Πολιτική

Το τελεσίγραφο από τις Βρυξέλλες και η ανακοίνωση Σαμαρά

Μπορεί τα νέα που μετέφερε ο Παναγιώτης Τσακλόγλου από τις Βρυξέλλες να ήταν θετικά ωστόσο υπήρχε και μία παράμετρος. Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές η Κομισιόν επιθυμούσε να υπάρξει επίσημη δήλωση η οποία θα αναφέρει πως το πακέτο των μέτρων έκλεισε. Σε διαφορετική περίπτωση άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην γίνει η αυριανή η τηλεδιάσκεψη των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης. «Δεν μπορεί να γίνει η συνεδρίαση με ανοικτό το πακέτο των μέτρων» τόνιζαν χαρακτηριστικά από τις Βρυξέλλες.

Ο Γιάννης Στουρνάρας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό γι’ αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών του ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα χτύπησε το «πορτοκαλί» τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη ήταν ο Πρωθυπουργός ο οποίος του ζητούσε να μεταβεί άμεσα στο Μαξίμου. Η συνάντηση διακόπηκε απότομα και ο υπουργός αναχώρησε προκειμένου να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών εξέτασαν όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες του πολυνομοσχεδίου το οποίο πρόκειται να κατατεθεί στην βουλή την επόμενη εβδομάδα. Ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε πως όλα τα προαπαιτούμενα θα περάσουν με ένα άρθρο ενώ δεν άφησε κανένα περιθώριο για αλλαγές στα εργασιακά.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τόνισε χαρακτηριστικά «Αύριο, στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε, με ανοικτό πακέτο μέτρων. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει. Αλλά, ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση, αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά»

Λίγο πριν τις 15:00 ο Πρωθυπουργός σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε πως η διαπραγμάτευση τελείωσε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το