Αθλητισμός

«Υγιεινός περίπατος» για Ολυμπιακό Β., 4-1 τον Βύζαντα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ2

Από νίκη σε νίκη βαδίζει ο Ολυμπιακός Βόλου με τον Μάνουελ Ρόκα στον πάγκο του. Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν χθες την 6η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα της Football League, επικρατώντας με 4-1 του ουραγού Βύζαντα στο ΕΑΚ, έφτασαν τους 32 βαθμούς και έκλεισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πρώτο γύρο, δείχνοντας πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί ομάδα να τους απειλήσει, όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Νότιο όμιλο.

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε μια άνετη νίκη απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα που πέρασε φέτος από το ΕΑΚ. Μέσα σε 23 λεπτά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν… καθαρίσει την υπόθεση νίκη, σημειώνοντας τρία γκολ. Παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός πέρασε ένα εύκολο απόγευμα, ρίχνοντας τον ρυθμό του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στον Μανουέλ Ρόκα να βάλει στο παιχνίδι τους νεαρούς Νίκο Ντινόπουλο και Δημήτρη-Οδυσσέα Κεσίδη, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρωτάθλημα της Football League. Στο τελευταίο ημίωρο αγωνίστηκε και ο Εγκούτου Ολίσε, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από δύο μήνες.

Ο Ισπανός προπονητής φρόντισε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς παίκτες, καθώς ο αντίπαλος προσφέρονταν για αλλαγές. Έτσι, εκτός αποστολής έμειναν οι Ρόκας, Κατσιαρός, ενώ εκτός ενδεκάδας ήταν οι Γκίτκος, Μελίσσης και Μπρέσκα. Εκτός ήταν και ο Γιανίκ Γενγκά, ο οποίος τα ξημερώματα της Κυριακής διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Βόλου με πόνο στην κοιλιά. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως έχει ειλεό και παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα ο Κογκολέζος επιθετικός να υποβληθεί σε επέμβαση.

Τα πλάνα του Ρόκα

Με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Την «ερυθρόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Γεωργίου (έκανε ντεμπούτο στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού), ενώ οι Καρράς (δεξιά) και Κόμνος (αριστερά) ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Αρβανίτης και Κωστούλας. Ο Πινδώνης έπαιξε ως αμυντικός χαφ, ενώ οι Καπετάνος και Κατσίκης κινούνταν στον άξονα. Ο Πόνσε αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα, ο Δεινόπαπας στην αριστερή, με τον Γκούρμα να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Τρία γκολ σε 23 λεπτά

Το πιο εύκολο πρώτο ημίχρονο είχε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό ματς με τον Βύζαντα. Οι «ερυθρόλευκοι» από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, ήλεγξαν το κέντρο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο έκαναν ό,τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του άξονα είχαν κέφια, ο Γκούρμα ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι καλός και στη δημιουργία φάσεων και το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Αφού πρώτα στο 11’ ο Πόνσε με σουτ έξω από την περιοχή του Μούζου δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα του Βύζαντα, ο οποίος μπλόκαρε τη μπάλα, στο 12’ έγινε το 1-0. Ο Καπετάνος με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Γκούρμα, αυτός έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Δεινόπαπας με σουτ μέσα από την περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.
Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων του Ολυμπιακού, στο 14’ έγινε το 2-0. Ο Καπετάνος από το ύψος της περιοχής έκανε το σουτ με τη μπάλα να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Μούζου.
Τα γρήγορα γκολ που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» τους επέτρεψαν να παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο στη συνέχεια, με τον Βύζαντα να παρουσιάζεται πολύ αδύναμος για να αντιδράσει. Έτσι στο 23’ έγινε το 3-0 για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να ρίχνουν τον Βύζαντα στο… καναβάτσο.  Ο Καπετάνος έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Γκούρμα, ο τελευταίος με τακουνάκι έβγαλε τετ α τετ τον Καπετάνο με τον Μούζο, ο μέσος του Ολυμπιακού ξεπέρασε και τον τερματοφύλακα και σε κενή εστία πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και δεύτερο προσωπικό στο παιχνίδι.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, με τους «ερυθρόλευκους» να μην απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Μούζου. Στο 26′ ο Καπετάνος από το ύψος της περιοχής σούταρε με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βύζαντα.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν το σκορ και είχαν δύο καλές επιθετικές προσπάθειες. Στο 35′ ο Μαζιώτης ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ, με τον Γεωργίου να αποκρούει τη μπάλα και στη συνέχεια της φάσης οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν το κίνδυνο από την περιοχή τους. Δύο λεπτά αργότερα, στο 37′, δυνατό σουτ του Σταμόγιανου έξω από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει την εστία του Βύζαντα. Ο Κόμνος επιχείρησε προσπάθεια από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο πόδι του Τσακιράκη στη σέντρα που επιχείρησε για να βρει το πάνω μέρος του οριζόντιο δοκαριού.
Η τελευταία φάση για το πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 45′ και ήταν για τους φιλοξενούμενους. Ο Αρναρέλλης εκτέλεσε φάουλ με τον Γεωργίου να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία και διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

 Σε ρυθμό ρελαντί

στο β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι καλύτερος, δεν συνάντησε καμία δυσκολία και παίζοντας σε ρυθμό ρελαντί σημείωσε και τέταρτο γκολ, ενώ είχε τις ευκαιρίες να πετύχει και άλλα τέρματα.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο, με τις άμυνες και των δύο ομάδων να χαλαρώνουν. Στο 53’ μετά από ωραία προσπάθεια ο Κατσίκης σούταρε μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, στο 55’, ο Πόνσε έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Δεινόπαπα, με τον μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να σουτάρει υπό πίεση άουτ.
Για να φτάσουμε στο 60’ όπου έγινε το 4-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Θανάσης Πινδώνης με σουτ πάνω στην κίνηση έξω από την περιοχή πέτυχε το τέταρτο γκολ για τους «ερυθρόλευκους».
Μια «ανάσα» από το πέμπτο γκολ έφτασε ο Ολυμπιακός στο 64′. Ο Δεινόπαπας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Πινδώνης σε κενή εστία πάτησε τη μπάλα, δεν έκανε καλό κοντρόλ, σούταρε, για να διώξει σε κόρνερ ο Μούζος.
Στη συνέχεια έπεσε και πάλι ο ρυθμός, οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν, για να μειώσει το σκορ ο Βύζας στο 84’ με τον Νικολέτο, ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ, έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γεωργίου. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Λύθηκε

η συνεργασία

με τους Ακόστα

και Γκέσιο

Το βράδυ του Σαββάτου η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έλυσε τη συνεργασία της, όπως αναμενόταν, με τους Νόε Ακόστα και Γιάννη Γκέσιο. Η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της επισημοποίησε το διαζύγιο με τους δύο ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Νόε Ακόστα και τον Γιάννη Γκέσιο τους οποίους ευχαριστεί για την προσφορά τους και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους».

 

Νίκη των Νέων

επί του Πανηλειακό

Το αήττητο της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίστηκε και στο παιχνίδι με τον Πανηλειακό. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Κ19 της Football League νίκησαν με 1-0 την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος, χάρη στο αυτογκόλ που σημείωσε στο 60′ λεπτό της αναμέτρησης ο Γεωργίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι οι Νέοι του Ολυμπιακού διατήρησαν το μηδέν παθητικό.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξανθάς, Δημητριάδης, Αναστασίου, Καψιώτης, Γαρυφάλλου, Γιαουπλάρι, Πολυχρόνου (55′ Ντόντος), Μπάσαρι (69′ Τσελεπής), Παγώνης (75′ Καπούλας), Σκοπελίτης (83′ Στρούγκης), Σαμαράς (78′ Γάτσιος).

 

Ολυμπιακός Β.-Βύζας 4-1

 

30. Γεωργίου

27. Καρράς

3. Κόμνος

5. Αρβανίτης

52. Κωστούλας

8. Πινδώνης

11. Καπετάνος

(32. Ολίσε 59’)

7. Κατσίκης

23. Πόνσε

19. Δεινόπαπας

(44.  Κεσίδης 66’)

13. Γκούρμα

(96. Ντινόπουλος 46’)

90. Μούζος

14. Παπαευθυμίου

3. Μανδύλης

63. Δελάρδας

(89. Α. Μαζιώτης 33’)

27. Παπαδημητρίου

(7. Λέκκας 46’)

55. Τσακιράκης

77. Κοντούλης

6. Μπελέρης

8. Ι. Μαζιώτης

(11. Νικολέτος 56’)

10. Αρναρέλλης

23. Σταμόγιαννος

 

Σκόρερ: 12’ Δεινόπαπας, 14’, 23’ Καπετάνος, 60’ Πινδώνης
Κίτρινες: Καρράς, Πινδώνης, Κατσίκης
Διαιτητής: Ζαραβίνος (Αθηνών)
Βοηθοί: Νάρης, Μπαμπάς (Αθηνών)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το