Αθλητισμός

Διαιτησία για γέλια και για κλάματα «κόλλησεε» τη Νίκη στο 0

ΝΙΚΗ2

Ο διαιτητής Βάτσιος και οι βοηθοί του ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του θεσσαλικού ντέρμπι στην Καρδίτσα, που βρήκε Αναγέννηση και Νίκη ισόπαλες 0-0. Ο Αθηναίος ρέφερι καταλόγισε πέναλτι στο 70’ το οποίο πήρε πίσω υπό τις πιέσεις των γηπεδούχων, ενώ και οι βοηθοί (ιδίως ο πρώτος) είχαν πολλές λανθασμένες αποφάσεις σε βάρος των «κυανολεύκων», που είχαν και δύο δοκάρια με τους Ανιέτε (77’) και Γκότοβο (81’). Ένταση μετά το τέλος του αγώνα, με τους οπαδούς της Αναγέννησης να πετούν αντικείμενα χτυπώντας τον Μανουσάκη.

«Ρεσιτάλ» ανικανότητας έδωσαν ο κ. Βάτσιος και οι βοηθοί του στο χθεσινό ντέρμπι. Αποκορύφωμα η φάση του 70’ Ο Αθηναίος διαιτητής μαζί με τον β’ βοηθό Πρέντζα αρχικά υπέδειξαν πέναλτι υπέρ της Νίκης, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν… τρεις φόρες την απόφασή τους καταλογίζοντας τελικά φάουλ. Βέβαια για να συμβεί αυτό δέχθηκαν το ασφυκτικό «πρέσινγκ» των γηπεδούχων που με το έτσι θέλω μετέτρεψαν το πέναλτι σε φάουλ. Επίσης τα επτά λεπτά καθυστέρησης στην παραπάνω φάση συν τα τρία των αλλαγών «κουρεύτηκαν» από τον κ. Βάτσιο σε μόλις έξι. «Ασορτί» και ο α’ βοηθός Σαββόγλου, ο οποίος στο πρώτο ημίχρονο σταματούσε τις επιθέσεις της Νίκης «ανακαλύπτοντας» ανύπαρκτα φάουλ και οφσάιντ.

Επειδή στο στάδιο Καρδίτσας παίχθηκε και… ποδόσφαιρο η Νίκη ήταν μια κλάση ανώτερη από την Αναγέννηση παίζοντάς την στο μισό γήπεδο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ωστόσο βρήκε μπροστά της έναν εξαιρετικό Σιαράβα, ενώ στάθηκε και άτυχη έχοντας δύο δοκάρια.

 

Μονότερμα από την αρχή

Στον ντεμπούτο του ο Λουτσιάνο ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη και τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Γκότοβο και Παπαδόπουλο από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στο κέντρο έπαιξαν οι Αναστασόπουλος, Σεϊμάν (στον άξονα), Μανουσάκης (δεξιά), Ισαάκ (αριστερά), με τον Γέσιτς να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Ανιέτε.

Η Νίκη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Από την αρχή επέβαλε τον ρυθμό της και άρχισε να απειλεί την αντίπαλη εστία έστω κι αν έπαιζε εκτός έδρας. Έτσι μόλις στο 5ο λεπτό ο Μανουσάκης πέρασε ωραία κάθετη πάσα προς τον Ανιέτε. Ο Ισπανός βγήκε τετ-α-τετ με τον Σιαράβα και πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε παραχωρώντας κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γέσιτς, στο πρώτο δοκάρι πετάχθηκε ο Γκότοβος και έπιασε καρφωτή κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 14’ είχαμε διακοπή για ένα λεπτό περίπου για έναν παράδοξο λόγο. Δύο μικρά στο δέμας σκυλάκια έκαναν τη… βόλτα τους στον αγωνιστικό χώρο αναγκάζοντας τον κ. Βάτσιο να διακόψει το ματς μέχρι οι άνθρωποι των γηπεδούχων να βγάλουν τους «εισβολείς» από το τερέν.

Η διακοπή ήταν απλά ένα διάλειμμα στην ανωτερότητα της Νίκης, που συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι στο 17’ ο Ανιέτε έστρωσε στον Μανουσάκη, ο οποίος αν και αφύλαχτος στο ημικύκλιο της περιοχής έπιασε «αέρα» χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει. Στο 19’ ο Ισαάκ βρέθηκε με την μπάλα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, αλλά την ώρα που ετοιμαζόταν να σουτάρει του «πήρε την μπουκιά από το στόμα» ο Γκουγκούδης που απομάκρυνε τον κίνδυνο. Επίσης στο επόμενο λεπτό ο Σιαράβας με έγκαιρη έξοδο πρόλαβε τον Ανιέτε που έμπαινε απειλητικά στη μεγάλη περιοχή.

Στο ημίωρο ο Λουτσιάνο έδωσε εντολή να αλλάξει το σύστημα από 4-2-3-1 σε 4-4-2 με ρόμβο και επιθετικό δίδυμο τους Ανιέτε και Ισαάκ. Δύο λεπτά αργότερα η Νίκη βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ αλλά υπολόγισε χωρίς τον κ. Σαββόγλου. Ο α’ βοηθός σταμάτησε χωρίς λόγο τον Ισαάκ, που έμπαινε μόνος στη μεγάλη περιοχή στερώντας από τη Νίκη μια μεγάλη πιθανότητα για γκολ.

Νέα καλή φάση για το βολιώτικο συγκρότημα στο 36’, όταν ο Παπαδόπουλος γύρισε για τον Ανιέτε, που επιχείρησε σέντρα σουτ αλλά ο Σιαράβας «καθάρισε» τη φάση. Επίσης στο 39’ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν γρήγορα την μπάλα με τελικό αποδέκτη τον Σεϊμάν. Ωστόσο το βολέ του Γάλλου δεν βρήκε στόχο.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος χάθηκε η πιο μεγάλη ευκαιρία της Νίκης σ’ αυτό το διάστημα. Ο Γέσιτς πλαγιοκόπησε την αντίπαλη οπισθοφυλακή από τα αριστερά και έβγαλε συρτή σέντρα. Ο Σιαρόβας έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει, η μπάλα έφτασε στον Ισαάκ, που από τη μικρή περιοχή προ κενής εστίας αστόχησε.

 

Πρωταγωνιστές Βάτσιος

και… δοκάρια στο β’

Στο β’ ημίχρονο η Αναγέννηση προσπάθησε να αιφνιδιάσει και στο 48’ ο Χλωρός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κακή απομάκρυνση των αμυνομένων. Ωστόσο το σουτ που επιχείρησε «εξοστρακίστηκε» στο σώμα του Γκότοβου και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε.

Από κει και πέρα είχαμε το γνώριμο σκηνικό με το συγκρότημα του Λουτσιάνο να παίζει μονότερμα την Αναγέννηση. Η Νίκη άγγιξε το γκολ στο 55’. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση ο Ανιέτε είδε τους Αναστασόπουλο και Σεϊμάν να βρίσκονται μόνοι στη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπαλιά του ανακόπηκε από τον Οικονόμου. Στην εξέλιξη της φάσης οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν κόρνερ, που εκτελέστηκε με κομπίνα. Ο Γέσιτς σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Αναστόπουλος γύρισε την μπάλα παράλληλα με το τέρμα, με τον Ρόβα μπροστά στην εστία να διώχνει κι ενώ κανείς παίκτης της Νίκης δεν βρέθηκε εκεί για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Νέα γρήγορη επίθεση στο 63’ με τον Γέσιτς να βγάζει κάθετη για τον Παπαδόπουλο, που μπήκε στην περιοχή αλλά το γύρισμά του προς τον Ανιέτε σταμάτησε στον Ρόβα. Αμέσως μετά (64’) ο Λουτσιάνο έκανε την πρώτη του κίνηση από τον πάγκο βάζοντας τον Τσίτα αντί του Σεϊμάν χωρίς να αλλάξει ο σχηματισμός (4-4-2).

Οι φίλοι της Νίκης πίστεψαν ότι στο 68’ η ομάδα τους θα άνοιγε το σκορ, όταν ο Τσίτας άνοιξε για τον Ανιέτε που προσπάθησε να την επιστρέψει στον Τσίτα αλλά πιο δυνατά απ’ ότι θα έπρεπε.

Στο 70’έγινε η α φάση που σημάδεψε το ματς. Ο Τσίτας έβγαλε τετ-α-τετ τον Ανιέτε που μπαίνοντας στην περιοχή ανατράπηκε καθαρά από τον Ρόβα. Αρχικά ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι με τον βοηθό να πηγαίνει στη γραμμή του άουτ για να εκτελεστεί η εσχάτη των ποινών, ενώ και ο Γέσιτς έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Ωστόσο οι έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων έκαναν τον κ. Βάτσιο να αλλάξει απόφαση καταλογίζοντας φάουλ και αποβάλλοντας τον Ρόβα, αφού ο Ανιέτε βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη φάση, καθώς το πρώτο μαρκάρισμα στον Ανιέτε φάνηκε να γίνεται εκτός περιοχής, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ρόβας βρήκε για δεύτερη φορά με τάκλιν τον Ανιέτε που προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία του (αυτή τη φορά μέσα στην επανορθωτική) και ο διαιτητής νομιμοποιούνταν να καταλογίσει πέναλτι. Τελικά ο διαιτητής μετά από τις πιέσεις των Καρδιτσιωτών καταλόγισε την πρώτη παράβαση και οι διαμαρτυρίες άλλαξαν στρατόπεδο.

Το φάουλ εκτελέστηκε με καθυστέρηση… επτά λεπτών από τον Ανιέτε, ο οποίος είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80’ μετά από κόρνερ του Γέσιτς η μπάλα έφτασε στον Αναστασόπουλο που σούταρε για να κοντράρει η μπάλα στον Γήτα και να καταλήγει σε νέο κόρνερ. Εκτελεστής αυτή τη φορά ο Ανιέτε που έστειλε την μπάλα στον Γκότοβο. Εκείνος κοντρόλαρε ψύχραιμα και σούταρε, αλλά σημάδεψε το δεξί δοκάρι σε μια ακόμη άτυχη στιγμή για τους φιλοξενούμενους.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Νίκη άσκησε ασφυκτική πολιορκία στα καρέ των γηπεδούχων, οι οποίοι ήταν διαρκώς ξαπλωμένοι στο χορτάρι για να κερδίσουν χρόνο. Την ίδια ώρα ο κ. Βάτσιος και οι βοηθοί του με συνεχόμενες «ανάποδες» υποδείξεις έδιναν ανάσες στους παίκτες του Σάκη Θεοδοσιάδη. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την ισοπαλία σαν… νίκη και τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητικό τρίο.

 

Αντικείμενα

και τραυματισμός

Κατά την έξοδο των παικτών της Νίκης από τον αγωνιστικό χώρο οπαδοί της Αναγέννησης άρχισαν να εκτοξεύουν πολλά αντικείμενα σε βάρος τους. Ένα απ’ αυτά προκάλεσε τον τραυματισμό του Μανουσάκη στο κεφάλι ευτυχώς όχι σοβαρά.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η θερμή παρουσία 500 φίλων της Νίκης, οι οποίοι υποστήριξαν με πάθος την ομάδα τους βρισκόμενοι στο πέταλο του σταδίου. Μάλιστα μαζί τους παρακολούθησε το ντέρμπι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Πάτσης. Πάντως δεν έλειψε η ένταση με την αστυνομία, καθώς οι οπαδοί των «κυανολεύκων» είχαν εξαγριωθεί με τη διαιτησία. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και τα επεισόδια δεν πήραν έκταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το