Photo Gallery, Τοπικά

Εκδήλωση αλληλεγγύης απεργών εργατών

Στιγμιότυπο από το χθεσινό συλλαλητήριο στην πλ. Πανεπιστημίου

 

Νέες εγγραφές από κάθε χώρο δουλειάς στο ταξικό Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και μαζική συμμετοχή στις επικείμενες αρχαιρεσίες ώστε να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην αστική τάξη, τους εργοδότες, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους, ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες στο συλλαλητήριο στην πλ. Πανεπιστημίου ο γραμματέας του Συνδικάτου και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας κ. Κων. Στεργίου.

Μιλώντας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και αγωνιστικής συμπαράταξης με τους χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Λεμονιά, ο κ. Στεργίου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «να ακούσουν τη φωνή των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου, που για έκτο μήνα διδάσκουν με το παράδειγμά τους, το μάθημα της ταξικής αξιοπρέπειας και περηφάνιας, δείχνουν το δρόμο της τίμιας, σκληρής και ασυμβίβαστης στάσης απέναντι στο ενιαίο μπλοκ του κεφαλαίου. Ο αγώνας αυτός έβγαλε στην επιφάνεια αξίες, ανέδειξε τη δύναμη της εργατικής τάξης και της ταξικής αλληλεγγύης, έβαλε στην πρώτη γραμμή το σύνθημα: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Με ιδιαίτερη τιμή χαιρετίζουμε την αντιπροσωπεία των συναδέλφων απεργών του Ασπρόπυργου που βρίσκονται σήμερα μαζί μας.

Συνάδελφοι, μας κάνετε περήφανους για τον αγώνα που δίνετε. Τα μάτια μας είναι στραμμένα πάνω σας. Βαστάτε γερά! Το μήνυμα αυτό από το Βόλο, δώστε το σε όλους τους συναδέλφους κάτω. Είναι το μήνυμα που βγαίνει και από τη σημερινή μας συγκέντρωση!

Το τελευταίο διάστημα στον κλάδο μας, στην πόλη μας, με τις κινητοποιήσεις στον Κιολεΐδη όπου οι εργαζόμενοι με το Συνδικάτο μας αποφάσισαν να σηκώσουν το κεφάλι για τα δεδουλευμένα τους και ανάγκασαν με την προκήρυξη στάσεων εργασίας τον εργοδότη να τους πληρώσει, στην ΚΟΝΤΙ, αλλά και σε άλλους χώρους, αποδεικνύεται ένα βασικό ζήτημα:

Ο μόνος δρόμος για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής μας και της ζωής των οικογενειών και των παιδιών μας είναι να γίνει πράξη το σύνθημα: «Κάθε τύπος δουλειάς μια Χαλυβουργία».

Ιδιαίτερα ξεχωρίζει ο αγώνας των εργατών στις επιχειρήσεις των Αφών Λεμονιά που για δεύτερο μήνα βρίσκονται σε απεργία για την καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστάει η εργοδοσία, ενάντια στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, για 5νθήμερο, 8ωρο, 40ωρο, τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας. Ο επιχειρηματίας Λεμονιάς με τη στάση του όλο αυτό το διάστημα ουσιαστικά απαιτεί από τους δεκάδες εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ΜΕΚ, ΒΕΚ, Μ.Ε.Κ.-ΜΑΡΜ, SYMBRO να δουλεύουν δωρεάν, να δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, αδιαφορώντας για το αν οι οικογένειές τους πεινάνε, αν οι λογαριασμοί τρέχουν, αν απειλούνται μέχρι και με έξωση.

Ο αγώνας των εργατών στις επιχειρήσεις των Αφών Λεμονιά έχει κερδίσει τη στήριξη και την ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων του Βόλου. Η υλική βοήθεια με τρόφιμα, χρήματα, ρουχισμό όλο το προηγούμενο διάστημα βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν αυτή τη στήριξη. Οι απεργοί εργάτες στις επιχειρήσεις Λεμονιά πρέπει να κερδίσουν! Θα είναι και αυτό ένα καρφί στο μάτι της εργοδοσίας.

Ισχυροποιήστε το Συνδικάτο σας, το ταξικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλου Μετάλλου Νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Δώστε δύναμη στη δύναμή σας! Με νέες εγγραφές από κάθε χώρο δουλειάς, όπου βρίσκεται ο κάθε μεταλλεργάτης. Με οργάνωση παντού μέσα από εργοστασιακές επιτροπές του Συνδικάτου μας. Με τη συμμετοχή σας στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και που πρέπει να στείλουν ένα δυνατό, ισχυρό, ταξικό μήνυμα από όλους τους μεταλλεργάτες του Νομού μας. Μήνυμα στην αστική τάξη, τους εργοδότες, τα κόμματα και τους εκπροσώπους τους», κατέληξε.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση που πλαισιώθηκε μουσικά από φίλους του Συνδικάτου, απηύθυναν ο κ. Νάσος Παυλάκης εκ μέρους των απεργών της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου και ο κ. Κυριάκος Κουκούλης εκ μέρους των εργαζομένων στις επιχειρήσεις Λεμονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες το πρωί σε εργοστάσιο των επιχειρήσεων Λεμονιά στη Β’ ΒΙΠΕ, σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια μεταξύ εργαζομένων που ήθελαν να εργαστούν στο εργοστάσιο της SYNPRO και απεργών από τη Χαλυβουργία Ασπρόπυργου, μελών του Συνδικάτου «Μ. Παπαρήγας». Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, εκπρόσωποι της εργοδοτικής πλευράς κι άλλοι εργαζόμενοι και απεργοί και σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν διαπληκτισμοί και μικροτραυματισμοί πριν παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι και λήξουν τα επεισόδια.


Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το