Photo Gallery, Τοπικά

Υλοποίηση έργων με δημοτικούς πόρους 1.973.677 ευρώ

Από το Δήμο Βόλου μετά από την απόφαση τροποποίησης του προϋπολογισμού 2012


Αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2012 αποφάσισε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να συμπεριληφθεί  το ύψος της τελικής χρηματοδότησης από τη ΣΑΤΑ, η οποία αποδόθηκε στο Δήμο Βόλου για το 2011.

Όπως είναι γνωστό, το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του 2012 εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο τον προηγούμενο Νοέμβριο χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί η τρίτη και η τέταρτη δόση ΣΑΤΑ, οι οποίες κατανεμήθηκαν από το υπουργείο στους δήμους της χώρας στο τέλος του έτους. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα το ύψος της ΣΑΤΑ αυξάνεται κατά 1.973.677€ και έτσι δίνεται η δυνατότητα να τροποποιηθεί το Τεχνικό Πρόγραμμα ώστε να προστεθούν ιεραρχημένες προτεραιότητες έργων, τόσο του ενιαίου Δήμου όσο και των επιμέρους Δημοτικών Ενοτήτων. Τα έργα αυτά αποτελούν προϊόν της διαβούλευσης η οποία είχε προηγηθεί το φθινόπωρο, κατά την εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος, με τα τοπικά αιρετά όργανα, τα συμβούλια των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων και εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης, στην τοποθέτησή του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποστήριξε την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης των παρεμβάσεων αυτών και πρόσθεσε ότι «τυχόν περαιτέρω περικοπές των τακτικών πόρων της πολιτείας προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα οδηγήσουν σε οικτρή οικονομική κατάσταση το θεσμό, καθώς πλέον τίθεται ζήτημα καθημερινής λειτουργίας των Δήμων. Απαιτείται συνολική αντιμετώπιση από την ΚΕΔΕ και ένα αναβαθμισμένο διοικητικό πλαίσιο με νέες μορφές διεκδίκησης. Οι δήμοι δεν πρέπει να κλείσουν».

Τα έργα που περιλαμβάνονται στην τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος αφορούν στην ενίσχυση των υπαρχoυσών πιστώσεων αλλά και τη δημιουργία νέων. Έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση προβλημάτων οδοποιίας και την κατασκευή νέων έργων οδοποιίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ύψους 500.000€, στην αντιμετώπιση της οικονομικής εκκρεμότητας από τις απαλλοτριώσεις για τη δημιουργία της πλατείας Πανεπιστημίου, ύψους 800.000€, στη χρηματοδότηση εκ μέρους του Δήμου των προγραμμάτων απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας και Αυτεπιστασίας, ύψους 500.000€, στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στις Δημοτικές Ενότητες πλην Βόλου και Νέας Ιωνίας, ύψους 70.000€, στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων ασφάλειας και υγιεινής όπως η τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων στις ισόπεδες διαβάσεις των γραμμών του ΟΣΕ με τις οδούς Αλαμάνας, Ζάχου και Μπότσαρη, ύψους 100.000€ ή στην αντικατάσταση της αρδευτικής γεώτρησης στην Αισωνία, ύψους 80.000€. Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και έργα αναπλάσεων όπως η δημιουργία πλατειών στην Αγριά και τη Νέα Αγχίαλο και η ολοκλήρωση βασικών υποδομών κοινωνικής πρόνοιας όπως το πολυδύναμο Κέντρο στα Αϊβαλιώτικα και το Κέντρο Αστέγων στη Νεάπολη. Αναλυτικά:

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το