Photo Gallery, Τοπικά

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση για την εργολαβία-«σκούπα»

Θετική εξέλιξη η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την εργολαβία-«σκούπα» του Περιφερειακού, σύμφωνα με τον κ. Σκοτινιώτη

Υπογράφηκε και επίσημα χθες η ένταξη του έργου του Περιφερειακού (εργολαβία-«σκούπα») στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η προκήρυξη του έργου θα γίνει στις αρχές Μαΐου με προϋπολογισμό 6,8 εκατομμύρια ευρώ.

Οι υπολειπόμενες εργασίες αφορούν σε βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας του τμήματος, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η αντιολισθηρή στρώση ασφαλτοτάπητα, αντιπλημμυρικές τάφροι, παράπλευρο οδικό δίκτυο, πεζογέφυρες και αντιθορυβικά πετάσματα.

Ο υφυπουργός κ. Μαγκριώτης σημείωσε: «Η ολοκλήρωση του Περιφερειακού Βόλου, αποτελούσε προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μετά την ένταξη του τμήματος Α/Κ Λάρισας – Γορίτσας προϋπολογισμού 6,8 εκ. ευρώ στο ΠΔΕ και τη  δημοπράτησή του τις επόμενες μέρες, και με τη δημοπράτηση του τμήματος Γορίτσα – Αγριά που έγινε τον Ιανουάριο 2012 προϋπολογισμού 13,6 εκ. ευρώ ολοκληρώνεται ένα πολύπαθο έργο, που ταλαιπώρησε τα τελευταία δέκα χρόνια τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής».

Σε δήλωσή του για την ένταξη του έργου αποπεράτωσης του τμήματος ανισόπεδου κόμβου Λάρισας – Γορίτσα του περιφερειακού δρόμου του Βόλου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με προϋπολογισμό 6,8 εκ. ευρώ, του  έργου της αποπεράτωσης του τμήματος Α/Κ Λαρίσης – Γορίτσα του Περιφερειακού, αποτελεί αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη. Με την εργολαβία-«σκούπα» θα αντιμετωπιστούν όλες οι σημαντικές ελλείψεις του τμήματος αυτού, προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να καταστεί ασφαλής για τους χρήστες του. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης της νέας εργολαβίας, όπως και η πρόσφατη δημοπράτηση του τμήματος Γορίτσας – Αγριάς, προϋπολογισμού 13,6 εκ. ευρώ, αποτελεί καρπό των έντονων και συντονισμένων πιέσεων που ασκήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσει επιτέλους το έργο του Περιφερειακού. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε από κοντά και να παρεμβαίνουμε δυναμικά για την ολοκλήρωση του πολύπαθου αυτού έργου και την άμεση προκήρυξη της εργολαβίας-«σκούπας».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το