επίσης, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με δύο επιθετικές αιχμές (Σολάκη-Μαρτίν) ή αν ο Μάκης Κατσαβάκης θα ενισχύσει τη μεσαία γραμμή, παίζοντας η ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, στην προσπάθεια ο Ολυμπιακός να ελέγξει το κέντρο και να «χτυπήσει» την ΑΕΚ με αντεπιθέσεις.

Λόγω το ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ θα είναι βραδινός, τόσο η σημερινή προπόνηση, όσο και η αυριανή (τελευταία) θα είναι βραδινές. Η αποστολή των «ερυθρολεύκων» πρόκειται να αναχωρήσει το Σάββατο για την Αθήνα (αν τελικά γίνουν τα πλέι-οφ), χωρίς τον Χαβιέ Ουμπίντες, ο οποίος είναι τραυματίας και δεν είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το